Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΝΑ «ΝΙΩΣΟΥΝ» ΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ

Ένα μοναδικό Μουσείο κρύβεται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Καλλιθέας. Οπτικά μοιάζει με ένα μουσείο όπως όλα τα άλλα, όμως στην πραγματικότητα είναι ένα από τα 5 μοναδικά μουσεία αφής στον κόσμο, το οποίο επιτρέπει στους επισκέπτες όχι μόνο να πλησιάσουν, αλλά και να αγγίξουν όσο θέλουν τα εκθέματα.
Το Μουσείο ιδρύθηκε με σκοπό να επιτρέψει στα άτομα με προβλήματα όρασης να γνωρίσουν την πολιτιστική μας κληρονομιά. Περιλαμβάνει πιστά αντίγραφα από την Αφροδίτη της Μήλου, τον Ερμή του Πραξιτέλη, τον Ποσειδώνα, την Αθηνά και άλλα εκθέματα, τα οποία είναι φτιαγμένα από ειδικό υλικό ώστε να επιτρέπουν στους επισκέπτες να τα αγγίξουν και να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική τους κληρονομία ακόμα και χωρίς να μπορούν να τη δουν άμεσα.
Το μουσείο ιδρύθηκε το 1984 και ανήκει στο Φάρο Τυφλών της Ελλάδος (ΦΤΕ) και βρίσκεται στην οδό Δοϊράνης 198 στην Καλλιθέα. Το 1988 έλαβε τον έπαινο του Ευρωπαϊκού Μουσείου της Χρονιάς πρωτοστατώντας ανάμεσα σε 70 ευρωπαϊκά μουσεία, ενώ το 2004 έλαβε διάκριση για την προσβασιμότητα του από το Σωματείο Φίλων των Μουσείων.
 «ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ. ΤΟ ΠΛΟΙΟ – ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ – Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ».
Κατά την περιήγηση στις αίθουσες οι συμμετέχοντες θα αγγίξουν Αρχαία εκθέματα, καθώς και ομοίωμα του Μηχανισμού, του διασημότερου και σημαντικότερου ευρήματος του Ναυαγίου των Αντικυθήρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου