Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η φύση δεν μπορεί να σφάλλει, ούτε αναζητά επιβεβαιώσεις για τις επιλογές της με τις οποίες έβαλε τον Έλληνα στην κορυφή του παγκοσμίου γίγνεσθαι.
Παρά τα θανάσιμα χτυπήματα που δέχθηκαν οι Έλληνες, δεν γονάτισαν.
Σήμερα όλη η ανθρωπότητα παρακολουθεί τη δοκιμαζόμενη Ελλάδα και τον μεγάλο αγώνα του ανθρώπου Έλληνα, που προσπαθεί να διατηρήσει άθικτη την αξιοπρέπειά του. Η ανθρωπότητα βλέπει τον Έλληνα για μια φορά ακόμη, να δείχνει πώς πρέπει να ζουν οι λαοί, για να ελπίζουν στο μέλλον.
Η νεολαία μας, Η ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, δοκιμάζεται. Δεν της επιτρέπεται να κάνει όνειρα, να έχει οράματα και προσδοκίες για το αύριο. Δεν υπάρχουν κοινωνικά πρότυπα. Ο σεβασμός, οι γνώσεις, η αξιοκρατία και η αξιοπρέπεια περιφρονούνται.
Μπορεί οι Έλληνες να έχουν γυρίσει την πλάτη στην γνώση, μπορεί να μην γνωρίζουν Ιστορία, Γεωγραφία, Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Ελληνικό πολιτισμό και Ελληνική Φιλοσοφία, αλλά δεν έπαψαν ποτέ να βρίσκονται στην κορυφή του κόσμου. Μπορεί να στερούνται τελείως εθνικής αυτογνωσίας. Μπορεί να βρίσκονται σε πνευματικό τέλμα, όμως πλησιάζει η στιγμή όπου θα ανάψει η φωτιά της αυτοπυρπόλησής τους και σαν τον Φοίνικα θα αναγεννηθούν από τις στάχτες τους, γιατί αυτή είναι η ιστορική τους μοίρα.
Υπάρχουν ακόμη υγιείς δυνάμεις που μπορούν να οδηγήσουν την πατρίδα μας στο πεπρωμένο της και στην νίκη, η οποία δεν θα προκύψει σαν αποτέλεσμα ευσεβών πόθων, αλλά σαν αποτέλεσμα συνεχούς αγώνα. Ένας αγώνας που θα σταματήσει τον αφελληνισμό της χώρας και την καθοδική πορεία της και θα σημάνει την κινητοποίηση του Ελληνισμού σε κάθε γωνιά της γης. 
Αυτό είναι το ζητούμενο.
Ας γονατίσουμε με ευλάβεια πάνω στο κενοτάφιο των αμέτρητων στρατιών ηρώων, σοφών και φιλοσόφων, ζητώντας συγνώμη για το σήμερα και ας τους υποσχεθούμε ότι η Ελλάδα θα βγει αλώβητη από αυτή την κρίση κι εμείς οι Έλληνες θα παλέψουμε να νικήσουμε ή να χαθούμε.
Ας διαβάσουμε την ιστορία μας και το παρελθόν μας για να μαθαίνουμε και να θυμόμαστε πώς αντιδρούσαν οι πρόγονοί μας σε ανάλογες περιπτώσεις.
Όταν ο Έλληνας έχει αναμνήσεις, το πνεύμα ξεθαρρεύει και κάνει όνειρα και όνειρο όλων μας είναι να δούμε μια μέρα την Ελλάδα μας τόσο δυνατή, ώστε να μην μπορούν να τη βλάψουν με ύπουλα χτυπήματα.
Το χρωστάμε στην ιστορία μας.
Το χρωστάμε στις ατελείωτες στρατιές των νεκρών μας που αγωνίστηκαν για τις ανθρώπινες αξίες.
Συνέλληνες
Ένας ψαλμός ακούγεται βαθύς
σε μελωδίες ενός κόσμου άλλου,
κι ανατριχιάζει ακούοντας καθείς
προφητικά τα λόγια του δασκάλου
με μία φωνή βαριά.
Μη σκιάζεστε στα σκότη! η λευτεριά
σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι
της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει”.
Ποιητής Ιωάννης Πολέμης.
Απόσπασμα από τον επίλογο του βιβλίου “Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ”, σελ. 423-425, του Γερ. Καλογεράκη, εκδ. Δίον.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

ΔΕΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΕΟΣ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ.ΕΓΩ ΕΧΩ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΡΟ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ.ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΧΑΙΡΕΤΩ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΒΟΥΡΓΟ.

Σείριος είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου