Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ

Χρειάζεται να γνωρίζεις πως ακόμη και η δυσφορία που νιώθεις κάποιες φορές, αποτελεί κι αυτή ένα πολύ μεγάλο δώρο! Όλη η έλλειψη ικανοποίησης που αισθάνεσαι δεν είναι τίποτα άλ­λο παρά η καλύτερη ζωή που νιώθεις πως αξίζεις και η οποία σου χτυπά δυνατά την πόρτα της τωρινής σου πραγματικότητας. Με άλλα λόγια δηλαδή, ο ψυχικός αυτός πόνος που αισθάνεσαι εί­ναι ο ανώτερος εαυτός σου, που σου υπαγορεύει ότι υπάρχει κι ένας άλ­λος δρόμος, τον οποίο, αν θέλεις να τον συναντήσεις, χρειάζεται να εναρ­μονιστείς με το μεγαλείο που υπάρχει μέσα σου. 

Να γνωρίζεις πως ο κάθε άνθρωπος έχει έναν προορισμό.

Η απο­στολή του είναι να ανακαλύψει τον ανώτερο σκοπό της ζωής του και να τον υποστηρίξει αποφασιστικά και ολοκληρωτικά.

Είναι πράγματι στενάχωρο που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν δί­νουν την ανάλογη προσοχή σε αυτή τη δυσφορία, σε αυτό το κενό που υπάρχει μέσα τους. Απλώς θεωρούν τη δυστυχία τους φυσιολογική…

Πώς όμως μπορείς να ευθυγραμμιστείς με τον ανώτερο εαυτό σου; Εκείνο που χρειάζεται είναι να αρχίσεις να γνωρίζεις πραγματικά τον εαυτό σου κάνοντας σταδιακά και συνειδητά βήματα κάθε μέρα. Να γνωρίζεις πως η αυτογνωσία είναι το σημείο εκκίνησης για την προσω­πική σου ανέλιξη. Εξέτασε λοιπόν τις βασικότερες αξίες σου. Όρισε πως θα ήθελες πραγματικά να ζήσεις τη ζωή σου και σκέψου τι σε κάνει αληθινά ευτυ­χισμένο. Άνοιξε επιτέλους έναν ειλικρινή διάλογο με τον εαυτό σου. Είναι πολύ σημαντικό να συζητάς με τον εαυτό σου αν θέλεις να γνωρίσεις ποιος πραγματικά είσαι. Κοίτα μέσα σου.

Η πρώτη προτεραιότητα κάθε ανθρώπου είναι να κάνει μια βαθιά βουτιά μέσα του. Αν κοιτάξεις μέσα σου, αρχίζεις να βλέπεις τους περι­ορισμούς που καλύπτουν την πραγματική σου δύναμη και θα εκπλαγείς όταν δεις πόση κρυμμένη και ανενεργή δύναμη διαθέτεις!

Να γνωρίζεις εξάλλου πως ο άνθρωπος ζει από μέσα προς τα έξω.

Όλες οι αιτίες για όσα σου συμβαίνουν βρίσκονται μέσα σου, εσωτερι­κά. Εξωτερικά υπάρχουν μόνο οι αφορμές. Οτιδήποτε λοιπόν σου συμβαίνει, συμβαίνει εξαιτίας σου! Εξαιτίας των δονήσεων που έχεις μέσα σου και τις εκπέμπεις. Όπου πηγαίνεις, δημιουργείς το προσωπικό σου στίγμα. Σε ό,τι κι αν κάνεις, μεταφέρεις, κουβαλάς πάντα τον εαυτό σου. Μεταφέρεις δη­λαδή πάντοτε όλα αυτά που έχεις μέσα σου. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσεις πως κάθε στιγμή μεταφέ­ρεις και εκπέμπεις αυτό που είσαι. Για τον λόγο αυτό είναι απολύτως απαραίτητη η αυτογνωσία. Για­τί μόνο μέσα από την αληθινή γνωριμία με τον εαυτό σου θα μπορέσεις να δεις, να αναγνωρίσεις, να παρατηρήσεις τις δικές σου περιοριστικές πεποιθήσεις, να τις αποδεχτείς και να τις απελευθερώσεις, αντικαθιστώ­ντας τες με δημιουργικές πεποιθήσεις που θα σε βοηθήσουν να αναγνω­ρίσεις την κρυμμένη δύναμη μέσα σου, και τότε θα αλλάξουν και οι δο­νήσεις που εκπέμπεις.

Γι’ αυτό χρειάζεται να εργαστούμε με τον εαυτό μας και μέσω της αυτογνωσίας να φέρουμε μέσα μας τις υψηλές συχνότητες της αγάπης. Γιατί οι θετικές αλλαγές συμβαίνουν μόνο μέσα από την εργασία με τον εαυτό μας και την εξέλιξή του. Για να έχεις λοιπόν μια νέα ζωή, με νέες συνθήκες, χρειάζεται πρώ­τα να σκεφτείς, να νιώσεις και να πράξεις σαν νέος άνθρωπος. Για να έχεις νέα πράγματα στη ζωή σου, όπως μια νέα σχέση, περισσότερα χρήματα, καλύτερη υγεία, νέες ικανοποιητικές εμπειρίες, χρειάζεται επιτέλους κι εσύ να αρχίσεις να κάνεις νέα πράγματα.

Απόσπασμα από το βιβλίο: “Άλλαξε ζωή και σώμα σε 42 ημέρες“, των Βίκυ Χατζηβασιλείου και Χάρη Παπαδόπουλου, από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.
Πηγή: Το μήνυμα του ανώτερου εαυτού σου

------------------------

Επτά μυστικά για να γνωρίσετε τον Ανώτερο Εαυτό σας

Ο ΑΛΛΟΣ ΜΑΣ ΕΑΥΤΟΣ, Ο ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου