Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

O ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Ο άνθρωπος είναι το ευγενέστερο και το πιο βάρβαρο πλάσμα της δημιουργίας, θνητό και αθάνατο, εξελισσόμενο προς τη θεία κατεύθυνση ή αφανιζόμενο στον βούρκο του υλισμού. Δεν είναι τυχαίο δημιούργημα των τυφλών φυσικών δυνάμεων. Είναι ένα πολυσύνθετο θεϊκό δημιούργημα, που ζει αιώνια με τις συνεχείς ενσαρκώσεις του.
Όλες οι ενέργειες του ανθρώπου είναι δεμένες μεταξύ τους και συσχετίζονται με προγενέστερα αίτια, που οφείλονται στις διαδοχικές ενσαρκώσεις του.
Ο εγκέφαλος παράγει τρία είδη ενεργειών: τις σκέψεις, που είναι νοητική ενέργεια, τις επιθυμίες, που είναι αστρική ενέργεια και τις πράξεις, που είναι υλική ενέργεια. Όλες οι λειτουργίες στο σώμα ρυθμίζονται από τον εγκέφαλο που είναι και το πιο άγνωστο τμήμα του ανθρωπίνου σώματος σε ότι αφορά τον τρόπο λειτουργίας του. Ο εγκέφαλος ενεργοποιείται από τον νου με ακτίνες νιονικής ενέργειας, οι οποίες δονούν τα κύτταρα των εγκεφαλικών νευρώνων και αυτά ερμηνεύουν τις πληροφορίες που παίρνουν. Αμέσως προκαλούνται κυτταρικές δονήσεις που αποστέλλονται υπό μορφή ακτινοβολιών σε όλα τα σημεία του σώματος και τα οποία παράγουν με τη σειρά τους προκαθορισμένα αποτελέσματα δονήσεων και ενέργειας.
Οι δονήσεις αυτές ονομάζονται νοητική ενέργεια, που εκδηλώνεται με ισχύ και ένταση, ανάλογη των γνώσεων και της ευφυΐας του ατόμου και διαφοροποιείται από την κατάσταση της υγείας του εγκεφάλου.
Όλα τα κύτταρα του ανθρώπινου σώματος ευρίσκονται σε συνεχή δόνηση και παράγουν διάφορες μορφές ενέργειας, οι οποίες μετατρέπονται σε πληροφορίες από τα διάφορα κέντρα του εγκεφάλου. Οι επιθυμίες του ανθρώπου είναι υλικές, ψυχικές και πνευματικές και ονομάζονται αστρική ενέργεια, επειδή δημιουργούνται από το αστρικό σώμα του ανθρώπου.
Ό,τι αγαθό επιθυμεί περισσότερο ο άνθρωπος, αν το ζητήσει με πίστη, η φύση του το προσφέρει πάντα στον κατάλληλο χρόνο. Η ιεράρχηση των επιθυμιών είναι αυτό που κάνει τον άνθρωπο να ξεχωρίζει από τα ζώα. Όλες οι πράξεις του ανθρώπου είναι αποτέλεσμα της υλικής ενέργειας και των πληροφοριών που συλλέγει και αξιολογεί ο εγκέφαλος με τις αισθήσεις του και ενεργεί ανάλογα.
Γεράσιμος Καλογεράκης, «Η Υπέρτατη Μύηση», σελ. 58-57, εκδ. Δίον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου