Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΡΗ ΕΙΧΕ “ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ” ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΙΚ ΤΟΥ 1958

Ένα κόμικ, μας έδειξε το πρόσωπο του Άρη κάποια χρόνια πριν εντοπιστεί από το Viking 1 το 1976 και έγινε η πιο αμφιλεγόμενη δομή που ανακαλύφθηκε στον κόκκινο πλανήτη.
Αυτό το "πρόσωπο" είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη που βρίσκεται στην περιοχή Κυδωνία. Έχει μήκος περίπου 3 χιλιόμετρα και πλάτος 1,5 και βρίσκεται στα 41º05 'βόρεια και 9º50' δυτικά. Φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά στις 25 Ιουλίου 1976 από το διαστημόπλοιο Viking 1, το οποίο περιστράφηκε γύρω από τον πλανήτη την εποχή εκείνη.
Το γεγονός προσέλκυσε την προσοχή του κοινού έξι ημέρες αργότερα σε μια έκθεση τύπου που έδωσε η NASA. 
Μετά την αμφισβήτηση που διατυπώθηκε για την πιθανή τεχνητότητα του προσώπου, άλλοι ανιχνευτές και ομιλητές επέστρεψαν για να φωτογραφίσουν την περιοχή σε υψηλότερη ανάλυση για να παρουσιάσουν μια δομή που φαινόταν πιο γεωλογική και φυσική, εξηγώντας ότι η εμφάνιση ενός συμμετρικού προσώπου δόθηκε στην αρχική φωτογραφία επειδή ο συνδυασμός της γωνίας φωτισμού του ηλιακού φωτός και της χαμηλής ανάλυσης, διευκόλυναν τις ανωμαλίες της επιφάνειας.
Ωστόσο, οι οι οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας κατηγόρησαν την NASA ότι αποκρύπτει και επεξεργάζεται τις εικόνες σκόπιμα για να κρύψει κάτι που θα ήταν η οριστική απόδειξη ύπαρξης ενός προηγούμενου πολιτισμού στον Άρη. 
Σε ένα βιβλίο κόμικ του 1958, με τίτλο "Το πρόσωπο στον Άρη", το οποίο είναι το δεύτερο τεύχος της σειράς Harvey's Comics Race to the Moon, ο συγγραφέας Jack Kirby μας λέει πώς μια ομάδα εξερευνητών βρίσκει μια τεχνητή δομή διαμορφωμένη σαν ανθρώπινο πρόσωπο στον Άρη. Αλλά όχι μόνο αυτό, αφού αναρριχήθηκαν, ανακάλυψαν ότι τα μάτια αυτής της κατασκευής είναι κοίλα και οδηγούν σε ένα είδος χώρου οπτικών δίσκων που δείχνει την τελική κατάληξη του πολιτισμού: ένας διαπλανητικός πόλεμος που τελείωσε με την καταστροφή της ατμόσφαιρας και λίγοι επιζώντες κατέφυγαν στο υπόγειο βασίλειο.
Το τελευταίο συμφωνεί με αυτό που υποστηρίζουν ορισμένοι πλανητικοί επιστήμονες: εάν υπάρχει ζωή στον Άρη, θα είναι κάτω από την επιφάνεια του. Κάτι λογικό, λαμβάνοντας υπόψη τα εχθρικά επίπεδα ακτινοβολίας που έπληξαν τον πλανήτη λόγω της αδύναμης ατμόσφαιράς του και της απουσίας μαγνητόσφαιρας.
Συμφωνεί επίσης με τις σύγχρονες θεωρίες που υποστηρίζουν ότι ένας αρχαίος πολιτισμός στον Άρη εξαφανίστηκε - όπως εξιστορεί ο Kirby - από μια πυρηνική επίθεση από μια άλλη εξωγήινη φυλή. Για παράδειγμα, ο φυσικός Dr. John Brandenburg παρουσίασε πρόσφατα ένα δοκίμιο που αναφέρει ότι τα πυρηνικά ισότοπα στην ατμόσφαιρα του κόκκινου πλανήτη μοιάζουν με εκείνα μιας βόμβας υδρογόνου "ίσως εκτοξεύτηκαν από το διάστημα σε μια πυρηνική επίθεση στον Άρη".
Αυτό οδήγησε κάποιους οπαδούς θεωριών συνωμοσίας να πιστεύουν ότι ορισμένοι συγγραφείς είχαν πρόσβαση σε προνομιακές πληροφορίες που αντανακλούσαν στα έργα τους με τη μορφή μυθοπλασίας, φιλτράροντας μέρος της πραγματικότητας κρυμμένης από το κοινό. Ή μήπως η ανθρωπότητα δεν προέρχεται από τη Γη και η καταστροφή του πραγματικού γηγενούς της κόσμου καταγράφεται στη συλλογική μνήμη του είδους; 
Τι νομίζετε; 
http://infinityexplorers.com/face-of-mars
-------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου