Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΚΑ ΚΕΡΔΥΛΛΙΑ – ΣΕΡΡΕΣ

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ" ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00 μμ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΕΡΡΩΝ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ. 
ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΕΡΔΥΛΛΙΩΤΗΣ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΨΑΡΡΑΣ) ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:30 μμ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΚΕΡΔΥΛΛΙΩΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ" ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ κ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ κ. ΣΑΡΑΝΤΟ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΥΖΑΜΕΣ". ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ ΚΕΡΔΥΛΛΙΩΤΗ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΨΑΡΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ.
ΚΕΡΔΥΛΛΙΑ,ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ,17-10-41
Τό ἀφιέρωμα γιά τό Ὁλοκαύτωμα τῶν Κερδυλλίων Σερρῶν καί τήν σφαγή 229 ἀμάχων κατοίκων τους, στίς 17 Ὀκτ. 1941, ἀπό τά ναζιστικά στρατεύματα κατοχῆς.
Ἀπό τήν ἐκπομπή "Μαρτυρικά Χωριά",τῆς σειρᾶς ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ, πού ἀναμετέδωσε ὁ τηλεοπτικός δίαυλος τῆς ΕΤ3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου