Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ;

Η συναρπαστική ομιλία του γνωστού ελληνιστή Pedro Olalla στην Ημερίδα Κλασσικού Πολιτισμού του Σαγούντο της Ισπανίας [Επιλέξτε τους ελληνικούς υπότιτλους].  
Ένα ισπανικό βίντεο -με δυνατότητα επιλογής ελληνικών υποτίτλων- το οποίο μιλά για την προσφορά του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού στην ανθρωπότητα. Εκφωνήθηκε από τον γνωστό ελληνιστή Pedro Olalla στην Ημερίδα Κλασσικού Πολιτισμού του Σαγούντο της Ισπανίας, με αφορμή την πρόταση κατάργησης του μαθήματος των ελληνικών στην ισπανική εκπαίδευση, στην οποία πρόταση φυσικά και εναντιώνεται.
Η υποστήριξη του ελληνισμού στο βίντεο είναι συγκινητική.
Αν δεν είναι ήδη ενεργοποιημένοι οι ελληνικοί υπότιτλοι, μόλις πατήσετε το κουμπί του play, περιμένετε λίγο, μέχρι να φορτώσει η ταινία. Τότε εμφανίζεται η ένδειξη cc, στο δεξιά τμήμα της οθόνης, που υποδεικνύει τη λειτουργία υποτίτλων, όταν υπάρχουν. Ή το κουμπί με την ένδειξη «υπότιτλοι». Κάντε κλικ για να ενεργοποιήσετε τους υπότιτλους της επιλογής σας.
(Αφιερώστε 41 λεπτά από τον χρόνο σας. Αξίζει!)
Pedro Olalla: Εάν ο θεοκεντρισμός, ο σκοταδισμός και το δόγμα, δεν είχαν υποσκάψει τα θεμέλια του Ελληνικού Πνεύματος, η επιστήμη θα ήταν σήμερα τουλάχιστον χίλια χρόνια μπροστά και εκατομμύρια ανθρώπων δεν θα είχαν πεθάνει από τα χέρια του φανατισμού και της άγνοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου