Υπάρχουν ιστορικές αναφορές ότι όταν ο Μεγάλος Αλέξανδρος πέρασε από την Ινδία, 2300 χρόνια πριν, ο στρατός του κατατρομοκρατήθηκε σε ένα σημείο από «ιπτάμενες ασπίδες που πέταγαν μανιασμένα».
Ο πολυμαθής Ιταλός Αλμπέρτο Φενόλιο κάνει στοClypeusAnno III No 2 (παραπέμποντας στηνStoria di Alessandro ilGrande του Τζιοβάνι Γκουστάβο Ντρόισεν) μια καταπληκτική αποκάλυψη για την πολιορκία της Τύρου από τον Μέγα Αλέξανδρο το 332 π.Χ. Το φρούριο της πόλης δεν επρόκειτο να παραδοθεί. Τα τείχη του είχαν ύψος 17 μέτρα και ήταν τόσο γερά, ώστε καμία πολιορκητική μηχανή δεν μπορούσε να τα βλάψει. Οι Τυρινοί άλλωστε φημίζονταν ότι διέθεταν τους καλύτερους τεχνικούς και κατασκευαστές πολεμικών μηχανών της εποχής. Κάποια μέρα όμως σύμφωνα με τις αφηγήσεις, παρουσιάστηκαν πάνω από το Μακεδονικό στρατόπεδο κάποιες «ιπτάμενες ασπίδες» που πετούσαν σε τριγωνικό σχηματισμό. Επικεφαλής ήταν μια υπερβολικά μεγάλη και ακολουθούσαν και οι άλλες που είχαν το μισό μέγεθος. Ο άγνωστος χρονικογράφος διηγείται ότι έκαναν αργά γύρους, πάνω από την πόλη, ενώ οι πολεμιστές και από τα δύο στρατόπεδα παρακολουθούσαν συνεπαρμένοι. Ξαφνικά η μεγάλη «ασπίδα» εξαπέλυσε μια φωτεινή ακτίνα που κτύπησε τα τείχη.
Ακολούθησαν και άλλες ακτίνες και τα τείχη και οι πύργοι διαλύθηκαν σαν να ήταν φτιαγμένοι από λάσπη, αφήνοντας το δρόμο ανοιχτό για τους πολιορκητές, που όρμησαν στην πόλη. Οι «ιπτάμενες ασπίδες»πετούσαν πάνω από την πόλη μέχρις ότου κυριεύτηκε ολόκληρη και μετά εξαφανίστηκαν αθόρυβα λες και διαλύθηκαν στον ουρανό. Αλλά και καθ’όλη την διάρκεια της εκστρατείας του Μέγα Αλεξάνδρου αναφέρονται περιστατικά, όπου εμφανίζονται «ιπτάμενοι δίσκοι».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου