Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

ΔΙΔΑΧΕΣ ΤΟΥ ΕΡΜΗ

7 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Κηρύγματα του Ερμή (σελ. 81·82)
Εδάφ. 1. Που πάτε ω άνθρωποι μεθυσμένοι από τον άκρατο λόγο της αγνωσίας; Σταθείτε ξυπνείστε· κυττάξτε ψηλά με τα μάτια της καρδιάς σας, γιατί η κακία της αγνωσίας έχει κατακλύσει όλη την γη, και φθείρει την κλεισμένη στο σώμα σας ψυχή, μη μπορώντας να προσορμισθείτε στον λιμένα της σωτηρίας.
Εδάφ. 2. Μην παρασύρεστε από τα πολλά ρεύματα. Όσοι μπορείτε τραβήξτε προς τον λιμένα της σωτηρίας.
Ζητείστε οδηγό για να σας οδηγήσει στην πόρτα της γνώσης, εκεί που φεγγοβολά το λαμπρό ανέσπερο φως όπου κανείς εκεί δεν μεθά αλλά όλοι είναι ξύπνιοι, κι αναζητούν τον θεό που δεν είναι ορατός στα μάτια, αλλά στον νου και στην καρδιά.
Πετάξτε τον χιτώνα που φορείτε, το ύφασμα της αγνωσίας· το στήριγμα της κακίας· το δεσμό της φθοράς το σκοτεινό περίβολο · τον ζώντα θάνατο· τον αισθητό νεκρό· τον περιφόρητο τάφο· τον ένοικο ληστή που όποιον φιλά μισεί, κι όποιον μισεί φθονεί.
Εδάφ. 3. τέτοιος σκοτεινός είναι όποιος φορεί τον εχθρικό αυτόν χιτώνα που σε τραβά προς τον εαυτό σου για να μη δεις την ομορφιά της αλήθειας, το εγκείμενο αγαθό. Μισείστε την κακία αυτή· νιώστε την επιβολή της, γιατί σας επιβουλεύεται· σας αναισθητοποιεί τις αισθήσεις που σας τις έχει αποφράξει με πολλή ύλη και σας τις έχει γεμίσει με τη μισητή ηδονή για να μη μπορείτε ν' ακούσετε και να δείτε ότι πρέπει.
Από το βιβλίο του ιστορικού συγγραφέα, Παντελή Ιωαννίδη, “Ερμής Ο Τρισμέγιστος” ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1997 εκδ. Δίον


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου