Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Η ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΜΑΣ ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΖΟΥ ΩΣ ΠΥΡΦΟΡΑ ΕΛΛΗΝΙΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΡΙΑ

Τον αθλητισμό και ειδικά τους Ολυμπιακούς αγώνες, κάποιοι κάποτε, τους αποκάλεσαν εκδηλώσεις ειδωλολατρίας και γιορτές του διαβόλου. Και όταν αυτοί (οι κάποιοι) έγιναν εξουσία, τους απαγόρευσαν δια νόμου και γκρέμισαν τα πάντα. Κάτι όμως τους ξέφυγε. Κάτι που δεν μπόρεσαν να το αγγίξουν. Γιατί αυτό δεν γκρεμίζεται με βαριοπούλες, ούτε γκρεμίζεται τραβώντας το με σχοινιά και άλογα, όπως έκαναν στους ναούς μας [για να λένε μετά από αιώνες ότι έπεσε από σεισμό ή από πυρκαγιά, αποκρύπτοντας ότι οι σεισμοί και οι πυρκαγιές είχαν ονοματεπώνυμο και συγκεκριμένη ενδυμασία].

Αυτό που έμεινε άθικτο και αναλλοίωτο, αναγεννήθηκε σαν τον φοίνικα μέσα από τις στάχτες του. Μας το είπε και όχι τυχαία, πριν χρόνια ο Κωστής Παλαμάς: «…Η γη μας γη των άφθαρτων αερικών και ειδώλων, πασίχαρος και υπέρτερος θεός μας είν’ ο Απόλλων …η αρχαία ψυχή ζει μέσα μας αθέλητα κρυμμένη…»

Αυτό πια φαίνεται στην ατμόσφαιρα. Το βλέπουμε το μυρίζουμε το νιώθουμε παντού.

Και έρχεται να το επιβεβαιώσει περίτρανα μια Ελληνίδα κόρη, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ΜΑΡIΑ ΠΟΛYΖΟΥ με έναν Ηράκλειο άθλο,
ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙ ΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΜΒΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ Μαραθωνα τιμώντας την επέτειο της μάχης, τιμώντας την Ελληνίδα ψυχής της, τιμώντας το όνομα ΕΛΛΗΝΙΣ, που επάξια φέρει.

Αναλυτικά στην παρακάτω ανάρτηση:

http://enneaetifotos.blogspot.com/2010/08/i-h-i-i-y-e-i-i-y-o-542.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου