Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

ΤΑ ΦΩΤΑ ΕΣΒΗΣΑΝ, Η ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΕΡΗΜΩΣΕ. ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΛΑΣ, Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΡΕΙΑ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ.

Στον λόφο Καστά δεν πατάει πλέον πόδι ανθρώπου, ενώ έκδηλη είναι η αγωνία για την τύχη του μνημείου, που κινδυνεύει ακόμη και με κατάρρευση αν δεν γίνουν γρήγορα τα αναγκαία έργα για την προστασία του.
«Μπορεί ανά πάσα στιγμή να υπάρξει ατύχημα με απρόβλεπτες συνέπειες, αν δεν γίνει άμεσα επέκταση των αποστραγγιστικών και ολοκλήρωση των μέτρων αναστήλωσης», τονίζει ο δήμαρχος Αμφίπολης, Κ. Μελίτος, ο οποίος θα μεταβεί στην Αθήνα για να ζητήσει από το υπ. Πολιτισμού ένα χρονοδιάγραμμα των απαραίτητων εργασιών. Έξι μήνες νωρίτερα, η αστυνομική δύναμη χρειαζόταν συχνά να παίξει και ρόλο τροχονόμου προκειμένου να αποφορτίσει το… μποτιλιάρισμα.
Το ότι συνεχίζει να φυλάσσεται από δύο αστυνομικούς αποδεικνύει τη σπουδαιότητά του και ότι κάτι σημαντικό κρύβει που δεν έχουμε μάθει ακόμη», λέει στο «Έθνος» ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Μεσολακκιάς, Αθανάσιος Ζουρνατζής. 
Ο βαρύς χειμώνας που ακολούθησε, με τις πολλές βροχές, «πλήγωσε» το μνημείο, προκαλώντας κατολισθήσεις και λιμνάζοντα νερά περιμετρικά του μαρμάρινου περιβόλου, όπως αποκάλυψε με φωτογραφικά ντοκουμέντα τον περασμένο Μάρτιο το «Έθνος της Κυριακής». Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, δεν δίστασε να παραδεχτεί, μιλώντας στο Κοινοβούλιο στις αρχές Μαΐου, πως το μνημείο είναι ευάλωτο και κινδυνεύει να θαφτεί κάτω από την άμμο αν δεν αναστηλωθεί αμέσως....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου