Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ - Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Τα πάντα γύρω μας είναι ενέργεια. Εμείς οι ίδιοι είμαστε ενέργεια.

Σύμφωνα με τον Albert Einstein: “Αυτό που ονομάσαμε ύλη είναι ενέργεια της οποίας οι δονήσεις έχουν χαμηλώσει τόσο, ώστε να γίνεται αντιληπτή από τις αισθήσεις μας”.

Μπορεί να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι είμαστε κάτι συμπαγές και υλικό. Στην ουσία όμως και αποδεδειγμένα μέσω της  κβαντικής φυσικής, είμαστε απλά ενέργεια που δονείται σε διάφορες συχνότητες. Μέσω των συχνοτήτων αυτών επηρεάζουμε και επηρεαζόμαστε από τον κόσμο που μας περιβάλλει.

Κατά τον Βίγκνερ, όταν παρατηρούμε ένα σωματίδιο έχουμε επίδραση στην συμπεριφορά του. Οπότε, δεν μπορούμε να παρατηρούμε κάτι ή κάποιον χωρίς να έχουμε επίδραση πάνω του. Αυτό σημαίνει, ότι ως παρατηρητές έχουμε μια αλληλεπίδραση σε όλα όσα υπάρχουν γύρω μας, όπως και στους συνανθρώπους μας.

Κάθε σκέψη που κάνουμε για έναν άνθρωπο μπορεί να έχει επίδραση είτε αρνητική είτε θετική στο πρόσωπο αυτό, ανάλογα με την φύση της ενέργειας που στέλνουμε. Αυτό εξαρτάται από δύο παράγοντες, πόσο ανοικτός είναι ο δέκτης και πόσο έντονη είναι η σκέψη μας.

Το μάτι, όπως το αναφέρει ο λαός, δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από την αλληλεπίδραση των συχνοτήτων μεταξύ ανθρώπων. Οι αρνητικές σκέψεις ή η αρνητική ενέργεια προς κάποιο πρόσωπο που είναι ευάλωτο στην επιρροή αυτή.

Ίσως θα πρέπει να τιθασεύσουμε τον νου μας και κατ´ επέκταση τις σκέψεις μας, ώστε να είναι όσο γίνεται θετικές. Αυτό θα έχει οφέλη σε εμάς αλλά και στους συνανθρώπους μας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να ξεκινήσει μια αλυσίδα αλλαγής, μια αλυσίδα θετικής αλληλεπίδρασης.

Σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον Dr Masaru Emoto ανακαλύφθηκε πως θετικά φορτισμένο νερό με όμορφες λέξεις, όπως «αγάπη» και «ευχαριστώ», οι κρύσταλλοι που δημιουργήθηκαν αφού καταψύχθηκε ήταν πανέμορφοι. Εν αντιθέσει το νερό που εκτέθηκε σε διάφορες λέξεις αρνητικής χροιάς, όπως «μίσος» και «θάνατος» οι κρύσταλλοι που προέκυψαν ήταν αποκρουστικοί. Αν αναλογιστούμε πως το 70% του σώματος ενός ενήλικα και το 90% ενός παιδικού σώματος αποτελείται από νερό, μπορούμε να καταλάβουμε πόση επιρροή ασκεί πάνω μας η κάθε λέξη που ακούμε και η κάθε ενέργεια που απευθύνεται σε μας.

Πρέπει να χαρίζουμε γενναιόδωρα την λέξη «σ´ αγαπώ» και να λέμε εύκολα «ευχαριστώ» εκεί που το νιώθουμε. Να τολμάμε να εκφράζουμε τις όμορφες σκέψεις μας ή τον θαυμασμό μας. Να σκορπάμε την θετική μας ενέργεια και να απενεργοποιούμε τον αρνητισμό που συχνά μπαίνουμε στον πειρασμό να εκφράσουμε και δεν ωφελεί σε τίποτα παρά μόνο βλάπτει.

Αν ο κάθε ένας από εμάς εκπέμπει περισσότερο αγάπη, θα αρχίσουμε να αλλάζουμε. Έπειτα οι άνθρωποι κοντά μας και σιγά σιγά όλα γύρω μας θα αρχίσουν να γίνονται πιο όμορφα. Με μικρά βήματα, ίσως κάποια μέρα καταφέρουμε να αλλάξει και η ανθρωπότητα και να επικρατήσει η αγάπη.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο Gandhi είπε: «Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο».

Μαρία Πολυμήλη

https://www.awakengr.com/

---------------------------------------------------

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ

ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΚΟΥΕΙ, ΔΙΑΒΑΖΕΙ, ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου