Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Η ΑΣΤΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΠΑΝΣΠΕΡΜΙΑΣ

Είμαστε μόνοι στο σύμπαν; Αυτό θα ήταν το μεγαλύτερο από όλα τα ευρήματα της ανθρώπινης φυλής.
Εκατομμύρια άνθρωποι ετησίως στον πλανήτη έχουν επαφές με όντα, που πετούν πάνω από τα κεφάλια μας καθημερινά, σε σκάφη που ταξιδεύουν στην ατμόσφαιρα της Γης με ταχύτητα από περίπου 2.400 χλμ. / ώρα μέχρι 38.000 χλμ. / ώρα.
Η Ουφολογία δεν ταιριάζει στην έννοια ως μορφή επιστήμης, αλλά σε παρασιτική ή ψευδοεπιστήμη. Αυτό οφείλεται στην αδυναμία επαλήθευσης και επανάληψης των ουφολογικών γεγονότων. Αυτό δεν σημαίνει ότι η επιστήμη αγνοεί τέτοια φαινόμενα, καθώς επενδύει εκατομμύρια δολάρια ετησίως στην έρευνα σε αυτόν τον τομέα της γνώσης.
Η Επιστήμη κάλεσε την ΑΣΤΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ.
Η επιστήμη που ονομάζεται Αστροβιολογία, μελετά την πραγματική πιθανότητα ζωής εκτός της Γης και της ανθρώπινης φυλής και την πιθανότητα αποικίας από άλλους κόσμους. Από επιστημονική άποψη, είναι πιο πιθανό να υπάρχει ζωή πέρα ​​από τη Γη. Για να υπάρξει ζωή, χρειάζεται η ύπαρξη υγρού ύδατος, με ήπια θερμοκρασία, παρουσία χημικών στοιχείων, όπως ο άνθρακας, το υδρογόνο, το οξυγόνο, το άζωτο, ο φώσφορος και το θείο, και μια πηγή ενέργειας για χημικές και μεταβολικές αντιδράσεις, που παράγεται από θερμότητα που προέρχεται από ένα κοντινό αστέρι συγκεντρωμένο στο βαρυτικό του πεδίο.
Αυτές οι πτυχές ή τα συστατικά δεν είναι ασυνήθιστα στο σύμπαν και, λόγω του γιγάντιου μεγέθους του, μπορούν να συγκεντρωθούν σε έναν τεράστιο αριθμό κόσμων, όπως πλανήτες, φεγγάρια, πλανήτες νάνοι, μετεωρίτες και κομήτες. Έτσι, πιθανότατα υπάρχει ανάπτυξη ζωής σε πολλά μέρη του Κόσμου.
ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΠΑΝΣΠΕΡΜΙΑΣ.
Αμέτρητες και άφθονες επιστημονικές ενδείξεις δείχνουν ότι είναι πιθανό να ήρθαν στον κόσμο μας κάποιες μορφές ζωής, ειδικά μικροοργανισμοί, με την επίδραση μετεωριτών ή κομητών που επιβιώνουν μέσα σε θραύσματα πετρωμάτων από τους κόσμους τους και ξεκινούν από το διάστημα με τη μορφή μετεωριτών, που τελικά επιδρούν με άλλα ουράνια σώματα, είναι ικανά να επιβιώσουν και επομένως να τα αποικίσουν. Έτσι, θεωρητικά, όλη η ζωή θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε όλο το σύμπαν. Αυτή είναι η θεωρία της κοσμικής πανσπερμίας και, ως εκ τούτου, η ζωή μπορεί να είναι ακόμη πιο άφθονη στον Κόσμο, καθώς δεν θα χρειαζόταν να εμφανιστεί σε διάφορους κόσμους, αλλά εμφανίζεται σε ένα μόνο που θα μπορούσε να αποικίσει πολλούς άλλους.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ζωή στο διάστημα είναι κοινή, πώς το βρίσκετε;
Προκειμένου να ανιχνευθεί η εξωγήινη ζωή, για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται σήματα ραδιοτηλεσκοπικών κυμάτων, διότι αν κάποιος κοντινός εξωγήινος πολιτισμός δείχνει ένα ραδιοτηλεσκόπιο προς εμάς, μπορεί να ανιχνευτεί. 
Η δυνατότητα έξυπνων ραδιοσημάτων έχει επεκταθεί ώστε να περιλαμβάνει τη δυνατότητα να λαμβάνουν επίσης δέσμες λέιζερ, οπτικό maser ή νετρίνα που διασχίζουν τον γαλαξία για επικοινωνία.
Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες αναζητούν εξωγήινη νοημοσύνη ικανή να επικοινωνούν μαζί μας. 
Η ανθρωπότητα έχει ξεκινήσει αμέτρητες και ποικίλες διαστημικές αποστολές για δεκαετίες. Εξωγήινοι πολιτισμοί μπορεί επίσης να έχουν ξεκινήσει τις δικές τους αποστολές πολλά εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια χρόνια πριν. Ορισμένες από αυτές μπορεί ακόμη να λειτουργούν στο διάστημα, να κινούνται από πυρηνικούς αντιδραστήρες ή άλλες μορφές ενέργειας.
ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑ .
Υπάρχει μια κοινή αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με την έξυπνη εξωγήινη ζωή, τόσο της Αστροβιολογίας όσο και της Ουφολογίας, που συνεργάζονται μεταξύ τους αποτελεσματικά και στην αναζήτηση απαντήσεων. Αγωνίζονται τη στιγμή που η Ουφολογία ισχυρίζεται ότι είναι εμφανής η παρουσία εξωγήινων που είναι παρόντες ή επισκέπτονται τη Γη, ενώ η Αστροβιολογία παραμένει με τον παραδοσιακό επιστημονικό σκεπτικισμό και ρεαλισμό. Από την άλλη, η Αστροβιολογία συνεργάζεται στενά με την Ουφολογία, όταν αποκαλύπτει μυστικά, η φύση των οποίων συγκεντρώνει συγκεκριμένες και ισχυρές ενδείξεις για τη δυνατότητα εξωγήινης ζωής, όπως η ανακάλυψη χιλιάδων πλανητών έξω από το Ηλιακό Σύστημα, εξωπλανήτες, χερσαίοι οργανισμοί που επιβιώνουν σε ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες της Γης και του διαστήματος, ακολουθώντας αυστηρές επιστημονικές μελέτες.
Αυτή η συνεργασία για αποδείξεις φαίνεται υγιής και ωφέλιμη για την γνώση του κόσμου και την αυτογνωσία των ανθρώπων. Πρέπει να διατηρήσουμε το μυαλό μας ανοιχτό στη γνώση, αλλά με αμοιβαίο σεβασμό, λογική και κριτική συλλογιστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου