Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

ΤΑ ΚΥΝΙΚΑ ΚΑΥΜΑΤΑ

Όταν ρώτησαν τον Αναξαγόρα τι κίνητρο έχει άνθρωπος για να ζει, απάντησε: «Για να μπορεί να θαυμάζει τον ουρανό και τη τάξη όλου του κόσμου». Εννοούσε με αυτό ότι η τάξη και η κανονικότητα που υπάρχει στις κινήσεις και στις περιφορές των άστρων πρέπει να γίνει πρότυπο κανονικότητας για την ανθρώπινη ψυχή.

Η ευθυγράμμιση της Γης, του Ήλιου μας και του Σείριου προσφέρει στον άνθρωπο την δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον Ανώτερο Νου.

Κατά την διάρκεια της ευθυγράμμισης, ένα κύμα πνευματικής ενέργειας, προερχόμενο από τον Σείριο, κατακλύζει τη Γη, επηρεάζοντας ευεργετικά τον κώδικα του ανθρώπινου DNA, ώστε να ξεκλειδώσει και να μπορέσει το ανθρώπινο είδος να κάνει ένα ακόμη κβαντικό άλμα μετατόπισης της συνείδησης «προς το πνεύμα που διαμένει στον ουρανό», σύμφωνα με τα λόγια ενός Αρχαίου ποιητή, του Επίχαρμου.

Ο Σείριος είναι το λαμπρότερο άστρο του αστερισμού του Μεγάλου Κυνός και το λαμπρότερο αστέρι στον νυχτερινό ουρανό. Το όνομά του προέρχεται από την Ελληνική λέξη «σείριος» που σημαίνει στίλβων, δηλαδή σπινθηροβόλος, γιατί αν και είναι λευκό άστρο, εντούτοις από καιρό σε καιρό φαίνεται ποικιλόχρωμο και με μεταβλητό φως. Είναι 23 φορές πιο λαμπρό από τον Ήλιο μας και από τα πιο κοντινά μας άστρα, αφού απέχει μόνο 8,7 έτη φωτός. Ο δορυφόρος “Ίππαρχος” ανακάλυψε ότι ο Σείριος πλησιάζει σταδιακά το ηλιακό μας σύστημα και έτσι η λαμπρότητά του θα αυξάνει συνεχώς στο μέλλον.

Τα κυνικά καύματα

Στην Αρχαιότητα, η ευθυγράμμιση της Γης, του Ήλιου μας και του Σείριου είχε συνδεθεί με τα «κυνικά καύματα» (βλ. Ησίοδου, Έργα και Ημέραι, 415), δηλαδή με τις θερμότερες μέρες του έτους. Αυτό δεν είναι ένα απλό μετεωρολογικό φαινόμενο, αλλά έχει βαθιά εσωτερική σημασία.

Ας δούμε όμως πρώτα την εξωτερική σημασία του. Η έκφραση «κυνικά καύματα» συνδέεται με τον αστερισμό του Μεγάλου Κυνός και σύμφωνα με την λαϊκή αντίληψη – μια αντίληψη που ωστόσο είναι στη βάση της ορθή – τις θερμές μέρες του Αυγούστου οι δαγκωματιές των σκυλιών είναι μολυσμένες.

Ας έρθουμε τώρα στην εσωτερική πραγματικότητα. Όπως είπαμε πιο πάνω, τις θερμές μέρες του Αυγούστου, διαχέεται στην ανθρωπότητα μια πνευματική ενέργεια προερχόμενη από τον Σείριο, το α’ του Μεγάλου Κυνός. Οι ενέργειες αυτές, αν χρησιμοποιηθούν σωστά, χρησιμεύουν ως γέφυρα για την σύνδεση του ανθρώπινου νου με το πνευματικό βασίλειο. Όταν όμως χρησιμοποιηθούν με λάθος τρόπο, για σκοπούς υλικούς, με στόχο την εξυπηρέτηση του κατώτερου φορέα, τότε μετατρέπονται σε ασθένεια. 

Γιατί τα κυνικά καύματα χρησιμεύουν ακριβώς γι’ αυτό, για να “λιώσουν” μέσω της θερμότητας όλα τα κατώτερα στοιχεία, που ενυπάρχουν στον άνθρωπο ως αδυναμίες, ώστε να γίνει καθαρός και να μπορέσει να προσεγγίσει τον πνευματικό κόσμο. Όταν αυτή η κοσμική ενέργεια χρησιμοποιείται για άλλους λόγους, ο παραβάτης τιμωρείται με «κυνικά καύματα» ή «δαγκωματιές των σκυλιών». Αν από αυτή την περιπέτεια επιβιώσει κανείς ή όχι είναι καθαρά θέμα τύχης.

Τα κυνικά καύματα εκδηλώνονται στον εξωτερικό φορέα ως οδυνηρή και επικίνδυνη ασθένεια, ή ως ένα άλλο ισχυρό χτύπημα στην προσωπικότητα, ενδεικτικό του ότι έχουμε πάρει λάθος δρόμο. Παίρνουμε λάθος δρόμο όταν αποκοβόμαστε από τον πυρήνα του εαυτού μας, από την αγνότητα και την ανιδιοτέλεια που είχαμε ως νέοι ή ως παιδιά, με δυο λόγια από τον αληθινό Εαυτό μας, και στη θέση του έχουμε βάλει μια ψεύτικη προσωπικότητα που φτιάξαμε εμείς ή οι άλλοι, ένα είδωλο που είναι βυθισμένο στο ψέμα και την πλάνη, με το οποίο ταυτιζόμαστε εκλαμβάνοντάς το ως κάτι αληθινό. 

Τα κυνικά καύματα θα μπορούσαν, από τη σκοπιά αυτή, να θεωρηθούν και ως «χτύπημα του πνεύματος», με σκοπό την αφύπνιση του ληθαργικού ανθρώπου.

Το ίδιο ισχυρίζεται και ο Ηράκλειτος, λέγοντας πως καλύτερη ψυχή είναι η ξηρή, ενώ «για τις ψυχές το να γίνουν υγρές είναι ηδονή ή θάνατος». (Νουμήνιος, στο έργο του Πορφύριου, Άντρον Νυμφών 10).

Από τον Αντώνη Κυριαζή

youmagazine.gr

---------------------------------

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ - ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΝΟΣ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου