Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

ΒΙΝΤΕΟ – Ο ΔΙΟΔΩΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ & ΤΟ ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΒΟΥΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!

Ο Διόδωρος Σικελιώτης ήταν Αρχαίος Έλληνας ιστορικός και συγγραφέας. Γεννήθηκε στον Αγύριο (Agira) της Σικελίας γύρω στο -80 και πέθανε γύρω στο -20. Οι περισσότερες πληροφορίες που έχουμε γι’ αυτόν προέρχονται από το ίδιο το έργο του, την Ιστορική Βιβλιοθήκη, το οποίο έγραψε κατόπιν παραγγελίας των Ρωμαίων.

Σε ένα από τα βιβλία του στο οποίο αναφέρεται στους Περσικούς Πολέμους, εξαίρει τους Σπαρτιάτες για την θυσία τους στις Θερμοπύλες και τους χαρακτηρίζει “της κοινής ελευθερίας των Ελλήνων αιτίους”Τα ανατριχιαστικά του λόγια μπορείτε να ακούσετε και να διαβάσετε στο παρακάτω βίντεο του Cognosco Team , cognoscoteam.gr

ΤΟ ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΒΟΥΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!

XXIII. Το μνημείο του Σπαρτιάτη Λεωνίδα ο Απολλώνιος μόνο που δεν το αγκάλιασε, επειδή θαύμαζε αυτόν τον άνδρα. Όταν πήγαινε προς το ύψωμα όπου οι Λακεδαιμόνιοι καταποντίστηκαν από τα βέλη των εχθρών [Αναφέρεται στη μάχη των Θερμοπυλών και στον λόφο στην είσοδο του περάσματος, όπου συγκεντρώθηκαν οι Σπαρτιάτες (Ηρόδοτος, Ζ 225).], άκουσε τους ομιλητές να διαφωνούν μεταξύ τους σχετικά με το ποιο είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδος. Αφορμή γι αυτήν την συζήτηση υπήρξε η Οίτη, επειδή φαινόταν από εκεί.

Τότε ο Απολλώνιος ανέβηκε στο ύψωμα και είπε: «Εγώ θεωρώ αυτό υψηλότατο, γιατί αυτοί που έχασαν εδώ τη ζωή τους για την ελευθερία το ανύψωσαν πάνω από την Οίτη και του χάρισαν περισσότερο μεγαλείο απ' αυτό που έχουν πολλοί Όλυμποι. Αυτούς τους άνδρες θαυμάζω, και πιο πολύ τον Ακαρνάνα Μεγιστία, διότι γνώριζε αυτά που επρόκειτο να πάθουν και θέλησε να τα μοιραστεί με τους άνδρες, χωρίς να φοβηθεί τον θάνατο».

ΦΙΛΟΣΤΡΑΤΟΣ - ΤΑ ΕΣ ΤΟΝ ΤΥΑΝΕΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ ΒΙΒΛΙΟ Δ'

Ο μάντης Μεγιστίας από την Ακαρνανία και από το γένος των Μελαμποδιδών προέβλεψε την επερχόμενη καταστροφή. Ο Λεωνίδας τον διέταξε να φύγει, αλλά εκείνος αρνήθηκε κι έδιωξε μόνο τον μοναχογιό του. (Ηρόδοτος Ζ 221)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου