Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΩΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΔΥΟ; ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ;

Το διαστημόπλοιο Dawn της NASA καθώς περνούσε δίπλα από τον πλανήτη νάνο Δήμητρα, που βρίσκεται στη ζώνη των αστεροειδών μεταξύ Άρη και Δία, εντόπισε δύο φωτεινά σημεία, όπως αναφέρει το CNET.com. Το γεγονός αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με το τι ακριβώς βρίσκεται εκεί.
Πριν από λίγο καιρό το διαστημόπλοιο αποκάλυψε ένα παράξενο, φωτεινό σημείο στην επιφάνεια της Δήμητρας, ενώ στη συνέχεια, ένα ακόμη φως φάνηκε και πάλι, όπως αποκαλύπτουν οι εικόνες της NASA. Οι επιστήμονες είναι προβληματισμένοι από το ζευγάρι παράξενων φώτων στην επιφάνεια του πλανήτη. Το διαστημόπλοιο της NASA φωτογράφισε τη Δήμητρα στις 19 Φεβρουαρίου από απόσταση περίπου 29.000 μιλίων.
"Το πιο φωτεινό σημείο είναι αρκετά μικρό για να αναλυθεί με την κάμερά, αλλά είναι πιο φωτεινό από οτιδήποτε άλλο στον πλανήτη. Αυτό ήταν πραγματικά απροσδόκητο και παραμένει μυστήριο για μας", δήλωσε ο Andreas Nathues, επικεφαλής ερευνητής της ερευνητικής ομάδας από το Ινστιτούτο Max Planck στη Γερμανία. 
Η Δήμητρα, με μέση διάμετρο 950 χλμ, αποτελεί το μεγαλύτερο σώμα στη ζώνη των αστεροειδών, μεταξύ του Άρη και του Δία. Η Δήμητρα εννοείται έχει το όνομα της Ελληνίδας θεάς (τι άλλο...).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου