Από την Mental Health America
Βομβαρδιζόμαστε με την πιο δραματική κάλυψη ειδήσεων που μπορούν να βρουν οι πηγές των μέσων ενημέρωσης για να προσελκύσουν κλίκ θεαματικότητα/ακροαματικότητα.
Πώς επηρεάζει η αρνητική ειδησεογραφία την ψυχική υγεία;
Η παρακολούθηση ανατριχιαστικών ειδήσεων ξεκινά την αντίδραση «μάχης ή φυγής» του σώματος. Στη συνέχεια, απελευθερώνεται αδρεναλίνη, όπως και η ορμόνη του στρες, η κορτιζόλη. Όταν το σώμα μας βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, βιώνουμε τα ίδια συμπτώματα που μπορεί να βιώναμε αν βρισκόμασταν υπό απειλή. Αυτά τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ταχυκαρδία, ρηχή αναπνοή, στομαχικές διαταραχές κ.λπ.
Οι ειδήσεις αυξάνουν τα συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι εμφάνισαν αύξηση των συμπτωμάτων μετά από μόλις 14 λεπτά παρακολούθησης ειδήσεων. Αυτά τα συμπτώματα επιδεινώνονται όταν οι άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν έχουν την ικανότητα να βελτιώσουν τις καταστάσεις για τις οποίες μαθαίνουν στις ειδήσεις.
Η εξάρτηση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις ειδήσεις μπορεί να οδηγήσει σε εθιστική συμπεριφορά. Αυτό είναι σημαντικό να σημειωθεί, καθώς περισσότερο από το 50% των Αμερικανών λαμβάνουν τα νέα τους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι τίτλοι που παραπλανούν τα κλικ και οι αλγόριθμοι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν σχεδιαστεί για να σας κάνουν να επιστρέφετε για περισσότερα, καθιστώντας δύσκολο να σταματήσετε να επιστρέφετε στις εφαρμογές για τις ειδήσεις σας.
Τι μπορούμε, λοιπόν, να κάνουμε για να στηρίξουμε τους εαυτούς μας και ο ένας τον άλλον απέναντι στην αρνητική ειδησεογραφία; Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε την ψυχική μας υγεία;
Περιορίστε τον χρόνο σας με τις ειδήσεις. Σχεδιάστε μια ευχάριστη δραστηριότητα όπως να ασχοληθείτε με ένα χόμπι, για να χαλαρώσετε. Αναλάβετε δράση συμμετέχοντας σε μια ομάδα που ασχολείται με τα θέματα που σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε τη δύναμη να κάνετε αλλαγές αντί να νιώθετε αβοήθητοι για τον κόσμο γύρω σας. Ενισχύστε την αισιοδοξία στη ζωή σας κάνοντας πράγματα που σας φέρνουν χαρά και ικανοποίηση.
-------------------------------
“ΚΑΠΟΙΟΙ” ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΑΣ
ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΣΤΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΕΠΙΔΟΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ;






Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου