Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΥΚΤΑ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

Ο Ήλιος κατεβαίνει στο χαμηλότερο σημείο του ουρανού παραμένει στάσιμος ("νεκρός" τρείς ημέρες - Τριέσπερο των προγόνων μας) και ξαφνικά ξαναγεννιέται, ανίκητος λαμπερός και φωτεινός και μαζί του και η ελπίδα για την επερχόμενη Άνοιξη. 

Αυτήν την Γέννηση του Θεού Ηλίου γιόρταζαν οι Γάλλοι ανέκαθεν και την ονόμαζαν Noël καμμία σχέση με αυτό που νομίζουν οι πλείστοι σήμερα. Είναι από το γαλάτικο (Gaulois ) Noio Hel το οποίο για μας του Έλληνες δίνει αμέσως εξήγηση αφού κατάγεται από το Νέος Ήλιος - Néo Helios.

Την ίδια γιορτή είχαν και οι βορειοανατολικές φυλές της χώρας, εκείνες πού ανήκαν στα γερμανοσαξωνικά φύλα, οι Φράγκοι, που την ονόμαζαν Νeue Helle (Neos Helios) που σημαίνει στα γερμανικά νέο φώς, νέα αναλαμπή.

Όλα τα δασικά, υδάτινα και αέρινα ιερά στοιχεία (θεότητες) ήταν σε αναβρασμό εφόσον ο ζωοδότης Ήλιος και η Μάνα Γαία αναγενιόντουσαν μαζί υπό την επίβλεψη του Ιερού Θεϊκού Αιθέρα (Πύρ, Γαία, Αήρ, Ύδωρ και Αιθέρας τα 5 Ιερά στοιχεία).

Οι Μύστες φορώντας κέρατα ελαφιών άναβαν ιερές εξαγνιστικές πυρές παντού προς τιμή τους αλλά κυρίως προς τιμή της θεάς του φωτός, Άρτεμις για μας. 

Όσον βαθύ και πυκνό και να είναι το σκοτάδι γύρω μας, κυριολεκτικά και μεταφορικά, το φώς πάντα το Νικά.

Καλό Τριέσπερο και Καλό Ηλιοστάσιο σε όλους και είθε ο Ήλιος της Γνώσης να λάμπει πάντα και να φωτίζει τον δρόμο της ψυχής σας.
Στην φωτογραφία το ιερό ζώο της θεάς.

Ανδρειανή 

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ - ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΚΟΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου