Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

29 Ιουνίου,  κορυφώθηκαν οι πολυήμερες εορταστικές δράσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Σερρών για τα «Ελευθέρια 2024»

Άγημα του 10ου Συντάγματος Πεζικού απέδωσε τιμές, ενώ τον Εθνικό Ύμνο παιάνισε το Τμήμα της Στρατιωτικής Μουσικής του Τρίτου Σώματος Στρατού.

Η 40μελής Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Σερρών υπό τη Διεύθυνση του Αρχιμουσικού Κωνσταντίνου Γκανιόπουλου άνοιξε την παρέλαση, ενώ ακολούθησαν αντιπροσωπείες του Συλλόγου Μακεδονομάχων και Απογόνων Σερρών «Παύλος Μελάς», του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Σερρών, Πολιτιστικοί Σύλλογοι των Σερρών, τμήματα σημαιοφόρων και παραστατών από τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια, τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ της πόλης, του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ), του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου -Λυκείου Σερρών, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Σερρών μαζί με το τμήμα Πολιτικής Προστασίας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση με επικεφαλής των τμημάτων τον Αντισυνταγματάρχη Αντώνιο Θεολογίδη, Διοικητή του Τάγματος Εθνοφυλακής Σιδηροκάστρου, ο οποίος είχε το Γενικό Πρόσταγμα.

Για πρώτη φορά στη παρέλαση έγινε διέλευση μηχανοκίνητων στρατιωτικών μέσων, ενώ παρήλασε και μία διμοιρία με προσωπικό της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, με έδρα τη Νέα Σάντα του Ν. Κιλκίς. 

---------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου