Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΠΝΕΥΜΑ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ, ΨΥΧΗ - ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΡΜΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΧΑΣΜΟ

Η εποχή μας είναι γεμάτη ψεύτικους θεούς, αμέτρητους αγίους και νεοπροφήτες, γεμάτη πολυάριθμα δόγματα καταστροφικά και αντιανθρώπινα, από τα οποία καλείται ο σύγχρονος άνθρωπος να δραπετεύσει για να νοιώσει ελεύθερος.
Το μαστίγιο του θρησκευτικού δόγματος έχει ξεφτίσει από την αλόγιστη χρήση. Ο άνθρωπος άρχισε να αμφισβητεί δόγματα και θρησκείες, αναζητά τους θεούς στον ουρανό και τ' άστρα.
Θέλει να τους δεί, να τους μιλήσει, να τους βάλει στο εργαστήριο να τους εξετάσει.
Οι κάθε είδους ιδεολογίες και τάσεις, φυλετικές, θρησκευτικές, πολιτικές, σκοτίζουν τη διαύγεια του νου και της σκέψης, τροχοπεδούν τη νοημοσύνη και οδηγούν τον άνθρωπο στον πρωτογονισμό και τον πνευματικό σκοταδισμό.
Οι ιερείς επιδόθηκαν με ζήλο στον ξεριζωμό του Ελληνισμού, στην προσπάθειά τους να καταστρέψουν τη γοητεία της αιωνιότητας και την ομορφιά της ζωής. Ακολούθησαν την πατροπαράδοτη τακτική, κατασκεύασαν έναν βάρβαρο θεό και τον διάβολο που ξεγέλασε τον αγαθό άνθρωπο.
Το εγώ τους είναι τόσο τεράστιο που δεν αφήνει θέση στην ψυχή τους για θεό και αγάπη. Αντιστέκονται με πρωτοφανές πείσμα σε κάθε πρωτοπορία που απειλεί τις ψευδαισθήσεις τους, τις οποίες με τόσα ποτάμια αίματος εδραίωσαν στο τελευταίο διάστημα των 2000 ετών.
Δεν θέλουν τον κόσμο γελαστό χωρίς πολέμους και θανάτους.
Δεν θέλουν τον κόσμο ειρηνικό και ήρεμο, με αγάπη και γνώση, γιατί έτσι θα κινδύνευε το επάγγελμα θρησκεία και πρέπει να το συντηρήσουν με όσο αίμα και μίσος ζητήσει.
Δεν μπορεί ο ιερωμένος ν' αγαπά τον άνθρωπο περισσότερο απ' ό,τι ο άνθρωπος αγαπά τον ίδιο του τον εαυτό. Αυτό είναι αφύσικο, διαστροφή· κι όμως επιμένουν στη διαστροφή αυτή.
Ο σύγχρονος άνθρωπος συνθλίβεται ανάμεσα στη θρησκεία και την επιστήμη- από τη μια το άκαμπτο δόγμα της θρησκείας και από την άλλη το πείσμα της μονολιθικής επιστήμης, απαγορεύουν στον άνθρωπο να ξεφύγει και ν' ασχοληθεί με τις πνευματικές του αναζητήσεις.
Ούτε η θρησκεία, ούτε η επιστήμη μπορούν να καυχηθούν ότι κατέχουν την αλήθεια. Η θρησκεία είναι έργο ανθρώπων που υπόκειται σε σκόπιμα λάθη και η επιστήμη σήμερα διαπίστωσε ότι στο σύμπαν τα πάντα μεταβάλλονται και οι ερμηνείες σε πολλά φαινόμενα στηρίχθηκαν σε λάθος παραδοχές.
Δόγματα και θρησκείες, για την επιβίωσή τους σκόπιμα καλλιεργούν και υποθάλπουν την ιστορική αμνησία.
Η δήθεν ελευθερία που ισχυρίζονται ότι έχουν οι οπαδοί τους, μοιάζει με αυτή του καταδίκου, που ενώ δήθεν μπορεί να δραπετεύσει δεν το κάνει επειδή συμπαθεί τους δεσμοφύλακες του.
Οι ιδιοτελείς προαγωγοί της ανθρώπινης ελευθερίας καταγίνονται μόνο με την εκμετάλλευση των οπαδών και λιγότερο με τη δική τους πνευματική βελτίωση και αν κάποιος μέσα σ' αυτή την παραφροσύνη φανεί λίγο άνθρωπος, τον ονομάζουν άγιο.
Η πιο εμφανής αδυναμία τους είναι η εξήγηση των μύθων που έχουν κατασκευάσει, γι' αυτό κατοχύρωσαν τις υπερβολές και την άγνοιά τους με τα δεσμά του δόγματος.
Κάθε εποχή επιβάλλει το δικό της τρόπο ζωής και σκέψεως.
Σήμερα στην αρχή της νέας χιλιετίας, μπορεί να σκέφτεσαι φωναχτά χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να καταλήξεις στην πυρά της ιεράς εξέτασης.
Παρά την υστεροβουλία των θρησκειών και τα όποια μέσα και απειλές χρησιμοποιούν, θα αντικατασταθούν από τον άνθρωπο της νέας εποχής. Το εκθαμβωτικό φως της ουράνιας αλήθειας θα αντικαταστήσει τα «Μη» και τα «Όχι» της θρησκείας με ακατάλυτες αλήθειες. Ο άνθρωπος έχει κουρασθεί με τις ψευδαισθήσεις και τον πνευματικό καταναγκασμό που του επιβάλουν χωρίς συστολή. Περιμένει τη θεϊκή παρουσία που θα τον σηκώσει πάνω από τους ουρανούς και τ' άστρα και θα τον οδηγήσει κοντά στο θείο, κοντά στη θεϊκή ουσία.
Οι Ολύμπιοι, απεσταλμένοι του Όλου Φωτός, όντα φωτεινά οι ίδιοι έρχονται για να φωτίσουν και πάλι τον άνθρωπο που ψάχνει σωτηρία στις ψυχαναλύσεις και τους ψυχιάτρους.
Η νέα πραγματικότητα που ανατέλλει φέρνει τη γοητεία του ουράνιου μεγαλείου και της θεϊκής σκέψης.
Η περίοδος αναμονής του ανθρώπου έληξε.
Η πνευματική του αφύπνιση συντελέστηκε.
Έγινε συνομιλητής των ουρανίων που τους ψάχνει με τα διαστημόπλοιά του στο διάστημα. Τα θαύματα γίνονται τρόπος ζωής και οι θρησκείες ευχάριστα παραμύθια. Ένας νέος κόσμος θα προβάλει από τις στάχτες του παρελθόντος.
…δεν διστάζουν να κηρύξουν τον πόλεμο κατά των διαφωνούντων με τη γνωστή ρήση: «Oποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας», (Ματ. ΙΒ-30), που θέλει τον άνθρωπο πειθίνιο όργανο, ποίμνιο και δούλο του κυρίου, γονατιστό και κλαψιάρη να παρακαλά για αμαρτήματα που δεν έκανε. Του είπαν μόνο ότι έφαγε το μήλο του Θεού και πρέπει να πληρώνει αιώνια.
Οι σημερινοί δυνάστες κάθε μορφής και απόχρωσης, βλέπουν το μέλλον τους ζωφερό και χωρίς συνέχεια. Έχουν καταληφθεί από πανικό γιατί γνωρίζουν την άφιξη των Ολύμπιων που θα βάλουν τέρμα στα καταχθόνια σχέδιά τους.
Το Όλον Φως θα διαλύσει τον ζόφο που μας ετοιμάζουν.
Οτιδήποτε μας περιβάλλει εκφράζει τη σοφία του Όλου Φωτός. Όλα τα ορατά και αόρατα και το απύθμενο σύμπαν αποτελούν έκφραση της ασύλληπτης διάνοιάς του. Τα πάντα κυριαρχούνται από αυτό, μέσ' την απεραντοσύνη του οποίου ζούμε και υπάρχουμε, σαν ελάχιστα μόρια της θείας πνοής.
Ο κόσμος άρχισε ν' αντιλαμβάνεται τους αίτιους της δυστυχίας του και προσδοκά στην έλευση των Ολύμπιων με ελπίδα και αισιοδοξία.
Η γοητεία της ζωής και της δημιουργίας επιβάλει τον επαναπροσδιορισμό της ανθρώπινης πορείας απαλλαγμένης από το δογματικό πέλεκυ. Ο άνθρωπος είναι το χαμόγελο του Θεού και όχι το κλάμα του διαβόλου όπως θέλουν να πιστέψουμε κάποιοι συκοφάντες του θείου, που αυτοχρήστηκαν εκπρόσωποι του στη Γη.
Όντα φωτός οι άνθρωποι, καλλιτεχνήματα δημιουργίας, ακτίνες φωτός του Αιωνίου Όντος, έχουν δικαίωμα να ονειρεύονται όνειρα φωτεινά, πιο φωτεινά και από τον ήλιο, κι όμως προσπαθούν κάποιοι επιτήδειοι να τον τρομάξουν με το σκοτάδι που το Βάφτισαν κόλαση.
Η βελτίωση του ανθρώπου δεν είναι έργο του ιερωμένου, αλλά του φιλόσοφου και του πνευματικού στοχασμού.
Όσοι θεωρούν τον εαυτό τους αμαρτωλό γιατί έτσι το σοφίστηκαν κάποιοι αγύρτες, προδίνουν την ανθρώπινη φύση. Ο άνθρωπος γεννήθηκε ελεύθερος και αγαθός που τον εξαπάτησε ο ίδιος ο Γιαχβέ με το διάβολο, προκειμένου να τον κάνει κολασμένο.
Το να περιφρονείς τη ζωή σου και τον εαυτό σου, για να δείχνεις ταπεινός γιατί έτσι βολεύει κάποιους, αποτελεί τη χειρότερη και καταστροφικότερη διαστροφή σκέψης που μπορεί να κάνει κάποιος.
Για να βελτιωθεί ο άνθρωπος πρέπει να σεβαστεί τον άνθρωπο, διότι αν δεν συμβεί αυτό, είναι αδύνατο να σεβαστεί το Θεό• πρέπει ν' αποκολληθούμε από τις μικρότητες και τον καιροσκοπισμό που σκοτίζει την ανθρώπινη νόηση. Έχουμε υποχρέωση στο ξημέρωμα της νέας εποχής να αποβάλουμε όλα τα κακά που μας κληρονόμησε το παρελθόν. Πρέπει να χαράξουμε μία νέα πορεία που θα συμβαδίζει με την ουράνια αποστολή μας.
Αλλιώς είναι η ζωή και αλλιώς την παρουσίασαν κάποιοι δόλιοι κερδοσκόποι, ότι δήθεν πέρα από το συμφέρον δεν υπάρχει τίποτε άλλο• υπάρχει το πνεύμα, το συναίσθημα και η ψυχή, στοιχεία που βρισκόταν σε απόλυτη αρμονία στον Ελληνικό στοχασμό.
Αλλιώς τη βλέπει ο Έλληνας τη ζωή κι αλλιώς οι οπαδοί του Γιαχβέ με το υστερόβουλο εκείνο «Τα καλά και συμφέροντα», ενώ ο αλτρουισμός και ο ανθρωπισμός είναι ξένες έννοιες γι' αυτούς.
Όλοι είμαστε ίσοι μπροστά στη θεία δημιουργία. Αποτελούμε όλοι ανεξαιρέτως κύτταρα του συμπαντικού οργανισμού.
Η συμπαντική αρμονία και νομοτέλεια επιβεβαιώνουν τον ασύλληπτο Αρχέγονο Νου. Η μόνη παραφωνία μέσα στο πλέγμα της δημιουργίας, είναι η προσπάθεια κάποιων να μας πείθουν, ότι ο Υπέρτατος Νους άφησε στην τύχη τους ένα τρισεκατομμύριο γαλαξίες και κατέβηκε στο Σινά να παρακολουθεί τον Αυνάνα την ώρα της αυτοϊκανοποίησής του. Αυτό το θεωρώ ανθρώπινη διαστροφή και σαν τη χειρότερη προσπάθεια προσβολής του θείου. Αυτός δεν μπορεί να είναι ο δημιουργός, αλλά δημιούργημα αρρωστημένων μυαλών.
Ο άνθρωπος, αυτός ο αινιγματικός οδοιπόρος του χρόνου και του διαστήματος, αξίζει καλύτερης μεταχείρησης και όχι την απειλή της αιώνιας κόλασης.
Κολυμπά σε ωκεανούς φωτός, μεθά από το άπειρο και το θείο, που εξέφρασε την επιθυμία του να υλοποιηθεί σ' αυτόν τον κόσμο, έναν κόσμο γεμάτον από την αρμονία των ήχων, των εικόνων, των χρωμάτων, των οσμών και των σχημάτων. Εναν κόσμο που μεταμορφώνεται πολλές φορές, έμβρυο, νήπιο, νέος, ώριμος, γέρος, χωρίς να προσέξει ότι η τελική μεταμόρφωση, ο θάνατος, βρίσκεται σε αναμονή.
Ο θάνατος δεν είναι το τέλος, είναι η τελική μορφή μεταμορφώσεων,  είναι το στάδιο εκείνο, όπου τ' όνειρα του ανθρώπου επιστρέφουν και πάλι σ' αυτόν, για να του υπενθυμίσουν το σκοπό της ύπαρξής του. Όνειρα που τον συνεπήραν και δεν πρόσεξε ότι το προσωρινό ταξίδι τελείωσε.
Η αυταπάτη που καλλιεργούμε, ότι σήμερα αποκτήσαμε πρόσβαση στη σκέψη του Υπέρτατου Όντος, είναι ό,τι χειρότερο μπορούσε να μας συμβεί. Είναι τόση η άγνοιά μας για τη δημιουργία, που μπορεί να συσχετισθεί με την άγνοια ενός εντόμου για την κατασκευή των διαστημικών λεωφορείων.
Η πεποίθηση που βιώνει ο άνθρωπος ότι και ο ίδιος είναι δημιουργός όπως και κάθε ζωντανός οργανισμός, αφού του παραχωρήθηκε η δυνατότητα να γεννά τους απογόνους του κατ' εικόνα και ομοίωση, τον έκανε αλλαζόνα, τον γέμισε ψευδαισθήσεις και δεν .πρόσεξε ότι ο θεός είναι αθάνατος.
Θεωρώ ως την ευγενέστερη προσπάθεια του ανθρώπου, την τάση να προσπαθεί να εννοήσει το θείο, να προσεγγίσει το απέραντο μεγαλείο του, ένα μεγαλείο που λάμπει σ' άστρα και γαλαξίες και στη φωτεινή σπίθα της ψυχής του ανθρώπου.
Η ψυχή είναι ενέργεια αγνώστου υφής, είναι τμήμα του δημιουργού και του Όλου Φωτός που αντανακλάται σε όλα τα σύμπαντα. Η ψυχή με το σώμα μοιάζουν αιώνιοι εραστές, όπου ο ένας δεν μπορεί μόνος να ζήσει χωρίς τον άλλον. Αυτή δημιουργεί τον ηλεκτρισμό στην καρδιά που συντηρεί τα κύτταρα και αυτά με τη σειρά τους φιλοξενούν την ψυχή στην υλική της διάσταση, η οποία σαν ενέργεια, ακολουθεί όλες τις εκφάνσεις της ενέργειας, είναι αιώνια και αθάνατη αφού η ενέργεια δεν χάνεται ποτέ. Η ψυχή μετά το θάνατο εξακολουθεί να υπάρχει.
Αυτό που ονομάζουμε ψυχή είναι η πιο ιερή υπόσταση του ανθρώπου, πιο ιερή και από την αγία τράπεζα της χριστιανικής εκκλησίας και όμως οι μαυροφορεμένοι ψυχοσώστες, την τρομάζουν και την απειλούν με κολάσεις και τιμωρίες, με διαβόλους και εξορκισμούς και δεν την αφήνουν να πετάξει, να προσεγγίσει το θείον, μέρος του οποίου είναι.
Οι επιστήμονες πνιγμένοι στα μαθηματικά σύμβολα και τις εξισώσεις, ξέχασαν την ψυχή που δεν υπάγεται στους μαθηματικούς κανόνες και τους φυσικούς νόμους και την άφησαν στην τύχη της και τα προβλήματά της.
Οι φιλόσοφοι μπορούν να δώσουν λύση όμως επειδή δεν πειθαρχούν στο δόγμα ονομάζονται αιρετικοί και άνθρωποι του σατανά και αντιμετωπίζονται με καχυποψία.
Το νέο συμπαντικό γεγονός που ανατέλλει στις αρχές της νέας εποχής, θα σημάνει για τον άνθρωπο μία νέα πνευματικότητα, απαλλαγμένη από όλα τα δεινά του παρελθόντος.__
ΠΗΓΗ: «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ», σελ. 21-27 του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ, Εκδόσεις ΔΙΟΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου