Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΓΕΝΕΤΙΚΗ

Η άφιξη του Προμηθέα στη Γη αναφέρεται πολύ ποιητικά από την ιερή μας αφήγηση «Ήρθε στη Γη πετώντας με τα φωρώνεια πουλιά που φέρνουν τη φωτιά από το άστρο της Αυγής (ΣΕΙΡΙΟ)» και γι' αυτό ονομάστηκε, Εωσφόρος, που φέρνει την αυγή, ή Φωσφόρος που φέρνει το φως. Η επέμβασή του είχε πολύ θετικά αποτελέσματα στο ανθρώπινο είδος. Σήμερα η επιστήμη τα βελτιωμένα ανθρώπινα αυτά είδη του Προμηθέα τα έχει ονομάσει «Χόμο Σάπιενς», Λογικό Άνθρωπο.
Ο σημερινός πολιτισμός οριοθετείται μετά το μεγάλο κατακλυσμό και παρ' όλες τις ουράνιες επεμβάσεις ο άνθρωπος δεν βελτιώθηκε αλλά μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά ότι πρέπει να είναι μοναδικός σε συμπαντική κλίμακα που δείχνει τόση αφροσύνη αφού μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έχει καταστρέψει τόσο γρήγορα και τόσο τελεσίδικα τον πλανήτη που κατοικεί και δεν φροντίζει για τη σωτηρία του. Αυτός είναι και ο λόγος που επέβαλε την άφιξη των Ολυμπίων για τη σωτηρία του πλανήτη που είναι ένα σημαντικό κύτταρο του συμπαντικού οργανισμού και ας μη θέλουμε να το εννοήσουμε.
Ο πολιτισμός της Γης περιέχει σπέρματα από ουράνιους πολιτισμούς οι οποίοι έσπευσαν να βοηθήσουν τη Γαλαξιακή συνομοσπονδία στη βελτίωση του ανθρώπινου είδους. Όλοι αναγνωρίζονταν μεταξύ τους από τον τίτλο του συμμάχου και τον αριθμό της Ανδρομέδιας αποστολής, για παράδειγμα «3ηΤαξιαρχία των Συμμάχων 3ης Αποστολής Αστερισμού Πλειάδων», που όπως μας είπαν κάτω από τις οδηγίες αυτών γράφηκε ο «Δίσκος της Φαιστού» που περιγράφει πειράματα γενετικής στα ανθρωποειδή.
Επανέρχομαι στην έρευνα του έργου του Προμηθέα και στα πειράματα γενετικής όπως αυτά εφαρμόστηκαν στη Γη. Επίκεντρο των αρχικών πειραμάτων ήταν η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του θεού Ουρανού οι Ελευθερές στους πρόποδες του Ολύμπου και πιθανότατα κάτω από το σημερινό Δίον, και όλη η περιοχή από Όλυμπο μέχρι Νέστο ήταν το πεδίο δράσεώς του το οποίο είχε χαρακτηρισθεί από πολλές αρχαίες αφηγήσεις «Παράδεισος».
Ο Αισχύλος μας δίνει τι ακριβώς είπε ο Προμηθέας «Πριν από μένα οι άνθρωποι ζούσαν σαν ζώα. Εγώ τους έδωσα τη γνώση, τους αριθμούς, τα γράμματα, την καλλιέργεια, τις τέχνες. Εγώ τους έμαθα να ομιλούν και να γράφουν». Εκτός από τα πειράματα γενετικής του ανθρώπου, ήταν και ο ιερός δάσκαλος αυτού με αποστολή να ανάψει τον σπινθήρα του νου. Να τον κάνει άνθρωπο.
Ο θεός Ήφαιστος πήρε εντολή από τον Δία να κατασκευάσει από χώμα και φωτιά τη γυναίκα και ο Προμηθέας από χώμα και νερό τον άνδρα, δηλαδή το γήινο άνθρωπο. «Εκ γης και ύδατος τον άνθρωπο πλάσας». Η γυναίκα είναι η φλόγα και ο άνδρας το νερό όμως και οι δύο είναι από την ίδια ουσία το χώμα, μια φράση που έχει μείνει για την περιγραφή της γυναίκας «Γυναίκα φωτιά ή φλογισμένα χείλη κλπ», που δηλώνουν τον τρόπο κατασκευής της, η φράση αυτή χάνεται στα βάθη των χιλιετιών.
Μετά το πέρας της σύγκρουσης Διός - Κρόνου (Τιτανομαχία), τα πεδία μαχών και ιδιαίτερα περιοχή της Ελλάδος και Αιγηίδος, είχαν κατεστραμμένο οικοσύστημα αφού είχε μολυνθεί πάρα πολύ από τη χρήση των κάθε είδους καταστροφικών όπλων, και επομένως η ζωή θα συναντούσε σοβαρά προβλήματα σε ανάπτυξη και εξέλιξη. Οι λόγοι αυτοί υποχρέωσαν το Δία να θέλει την εξόντωση των ανθρωποειδών και των ανθρώπων που προερχόταν από τις κλωνοποιήσεις του Κρόνου, γιατί πίστευε ότι δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν και η συνέχεια της ζωής θα ήταν ελαττωματική, και γι' αυτό υποστήριζε τη δημιουργία νέων ανθρώπων που δεν θα είχαν προβλήματα προσαρμογής και εξέλιξης στο γήινο περιβάλλον. Ο Προμηθέας μπροστά στη νέα πραγματικότητα έπεισε το Δία να μην εξοντώσει τα όντα που υπήρχαν και παράλληλα να πειραματισθούν και σε άλλο είδος ανθρώπου. Χρονολογικά μιλάμε για το -25.000.
Μετά από εκτεταμένο έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι η περιοχή του Καυκάσου δεν είχε μολυνθεί και ήταν ο καταλληλότερος χώρος για να γίνουν τα νέα πειράματα βιογενετικής. (Ψυχρό κλίμα, άριστη χλωρίδα, θάλασσες, ορυκτά, και γενικά άριστες προϋποθέσεις). Αποκλειστικός υπεύθυνος για την πορεία κατασκευής του νέου ανθρώπου ήταν ο ίδιος ο Προμηθέας ο οποίος βρισκόταν κάτω από το συνεχή έλεγχο του Δία. Ο αετός που υποτίθεται ότι του έτρωγε το συκώτι ήταν ιπτάμενο όχημα που μετέφερε ότι ήταν απαραίτητο για τα πειράματα αλλά και για παρακολούθηση της πορείας των πειραμάτων. Ο αετός ήταν το έμβλημα του Δία, που σημαίνει το ενδιαφέρον του Δία που ανησυχούσε για τη μελλοντική πορεία του ανθρώπου. Δε σημαίνει ότι πήγαινε ο ίδιος ο Δίας εκεί αλλά απεσταλμένοι του. Σύμφωνα με την παράδοση τα πειράματα ή «Καθήλωση στον Καύκασο» κράτησαν 30 χρόνια, προσωπικά πιστεύω ότι κράτησαν περισσότερο, στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, έληξε η αποστολή του οπότε ο γιος του Δία Ηρακλής με εντολή του πατέρα θεού τον έφερε πίσω. Ο Ζευς για να εκφράσει την ευαρέσκειά του, πήρε κοντά του τον Προμηθέα για σύμβουλό του και ο Προμηθέας για να δείξει την ευγνωμοσύνη του υποσχέθηκε ότι ουδέποτε θα παρεκκλίνει από τις εντολές του.
Ο Προμηθέας είναι ο δημιουργός του σημερινού ανθρώπου.
Μετά τον μεγάλο κατακλυσμό (-9650) αφίχθει αποστολή από την Λύρα με τον Απόλλωνα για την αναδημιουργία του Ανδρομεδίου σπέρματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου