Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΌΤΑΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΗΣ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΔΙ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ

«Όταν μια χώρα απορρίπτει τους μύθους της, δεν βλέπει παρά ψευδολογίες στο παρελθόν, και ο λαός της βλέπει τις επαρχίες του υπό το φως ανόητων και ψευτών. Αυτό είναι σημάδι της πτώσης της, και η δόξα της δεν μπορεί να διαρκέσει. Κλαδιά που ξεραίνουν τις ρίζες τους, δεν αφήνουν ικμάδα για μακροχρόνιους καρπούς(Ράντγιαρντ Κίπλινγκ)
Η αλήθεια είναι η μεγαλύτερη θεότητα που έδωσε η φύση στους ανθρώπους
"…πως η αλήθεια είναι η μεγαλύτερη θεότητα που έδωσε η φύση στους ανθρώπους και αυτήν προίκισε με τη μεγαλύτερη δύναμη. Ακόμα λοιπόν κι αν όλοι την πολεμούν και ενώ κάποτε όλες οι πιθανότητες τάσσονται με το μέρος του ψέματος, αυτή από μόνη της —κι εγώ δεν ξέρω πώς — εισχωρεί στις ψυχές των ανθρώπων και κάποτε δείχνει αμέσως τη δύναμη της, ενώ άλλοτε μένει στο σκοτάδι για πολύ καιρό, στο τέλος όμως επικρατεί με τις ίδιες της τις δυνάμεις και νικάει το ψέμα, όπως συνέβη και με τον Ηρακλείδη, όταν έφτασε στη Ρόδο σταλμένος από τον βα­σιλιά Φίλιππο... " (Πολύβιος ΙΓ 5)
http://ermionh.blogspot.com/
"...Αλήθεια, τα συντρίμμια δεν είναι εκείνα· εσύ 'σαι το ρημάδι· σε κυνηγούν με μια παράξενη παρθενιά στο σπίτι στο γραφείο στις δεξιώσεις των μεγιστάνων, στον ανομολόγητο φόβο του ύπνου· μιλούν για περιστατικά που θα ήθελες να μην υπάρχουν ή να γινόντουσαν χρόνια μετά το θάνατό σου, κι αυτό είναι δύσκολο γιατί ...
- Τ' αγάλματά είναι στο μουσείο. Καληνύχτα.
- ... 
γιατί τ' αγάλματα δεν είναι πια συντρίμμια, είμαστε εμείς.
Τ' αγάλματα λυγίζουν αλαφριά ... καληνύχτα..."
 (
Του Δημήτρη Λιαντίνη Σεφέρης Νηφομανής, σελίδα 31)


«Οι Θεοί ποτέ δεν έπαψαν να προσφέρουν τους αειφόρους καρπούς τους σε αυτή την Ιερή Χώρα.
Οι αρχαίοι Έλληνες αναγνώριζαν και εδέχοντο τα δώρα των Θεών, γι΄ αυτό και αναδείχθηκαν ως παγκόσμιοι ηγήτορες σε όλους τους τομείς. 
Οι σημερινοί Έλληνες, παρασυρόμενοι από αλλότριες δυνάμεις και ενεργώντας υπό το κράτος μιας συνεχιζόμενης πνευματικής κατοχής 17 περίπου αιώνων, "αρνήθηκαν" τους πατρώους Θεούς και τα δώρα τους». (Αμερικανίδα συγγραφέας Τζένη Χώλλ) Πηγή: http://www.heliodromion.gr/palaio/bhall.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου