Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΠΛΑΤΩΝ – ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΙΜΑΙΟΣ - Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Όταν καταγινόμασταν στην αρχή του βίου μας με τη Ελληνική Φιλοσοφία θεωρήσαμε οι περισσότεροί μας ότι πρόκειται για γνώση άσχετη με την πραγματικότητα. Αρχίζαμε τότε να κατανοούμε το πώς είναι φτιαγμένος ο κόσμος, σύμφωνα με την επιστήμη της αστροφυσικής και της αστρονομίας, υπολαμβάνοντας την πλατωνική φιλοσοφία ως κάτι το εξωπραγματικό και θεωρητικά φληναφήματα.
Ποιος να το φανταζόταν όμως ότι τελικά είχαμε αυτή τη γνώμη για τον Πλάτωνα, επειδή εμείς, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων σήμερα, βρισκόμαστε ως δεσμώτες στο σπήλαιο του Πλάτωνα!!
Για τη μεγάλη μας άγνοια ένα μόνο έχουμε να σας επισημάνουμε:
Όλες οι τελευταίες επιστημονικές έρευνες σε παγκόσμιο επίπεδο, γίνονται πάνω στους διαλόγους του Πλάτωνα και την επιστημονική επεξεργασία που τους έχει κάνει ο νεοπλατωνικός Πρόκλος.
Επιβεβαιώνεται κατά γράμμα σύμφωνα με την επιστήμη η πλατωνική φιλοσοφία (θεωρία των ιδεών και δημιουργία του κόσμου) και αποτέλεσε τον οδηγό μαζί με τη αναλυτική φιλοσοφία του Πρόκλου για τις έρευνες στο CERN. Ολόκληρη η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα τα τελευταία 5 χρόνια υποκλίνεται στην Ελληνική Φιλοσοφία.
Στο βίντεο παρατίθεται ένα απόσπασμα από τον Τίμαιο του Πλάτωνα, στο οποίο αποκαλύπτεται με ποιητικό και συνάμα με φιλοσοφικό και επιστημονικό τρόπο, ο τρόπος που είναι φτιαγμένος ο κόσμος, τα όντα, ο άνθρωπος!!
Πρόκειται για επιστήμη, κοσμολογία και ουράνια ποιητική θεολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου