Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

«ΖΩΝΤΑΝΑ» Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΗΤΗ ISON

Ο κομήτης C/2012 S1 ή αλλιώς ISON έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων καθώς πρόκειται να κάνει μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο νυκτερινό ουρανό την περίοδο μεταξύ Νοεμβρίου και Ιανουαρίου....
Ο ISON πέρασε από το κοντινότερο σημείο προς τον πλανήτη Άρη την 1η Οκτωβρίου και από τη Γη θα περάσει στις 26 Δεκεμβρίου σε απόσταση 0.4292 AΜ ή 64.210.000 χλμ.
Στις 14 με 15 Ιανουαρίου η Γη θα περάσει κοντά από την τροχιά του ISON όπου τα μικροσωματίδια που θα αφήνει πίσω του ο κομήτης εξαιτίας της εγγύτητάς του με τον Ήλιο ενδέχεται να δημιουργήσουν βροχή μικρομετεωριτών αλλά και αυτό το ενδεχόμενο θεωρείται απομακρυσμένο. Συμφωνά με τους αστρονόμους ο κομήτης ο οποίος έχει διάμετρο περίπου 5 χλμ. θα είναι ορατός με γυμνό μάτι στις ή κοντά στις 14 Ιανουαρίου.
Δείτε την προσομοίωση του κομήτη καθώς πλησιάζει τον Ήλιο με όλα τα στοιχεία που προκύπτουν όπως η ταχύτητά του σε σχέση με τον Ήλιο και η απόστασή του αλλά και από τη Γη 
ΕΔΩ: Distance & Speed - LIVE Information - Comet ISON 2013
Περισσότερα: http://www.defencenet.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λέγονται τόσα πολλά για τον κομήτη αυτόν και το διαδίκτυο βρίθει πάσης φύσεως εξηγήσεων και φωτογραφιών που αφήνουν να νοηθεί ότι κάθε άλλο παρά κομήτης είναι. Ισως να φταίει και το γεγονός ότι η Νάσα έχει κλείσει τις ιστοσελίδες της πράγμα που παρακινεί την φαντασία πολλών να καλπάζει σε εξωτικά σενάρια. Το χειρότερο θα ήταν να περάσει να μην φανεί τίποτα ή να διαλυθεί.
Α.

Σείριος είπε...

Σαφέστατο σχόλιο και περιεκτικό!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου