Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ 

Η διαίσθηση είναι η ικανότητα να “νοιώθεις” κάτι αμέσως, χωρίς να χρειάζεται να εφαρμόζεις συνειδητή σκέψη και λογική. Είναι η βαθιά γνώση ή κατανόηση που προέρχεται από ένα εσωτερικό ενστικτώδες συναίσθημα “ότι έτσι είναι”, που δεν  μπορεί να εξηγηθεί  από τον συνειδητό  νου.

Η διαίσθηση αναφέρεται μερικές φορές και ως έκτη αίσθηση, ένστικτο, διόραση, ενόραση ή διορατικότητα. Συμβαίνει όταν “ακούμε και εμπιστευόμαστε” την  καρδιά αντί το κεφάλι. Συχνά συνδέεται με ψυχικές ικανότητες.

Οι περισσότεροι έχουμε έστω και μία φορά στη ζωή μας κάποια τηλεπαθητική επικοινωνία.

Αυτό είναι διαίσθηση.

Πόσες φορές,  δεν νοιώσαμε σαν “Κύρος  ο Εφευρέτης” όταν  μας “ήρθαν φρέσκες, δημιουργικές, πρωτότυπες ιδέες”, χωρίς να μπορούμε να προσδιορίσουμε επακριβώς την προέλευσή τους;

Αυτό είναι διαίσθηση.

Σχετίζεται με την κατάσταση υψηλότερης συνείδησης και συνειδητοποίησης.

Τα καλά νέα είναι ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ικανοί να επιτύχουν και να βιώνουν,  αυτή την κατάσταση, εάν ανοίξουν τον εαυτό τους σ΄ αυτή τη δυνατότητα.

Παραδοσιακά, η κοινωνία απορρίπτει τη διαίσθηση.

Η Δυτική κοινωνία επέλεξε να λειτουργεί με  έναν πιο λογικό τρόπο σκέψης, που με τα χρόνια έγινε δυσλειτουργικός, μιας και δεν μας βοηθάει να ζούμε ευτυχισμένοι. Σύμφωνα με τον Albert Einstein :O διαισθητικός νους είναι ένα ιερό δώρο και ο λογικός νους είναι ένας πιστός υπηρέτης. Δημιουργήσαμε μια κοινωνία που τιμά τον υπηρέτη και έχει ξεχάσει το δώρο. 

Πολλοί άνθρωποι ,  ευτυχώς, αρχίζουν να συνειδητοποιούν τη δημιουργική δύναμη της διαισθητικής σκέψης, την εμπιστεύονται και την χρησιμοποιούν.

Η διαίσθηση μπορεί να καλλιεργηθεί;

Αν και η διαίσθηση είναι μια φυσική ικανότητα, μπορεί να αναπτυχθεί και να ρυθμιστεί. Η διαίσθηση είναι πεδίο που μπορεί να αναπτυχθεί και να καλλιεργηθεί, μέσα από εκπαίδευση, ειδικές ασκήσεις και φυσικά πρακτική εφαρμογή. Πρώτ΄ απ΄ όλα, όμως, το άτομο χρειάζεται να εμπιστευθεί τον εαυτό του και την εσωτερική του δύναμη!

Τί μορφή έχουν τα διαισθητικά μηνύματα;

Μερικοί άνθρωποι βλέπουν καθαρές νοερές εικόνες. Άλλοι ακούν μια φωνούλα που έχει τη σωστή απάντηση σε κάποιο δίλημμα.  Κάποιοι έχουν ανεξήγητες συναισθηματικές αλλαγές. Όπως και αν έρχονται όμως αυτά τα μηνύματα αφήνουν τη βεβαιότητα  του  “γνωρίζω πώς πρέπει να ενεργήσω”, η οποία συνοδεύεται  και από μία ώθηση για να λειτουργήσουν με συγκεκριμένο τρόπο.

Αύξηση της διαίσθησης

  • Το πρώτο βήμα για να γίνετε πιο διαισθητικό είναι: να το πιστέψετε. Πιστέψτε ότι είναι αληθινό και επιτρέψτε να συμβεί. Περιμένετε να συμβεί. Μην αγνοείτε και εγκαταλείπετε την κοινή λογική, αλλά επίσης μην αποκλείετε εσωτερικές σκέψεις και συναισθήματα. Επιτρέψτε να δημιουργηθεί μία “γέφυρα ειρήνης και συμφιλίωσης” μεταξύ του λογικού νου και της διαίσθησης.

  • Το να είστε μόνος σε ένα ήσυχο μέρος μπορεί να βοηθήσει τις σκέψεις και  τα συναισθήματά σας να εκδηλωθούν ελεύθερα. Αδειάστε το μυαλό σας από την ακαταστασία, το άγχος και την αγωνία  και περάστε χρόνο απολαμβάνοντας τα απλά και όμορφα πράγματα στη ζωή. Μια ωραία βόλτα στη φύση,   για παράδειγμα, θα σας προσφέρει ηρεμία  και πληρότητα.

  • Ο διαλογισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εκπαιδεύσετε το μυαλό σας ώστε να είναι πιο ειρηνικό, ενώ ταυτόχρονα εκπαιδεύεστε να αποκλείετε όλες τις ανεπιθύμητες, παρεμβατικές  ή άκαιρες σκέψεις-σαμποτέρ, που γίνονται όλο και πιο ανίσχυρες να σας αποσπάσουν από την εσωτερική αρμονία και ισορροπία, που σταδιακά κατακτάτε, με την εξάσκηση.

Όσο πιο καθαρό γίνεται το εσωτερικό σας τοπίο τόσο πιο εύκολο είναι να διακρίνετε τις σκέψεις που φαινομενικά έρχονται από το πουθενά. Δώστε τους προσοχή. Ο εσωτερικός σας εαυτός σας δίνει μηνύματα!

  • Αν , πάλι, δεν διαλογίζεστε, αφήστε τη φαντασία σας να τρέξει ελεύθερη, αποφεύγοντας για λίγο να σκέφτεστε τα προβλήματα της καθημερινότητας, (μην ανησυχείτε , θα σας περιμένουν όταν θα επιστρέψετε απ΄αυτό το ξεχωριστό ταξίδι, αλλά εσείς θα τους κλείσετε πονηρά το μάτι και θα  είστε σίγουροι πως έχετε την καλύτερη για σας λύση), κρατείστε το ατομικό εισιτήριο  στις πιο όμορφες σκέψεις, στα τοπία που αγαπάτε ή ονειρεύεστε, στις όμορφες μοναδικές, ευχάριστες στιγμές σας,  και σε ο,τιδήποτε  γεμίζει την καρδιά σας με χαρά και αγάπη.   Εστιάστε σ΄αυτό το συναίσθημα και φέρτε το στο παρόν. Η διαίσθηση ζει στο παρόν. Η εστίαση της προσοχής σας στο παρόν μπορεί να αυξήσει την διαισθητικότητα σας. Περάστε λίγο χρόνο στη σιωπή, όταν εκτελείτε εργασίες ρουτίνας. Επικεντρωθείτε σε αυτό που κάνετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε το μυαλό σας, να είστε συνειδητοί σε κάθε σας πράξη και κατά συνέπεια  πιο δεκτικοί στη λήψη διαισθητικών μηνυμάτων.

  • Κρατείστε Ημερολόγιο και καταγράψτε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Να είστε παρόντες στη ζωή σας, στη στιγμή, να είστε παρατηρητές και ενεργοί. Όταν διαβάζετε το Ημερολόγιό σας, προτείνω κάθε βδομάδα να επανέρχεστε, θα διαπιστώνετε την πρόοδό σας.

  •  Όσο καλλιεργείτε τη διαίσθησή σας θα αρχίζετε να δέχεστε μηνύματα και στα όνειρά σας. Όταν ο συνειδητός νους ξεκουράζεται, ο υποσυνείδητος βρίσκει την ευκαιρία να μιλήσει.  Ακούστε τον.  Να έχετε δίπλα σας ένα σημειωματάριο και να γράφετε τα όνειρά σας ή κάποια κομβικά σημεία, για να είστε σε θέση την άλλη μέρα να τα ανακαλέσετε στη μνήμη σας.

  • Ένας άλλος τρόπος για να καλλιεργήσετε τη διαίσθησή σας, είναι να ασχοληθείτε με κάτι που σας αρέσει και στο οποίο μπορείτε να διοχετεύσετε όλη σας τη δημιουργικότητα, χωρίς να επιτρέπετε τη “λογοκρισία”  από το λογικό νου. Χορέψτε ελεύθερα, τραγουδήστε, ζωγραφίστε, εκφραστείτε, γράψτε, ασχοληθείτε με ο,τιδήποτε σας ευχαριστεί και δώστε χώρο στη διαίσθηση να εκδηλωθεί. Η φαντασία και η δημιουργικότητα είναι παιδιά της διαίσθησης

  • Παίξτε, παρατηρώντας τους ανθρώπους που σας περιβάλουν. Αναρωτηθείτε τί να θέλουν, τί να σκέφτονται, τί να νοιώθουν. Δείτε τους με την περιφερειακή σας όραση, εμπιστευθείτε την πρώτη πληροφορία που λαμβάνετε και  κρατείστε τη.   Αν θέλετε μπορείτε να τη σημειώσετε κάπου. Θα εκπλαγείτε από το ποσοστό επιτυχίας που θα έχετε.

Ποια είναι τα οφέλη από την αυξημένη διαίσθηση.

Εμπιστευθείτε και αφήστε να εξελίσσεται ανεμπόδιστα  ο εσωτερικός σας  διάλογος.
Θα  αποκτήσετε ένα εξειδικευμένο εργαλείο ακριβείας, στη λήψη ορθών αποφάσεων,  συνδυάζοντας την λογική με τη διαισθητικότητα.

Το ξέρετε πως έρευνες απέδειξαν ότι όσοι λειτουργούν διαισθητικά είναι πιο αποτελεσματικοί και χαρούμενοι;

Ακούστε, λοιπόν, τις πρώτες  σας σκέψεις, χωρίς να είστε ούτε επικριτικοί, ούτε αναλυτικοί.
Αφήστε τις σκέψεις σας να συμβούν και αλλάξτε τη ζωή σας.

Αποστολία Βασιλείου

Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ψυχικής και Πνευματικής Υγείας, Reiki Master Teacher, Ερευνήτρια Πυθαγόρειας Αριθμολογίας

https://alorama.gr/

http://operationmeditation.com/discover/

....................................

ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΟΤΙ ΤΟ DNA ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!

ΤΑ ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΛΛΙΑ και ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ

ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΤΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ “ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ”

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετώ.
"Συμβαίνει όταν “ακούμε και εμπιστευόμαστε” την καρδιά αντί το κεφάλι."
Αυτή η πρόταση ίσως να είναι το κλειδί.
Καί πάμε εδώ . . . . . . "όπως προκύπτει από τεκμηριωμένες επιστημονικές έρευνες, έχει τη δική της “νοημοσύνη”. . . . . . .
https://enneaetifotos.blogspot.com/2021/02/blog-post_7.html
solarcpu

Σείριος είπε...

Σ' ευχαριστώ!!! Πολύ εύστοχο!!!
Πώς μου διέφυγε; :)
Θα πρέπει να προσθέσω και αυτόν τον σύνδεσμο.
Χρησιμότατο το σχόλιο σου!!!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου