Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Η ΨΥΧΗ

Όταν λέμε ψυχή ευνοούμε εκείνο το τμήμα του εαυτού μας, του μικροθείου δηλαδή, που μετέχει του εξελικτικού σχεδίου. Η προσωπικότητα δεν μετέχει του εξελικτικού σχεδίου, είναι χωριστική. Θέλει να είναι μόνη της. Θέλει να είναι ο καπετάν ένας, ακόμη κι αν είναι η επανάσταση του ‘21. Είναι ατομικιστικής και εγωιστικής συνειδητότητας η προσωπικότητα.
Γι αυτόν τον λόγο μας ενδιαφέρει η γέννηση της ψυχής.
Πρέπει να γίνει επαφή του παρελθόντος με το παρόν, της προσωπικότητας με την ψυχή. Της “Ελένης” με τον “Πάρι”. Είναι αναγκαιότητα αυτή.
Όταν μιλάμε για ψυχή, μιλάμε για δύο μεγέθη.
Πρώτον για το αόρατο μέγεθος της ψυχής που είναι στο πέμπτο πεδίο, που είναι ολοκληρωμένο και που είναι ανεξάρτητο από εμάς και που δρα για δικό του λογαριασμό. Αυτό που αναμένει εμάς να αφυπνιστούμε για να μας δώσει οδηγίες [Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ (ή ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ) ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ].
Και υπάρχει και το δεύτερο τμήμα της ψυχής, εκείνο το φουκαριάρικο θα έλεγα, που είναι εγκλωβισμένο μέσα στο σπήλαιο των τριών διαστάσεων, που είναι το σώμα μας. Αυτό ταλαιπωρείται από το ατίθασο, το “Μαύρο Άλογο” όπως λέει ο Πλάτωνας. Ταλαιπωρείται από τον φυσικό φορέα, τον συγκινησιακό φορέα και τον κατώτερο νοητικό φορέα. Αυτή λοιπόν η ψυχούλα, το τμήμα εκείνο της ψυχής που είναι εγκλωβισμένο και πάσχει μέσα στην φυλακή των τριών διαστάσεων, πρέπει να το απελευθερώσουμε.
Και δεν μπορούμε να το απελευθερώσουν πάρα μόνο αν αυξήσουμε το φως μας.
Δηλαδή αν είμαστε δεκτικοί στο φως. Αν μαγνητοσκοπήσουμε περισσότερο φως. Άνωθεν φως. Γιατί η Νίκη έρχεται από πάνω γι αυτό έχει φτερά. Καμιά νίκη δεν έρχεται από κάτω. Γι αυτό έχει φτερά η Νίκη Της Σαμοθράκης. Απ’ τον Έρωτα, απ΄τον Αξίερο (= άξιο Έρωτα). Τον πτερωτό δηλαδή, τον κοσμικό ηλεκτρομαγνητισμό που έρχεται από πάνω. Οτιδήποτε έρχεται από πάνω είναι τέλειο.
Άρα, θα πρέπει να γίνει μια σύγκραση πυρών και το πυρ της βουλήσεως να συνενωθεί με το ψυχήλιο πυρ και να νοιώσουμε αρετές. Κάθε φλόγα έχει αρετές και αναμένει να την εισπνεύσουμε και να μας δώσει τη ζείδωρη αύρα. Tην “Πάνδροσο” την “Άγραυλο” και την “Έρση” (= οι θεραπαινίδες της Αθηνάς).
Και πρεπει να διακρίνουμε πάντα την δίκη μας αύρα από την αύρα του περιβάλλοντος. Αυτό που κάνουν οι νέοι το πληρώνουν πολύ ακριβά. Ανταλλασσόσουν τις αύρες τους που συνήθως είναι καθαρές, με βρώμικες, με λερωμένες αύρες. Γιατί δεν κατανοούν, δεν διακρίνουν ότι άλλο είναι το κάρμα το δικό τους κι άλλο το κάρμα του περιβάλλοντος ή μερικών ανθρώπων, οι οποίοι έχουν συναλλαγεί με το περιβάλλον. Αυτό είναι μια τραγική κατάληξη. Πρέπει να διακρίνουμε την δική μας αύρα (σήμερα ιδιαίτερα), με το αστρικό πεδίο το οποίο μάχεται, το πεδίο μάχης δηλαδή όλων μας, όπου έχουμε εμπλακεί με πάμπολλες αύρες, όλοι μας.

1 σχόλιο:

georgios stavroulakis είπε...

Ατομική ψυχή , αποτελεί το σύνολο των φυσικών στοιχείων και ιδιοτήτων και των αντίστοιχων πνευματικών ικανοτήτων , δεξιοτήτων , δραστηριοτήτων διαπροσωπικών και κοινωνικών σχέσεων και συμπεριφορών που, ως άνθρωπό σφαίρα προσδιορίζουν την οντότητα του ζωντανού οργανισμού .
Κώστας Λαμπος

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου