Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

ΟΙ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΠΕΤΡΙΝΕΣ ΓΙΓΑΝΤΙΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ

Στην Κεντρική Αμερική στην Κόστα Ρίκα την δεκαετία του 1940 κατά την αποψίλωση τμήματος του τροπικού δάσους βρέθηκαν μερικές μεγάλες πέτρινες μπάλες.  Οι μεγαλύτερες απ' αυτές υπολογίζεται ότι ζυγίζουν 16 τόνους. Οι μικρότερες είχαν περίπου 10 cm διάμετρο. Οι μπάλες αυτές ήταν σε ομάδες από 3 μέχρι 50 τεμαχίων. 

Παρατηρώντας τους σχηματισμούς από αεροπλάνο διαπιστώθηκε ότι σχημάτιζαν ευθείες, τρίγωνα και άλλα γεωμετρικά σχήματα, χωρίς όμως κάποια εμφανή χρησιμότητα. Ο σχηματισμός καλύπτει έκταση δεκάδων χιλιομέτρων! Αρχικά θεωρήθηκαν έργα των Ίνκα ή των Μάγια, αλλά αργότερα χρονολογήθηκαν πολύ παλαιότερες και από αυτούς.

Σε ανασκαφές στην περιοχή δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο ανθρώπινης δραστηριότητας που να υποδηλώνει, ποιός, με ποιόν τρόπο και γιατί έφτιαξε όλες αυτές τις μπάλες από βράχο.

Μετά την Κόστα Ρίκα σύντομα προστέθηκαν και άλλες περιοχές στο κατάλογο με τις παράξενες πέτρινες μπάλες. Αίγυπτος, Αυστραλία, Βραζιλία, ΗΠΑ, Καζακστάν, Μεξικό, Νεπάλ, Ρωσία - Altay, Κριμέα και Καύκασος.

Κάποιες παρόμοιες πέτρες από την Γκουανταλαχάρα που αναλύθηκαν στην Νέα Υόρκη απέδειξαν παράξενη εσωτερική δομή φτιαγμένες με εντελώς άγνωστη σε μας τεχνολογία. Άλλοι επιστήμονες τις θεωρούν απλά τυχαία φυσική διαμόρφωση βράχων.

Παράξενα φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί συχνά γύρω από αυτές τις μπάλες, σαν να έχουν κάποιο άγνωστο ενεργειακό πεδίο. Όργανα μετρήσεων έδιναν παράξενες ενδείξεις, ρολόγια σταμάτησαν αλλά και κάποιοι ασθενείς θεραπεύτηκαν. Το μόνο που ξέρουμε σίγουρα πρός το παρόν, είναι ότι δεν έχουμε ιδέα για τις αιτίες πίσω από αυτά!

...αλλά και μπαλίτσες

Στην Ρωσσική πόλη Dalnegorsk στις 17 Ιανουαρίου του 2003 εμφανίστηκε ένα μυστήριο ιπτάμενο αντικείμενο στον ουρανό και σκόρπισε τριγύρω μικροσκοπικά σφαιρίδια από άγνωστο υλικό. Ο δρ. Anatoly Garshits της Ρωσσικής Ακαδημίας Φυσικών Επιστημών αν και δεν έχει πλήρη εξήγηση για το φαινόμενο, το θεωρεί συχνό ανά τον κόσμο, συσχετίζοντάς το με τις γιγάντιες μπάλες που αναφέρουμε.

Οι πρώτες πέτρινες σφαίρες της Κόστα Ρίκα βρέθηκαν το 1930, όταν οι εργάτες έκοβαν δέντρα στο δάσος για να κάνουν χώρο για φυτείες μπανανών.

Λίγο μετά την ανακάλυψή τους, κυκλοφόρησαν φήμες ότι μέσα τους κρυβόταν χρυσός και έτσι οι εργάτες άρχισαν να τα διαλύουν με μπουλντόζες και να τα ανατινάζουν με δυναμίτη.
Δυστυχώς πολλές σφαίρες καταστράφηκαν με αυτόν τον τρόπο πριν επέμβουν οι αρχές.

Οι μελετητές πιστεύουν ότι οι σφαίρες ήταν παραταγμένες έξω από τα σπίτια των αρχηγών, αλλά η σημασία τους εξακολουθεί να είναι ασαφής.

Κάποιος πιστεύει ότι κατασκευάστηκαν με προηγμένες τεχνικές άγνωστες σε εμάς, άλλοι ότι κατασκευάστηκαν από τον μυστηριώδη πολιτισμό της Ατλαντίδας.

Πώς πιστεύετε ότι δημιουργήθηκαν και από ποιον;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου