Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

ΟΧΙ ΦΟΒΟΣ

Ο φόβος είναι η χαμηλότερη δόνηση στον πλανήτη.
Ίσως να ακούγεται πολύπλοκο, αλλά στην πραγματικότητα μπορούμε να συντονιστούμε με υψηλές δονήσεις με πολύ άπλες πράξεις! 
Υπάρχει ένα δημοφιλές ρητό που λέει: “Οι σκέψεις γίνονται πραγματικότητα. Επιλέξτε την ομορφιά”.
Κάθε σκέψη που έρχεται στο κεφάλι μας έχει αντίκτυπο σε μας. Όταν αλλάζουμε αυτές τις  αρνητικές σκέψεις σε θετικές, χαρούμενες, σπινθηροβόρες σκέψεις,  τότε γίνονται και τα πράγματα πιο όμορφα. Αυτό δεν μπορεί να  συμβεί σε μία νύκτα ή ίσως και να γίνει!  Όλοι είμαστε διαφορετικοί. 
Μια πολύ καλή άσκηση για να μας βοηθήσει να αλλάξουμε την δόνηση μας είναι: όταν κάνουμε ή έρχεται μια σκοτεινή ή δυσάρεστη σκέψη στο μυαλό μας κατευθείαν να  συντονιζόμαστε με τρεις όμορφες εικόνες (καταστάσεις που μας έχουν μείνει αξέχαστες) και να την αλλάζουμε! Όσο περισσότερο το κάνουμε αυτό, τόσο πιο εύκολα έρχονται θετικές σκέψεις στο μυαλό μας.
Μειώστε ή εξαλείψτε την ποσότητα της χαμηλής δόνησης που προσφέρει η τηλεόραση.
Πολλές εκπομπές στην τηλεόραση είναι με βίαια δράματα που επικεντρώνονται στον πραγματικό κόσμο. Είναι μια συνεχής ροή αρνητικότητας που φτάνει απευθείας στο σπίτι μας. Εκτός από αυτό, υπάρχουν διαφημίσεις που μας προδιαθέτουν ότι χρειαζόμαστε χάπια για να διορθώσουμε τα προβλήματά μας. Όπως επίσης ότι πρέπει να αγοράσουμε ακριβά κοσμήματα για να δείξουμε σε κάποιον ότι τον  αγαπάμε.
Να εφαρμόζουμε τυχαίες πράξεις καλοσύνης χωρίς να περιμένουμε τίποτα σε αντάλλαγμα.
Οι τυχαίες πράξεις καλοσύνης μας γεμίζουν με ευγνωμοσύνη και χαρά. Δεν είναι απαραίτητο να τις κάνουμε  για να μας ευχαριστήσουν. Απλώς τις κάνουμε από την καρδιά μας, ως μια συνεισφορά στο όλον.
Έγραψε κάποτε ο μεγάλος Έλληνας Οραματιστής Λίνος Καρζής:
«Είναι επιτακτική ανάγκη λοιπόν, σ΄όποιον έχει πείρα αιώνων να μιλάει την γλώσσα της ανίκητης πραγματικότητος.
Οι Έλληνες δημιουργοί πολιτισμών, που πάνω τους σωριάστηκε επί αιώνες το μίσος του ανθρώπου, κρατάν στα κύτταρα τους κληρονομική γνώση.
Έχουν αποκτήσει κάποιο πνευματικό και κριτικόν ένστικτο.
Και πρέπει να τολμούν λέγοντας τις πικρές αλήθειες.
Η υπόστασις τους εξαρτάται από την γνώση αυτών των αληθειών.

Γιατί πρώτους αυτούς ο όλεθρος θα κτυπήσει.»
...και μας κτυπάει!

1 σχόλιο:

Newks είπε...

Aν τώρα φοβόμαστε, μετά θα είμαστε τρομοκρατημένοι και σε καμία περίπτωση δεν βοηθάμε τους εαυτούς μας...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου