Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ - ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΚΟΡΗ

Φέτος το χειμερινό ηλιοστάσιο έχει καθοριστεί στις 22 Δεκεμβρίου. Η παραμονή του θεωρείται από όλους τους Μύστες των Αρχαίων θρησκειών ως μια από τις πιό μαγικές νύκτες του χρόνου. Κατεβαίνει ο Ήλιος του Βορείου Ημισφαιρίου στο χαμηλότερο σημείο του ουρανού προς τον Σταυρό του Νότου, πεθαίνει εσταυρωμένος κατά τους προγόνους μας οι οποίοι έβλεπαν αυτή την κάθοδο σαν ένα θάνατο, για να αναστηθεί τρείς ημέρες μετά, στις 25 Δεκεμβρίου όπου αρχίζει να μεγαλώνει η μέρα. 
Όλες οι ευρωπαϊκές φυλές συμπεριλαμβανομένων και των Σλάβων, τιμούσαν την περίοδο αυτήν του χρόνου την Bertcha/Berta/ Yule/Holle/Freyia/Befana, (Επιφάνεια/ η Επιφάνεια Κόρη του Επιφάνειου Διός η Άρτεμις) την λαμπερή και φωτεινή αρχέγονη δημιουργική θεά. Την παρουσίαζαν ως Αμφίπυρο (με δύο πυρσούς στα χέρια να διαβαίνει την γήινη νύκτα σκορπώντας φως και διαλύοντας το σκοτάδι. 
Κατά την παράδοση και τα Αρχαία Μυστήρια όλων των φυλών της Γής την περίοδο αυτή του χρόνου ανοίγουν οι Ουράνιες Πύλες του Γαλαξία μας που ευρίσκονται στο Αστερισμό του Ωρίωνα και εξέρχονται όλα τα άρματα των κατώτερων θεών.
Το 2019 θα είναι το έτος της Αρτέμιδος Κόρης.
Καλώς να ορίσεις Σελασφόρε, Αμφίπυρε, Καρυάτιδα, Μελίττη, Λιμναία, Ποτάμιδα, Πυθία, Δελφίνια, Σώτειρα,......Αρτέμιδα Κόρη. 
Καλό χειμερινό ηλιοστάσιο σε όλους και είθε το φως της σοφίας να λάμπει για πάντα στις καρδιές σας.
Ανδρειανή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου