Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ - ΑΣ ΑΦΥΠΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ

Έχω την εντύπωση ότι εμείς οι Έλληνες παραμένουμε πρωτόγονοι στους τρόπους, συναισθηματικά ασταθείς και ευμετάβλητοι, εγωιστές και απρόβλεπτοι,  πιστεύοντας ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τον ίδιο βαθμό επιλεκτικότητας και νοημοσύνης, χωρίς να έχουμε το «γνὡθι σ' αυτόν» για το που βρισκόμαστε από απόψεως παιδείας, γνώσεων και ευφυΐας. Πιπιλάμε όμως  τακτικότατα τη χαρακτηριστική φράση- καραμέλα: «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» Ενώ στην πραγματικότητα ούτε οι ίδιοι ξέρουμε ποιοι πραγματικά είμαστε, απλά  από εγωιστική διάθεση θεωρούμε τον εαυτό μας το κέντρο της Γης.
Υπάρχουν εκτός από τους εγωπαθείς παντογνώστες, οι δογματικοί εβραιολάτρες, οι υβριστές και οι είρωνες διαφόρων κατηγοριών.
Για πρώτη φορά μετά την περίοδο του Βυζαντίου, παρουσιάζουμε τέτοιου είδους  εθνική κατάπτωση, περιφρόνηση της ιστορίας, απαξίωση  της παιδείας, υλιστική λατρεία και ηθικό κατήφορο. Δηλητηριάσαμε  την ψυχή μας με τις υλιστικές εξαρτήσεις και τη λατρεία του χρήματος.
Ας αφυπνιστούμε και ας θυμηθούμε τους προγόνους μας. Ας πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.
Αποτελούμε διαχρονικό παράδειγμα εθνικής αδιαφορίας και για πρώτη φορά ενώ η πατρίδα μας βυθίζεται εμείς δεν έχουμε διάθεση να τη σώσουμε. Όχι μόνο δεν έχουμε διάθεση να πολεμήσουμε, αλλά ούτε καν να χαλάσουμε την ησυχία μας.
Ο“Πυριγενής Φοίνιξ" επιβραδύνεται στην υλοποίησή του από τη δική μας απραξία, την ψυχική κατάπτωση και κυρίως από τα τεράστια ποσά αρνητικής ενεργείας που παράγετε από την αδυναμία ικανοποιήσεως των υλιστικών επιθυμιών μας. Η υπάρχουσα τραγική κατάσταση θα χειροτερεύει εφ' όσον δεν αντιδράμε.
Μου κάνουν εντύπωση κάποιοι που πρώτα είναι χριστιανοί και μετά Έλληνες, να έχουν την απαίτηση να τους σώσουν οι Ολύμπιοι και όχι ο Χριστός που παρακαλούνε επί 1700 χρόνια, του ανάβουν κεριά και λαμπάδες, σέρνονται γονυπετείς, του χτίζουν υπερπολυτελείς εκκλησίες τον έκαναν μεγιστάνα του πλούτου με καταθέσεις ακίνητα και γαίες και πληρώνουν  αδρά τους ιερείς του. Ενώ λοιπόν ο Χριστός και οι επί γης αντιπρόσωποί του, μπορεί με την περιουσία τους  να αποπληρώσουν το χρέος της Ελλάδας, όχι μόνο δεν το κάνουν, αλλά αντίθετα υποδούλωσαν την Ελλάδα στους Ρωμαίους  στους Τούρκους στους εβραίους τοκογλύφους και στο χριστιανικό ιερατείο.
Η Γη μέχρι τώρα μαστίζεται από θρησκευτική μισαλλοδοξία, από τεχνολογική υστέρηση και νοητική καθυστέρηση. Οι θρησκευτικοί πόλεμοι δημιουργούν τεράστια προβλήματα στον συμπαντικό οργανισμό με την τρομερή αρνητικότητα που παράγουν. Σήμερα που ο πλανήτης βρίσκεται στα πρόθυρα της επανένταξής του στη γαλαξιακή κοινωνία, ο θρησκευτικός φανατισμός δε φαίνεται να κοπάζει.
Η ανθρωπότητα έχει περιέλθει σε κατάσταση αυτοχειριασμού και δε θέλει να επιλύσει ή να διορθώσει τα οικολογικά προβλήματα της. Αυτόδηλητηριάζεται μολύνοντας τον αέρα, το νερό, το φαγητό με τη μετάλλαξη των ειδών, με τα επιβλαβή βακτηρίδια και το ιούς, ζώντας μόνιμα με τον φόβο των ασθενειών του γήρατος και του θανάτου. Η Γη είναι άρρωστη, έχει μετατραπεί σ' ένα είδος κόλασης.
Γερ. Καλογεράκης, «Το Κάλεσμα Των Άστρων», εκδ. Δίον. (απόσπασμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου