Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΡΑΙΔΩΝ

Οι νεράιδες είναι τα πιο εκπληκτικά, μαγικά πλάσματα. Τους αποδίδονται θαυμαστές ιδιότητες. Μπορούν να θεραπεύουν, να προβλέπουν το μέλλον, ν’ αλλάζουν τον καιρό, να μεταμορφώνονται και να μεταμορφώνουν, καθώς και να πετάνε με τα φτερά τους που έχουν μορφή πεταλούδας ή κολεοπτέρου. Επίσης, με το διάσημο, μαγικό τους ραβδί τους εκτελούν κάθε είδους μαγικό. Τις συναντάμε με πολλά ονόματα, όπως αερικά, νύμφες, σειρήνες, ξιοθιές, σαμαντίβα, φέι, φάτα, αναράδινα, καλομοίρες, ξωνέρια, καλούδες, καλές κυράδες, κλπ.
Έχουν τη δική τους γλώσσα, τα λεγόμενα νεραγιδίστικα ή τιτιβίστικα. Για τους ανθρώπους αυτή η γλώσσα μοιάζει σαν μια συγκεχυμένη σύνθεση φωνηέντων (κυρίως του άλφα) και συμφώνων (κυρίως του νι, του σίγμα και του χι) και είναι πλήρως ακατανόητη. 
Οι νεράιδες ζουν σε πολλά μέρη, όπως βουνά, δάση, αγρούς, σπηλιές, φαράγγια, πηγάδια, λίμνες, ποτάμια και θάλασσες. Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους να τις δουν, εκτός κι αν σταθούν πολύ τυχεροί ή αν οι ίδιες οι νεράιδες επιθυμούν να φανερωθούν. Μόνο τα παιδιά, επειδή είναι αθώα, καθώς και οι αλαφροΐσκιωτοι μπορούν να τις βλέπουν. Αγαπούν πάρα πολύ το υγρό στοιχείο και τα λουλούδια καμπανούλες, από τις οποίες φτιάχνουν τα ρούχα τους. Τρέφονται με μέλι και φρούτα και πίνουν δροσοσταλίδες. Είναι οι προστάτιδες της φύσης, της βλάστησης και της γονιμότητας. Όποιος λουστεί σε νεραϊδοπηγή θ’ αποκτήσει, υγεία, τύχη και η νεότητά του θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας. 
Όλες οι νεράιδες δεν είναι ίδιες. Υπάρχουν διάφορα είδη και έχουν διαφορετικά μεγέθη. Οι πιο συνηθισμένες είναι οι νεράιδες, που ζουν σε ομάδες. Αυτές είναι μικρές και πολύ όμορφες. Τους αρέσει να διασκεδάζουν, να τραγουδούν και να χορεύουν τις νύχτες στα δάση. Το τραγούδι τους μαγεύει όποιον το ακούσει και είναι αδύνατον να το ξεχάσει. Ενίοτε, σκαρώνουν και σκανταλιές στους ανυποψίαστους ανθρώπους.
Όπως, προαναφέρθηκε οι νεράιδες αγαπούν πολύ το νερό και ιδιαίτερα οι νεράιδες του νερού, που κατάγονται από τις Νηρηίδες της Ελληνικής Μυθολογίας. Είναι οι πεντάμορφες, ξανθομαλλούσες και πρασινομαλλούσες νεράιδες των Ελληνικών μας παραδόσεων. Έχουν ανθρώπινο μέγεθος και είναι ντυμένες πάντα στα λευκά. Αν ένας θνητός  κλέψει το μαντήλι μιας νεράιδας του νερού, τότε αυτή πρέπει να του πραγματοποιήσει τρεις ευχές ή να τον παντρευτεί. Γίνονται πολύ καλές σύζυγοι και μητέρες, αλλά αν βρουν το μαντήλι τους θα φύγουν για πάντα.
Οι πιο γνωστές και καλές νεράιδες είναι οι νεράιδες- νονές των κλασσικών παραμυθιών. Εμφανίζονται όταν γεννιέται ένα παιδί και το προικίζουν με δώρα, όπως ομορφιά, καλοσύνη, τύχη, εξυπνάδα και το προστατεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Μη ξεχνάτε τη Σταχτοπούτα, που χάρη στη νεραϊδονονά της κατάφερε ν’ αλλάξει τη δυστυχισμένη ζωή της και να πραγματοποιήσει τα όνειρά της. Οι Έλληνες, κρίνοντας από τις πολιτικές – και όχι μόνο – εξελίξεις των τελευταίων ετών, όχι μόνο δεν έχουμε νεράιδα- νονά, αλλά πρέπει να μας έχει καταραστεί κάποια κακιά μάγισσα!
=========
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ ΝΕΡΑΙΔΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου