Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥΣ

Ο Πλούταρχος στο έργο του «Περί Ίσιδος και Οσίριδος» μας δηλώνει ότι η θεά Ίσις συμβολίζει το άστρο του Κυνός Σείριον ή Σώθιν «Εγώ ειμί η εν τω άστρω τω Κυνί επιτέλλουσα, κατακολουθών τω Ωρίωνι τω αστερισμώ του Οσίριδος» (Δαμάσκιος παρά Hopner). «Υπό των Ελλήνων (συνεχίζει ο Πλούταρχος) Κύων καλείται η ψυχή της Ίσιδος, Σώθις δε υπό των Αιγυπτίων, Ωρίων δε, η ψυχή του Ώρου, η δε ψυχή του Τυφώνος, Άρκτος. Οι δε ψυχές τους λάμπουν ως άστρα στον ουρανό.

Επί πλέον αναφέρει «τον Θεό Όσιρι, ως στρατηγό και πλοίαρχο του Κανώβου, το οποίον πλοίο, ονομάζουν οι Έλληνες «ΑΡΓΩ». Ο αστερισμός Της Αργούς, δεν απέχει μακριά από τους αστερισμούς του Ωρίωνος και του Κυνός, από τους οποίους ο πρώτος εθεωρείτο ως ο ιερός αστερισμός του Ώρου και ο δεύτερος της Ίσιδος».

Ο Πλούταρχος εξηγεί, ότι όλα τα ονόματα των Αιγυπτίων Θεών είναι Ελληνικά, και τα μετέφεραν στην Αίγυπτο, από την Ελλάδα οι εκάστοτε μεταναστεύσαντες Έλληνες. Επί πλέον (ο Πλούταρχος) ως ιερέας του Απόλλωνος στους Δελφούς, μας φανερώνει ότι η θεά Αθηνά και η Ίσις, είναι το ίδιο πρόσωπο, η ίδια θεότης με διαφορετικό όνομα. Καθώς και ο θεός Ώρος ταυτίζεται υπό των Ελλήνων με τον Απόλλωνα. Δηλαδή οι (αρχαίοι) Αιγύπτιοι και οι Έλληνες είχαν τους ίδιους Θεούς με διαφορετικά ονόματα και αυτό μας υποδεικνύει κοινή καταγωγή μεταξύ τους.

Πηγή: Περιοδικό Ιερά Ελλάς

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Ηρόδοτος τι λέει;;;;

Σείριος είπε...

Ο Ηρόδοτος λέει: «Σχετικά με το όνομα του Ηρακλή, δεν το πήραν οι Αιγύπτιοι από τους Έλληνες αλλά μάλλον οι Έλληνες από τους Αιγυπτίους». ΗΡΟΔΟΤΟΣ Ἱστορίαι (2.43.1-2.45.3)

Η λέξη Ηρακλής, ετυμολογικά, σημαίνει το κλέος της Ήρας, δηλαδή η δόξα της Ήρας. Εδώ τώρα τι να πω; Τι να υποθέσω; Ότι ο Ηρόδοτος δεν γνώριζε την ετυμολογία του ονόματος Ηρακλής; Βγάζει μάτι ότι είναι Ελληνική λέξη. Πως πήραν λοιπόν οι Έλληνες το όνομα Ηρακλής από την Αίγυπτο; Ο Ηρόδοτος άφησε έργο, αλλά ο Θουκυδίδης έκανε την Ιστορία επιστήμη.
Τα «όπως νομίζω και πιστεύω εγώ» του Ηροδότου, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.

Τα κείμενά του Ηροδότου, αν αυτά είναι τα πρωτότυπα και δεν έχουν υποστεί αλλοιώσεις, χαρακτηρίζονται από πολλές και σημαντικές αντιφάσεις μια εκ των οποίων είναι και αυτή που αφορά το αλφάβητο.
Στη μια σειρά λέει ότι οι Έλληνες πήραν το αλφάβητο των φοινίκων, αλλά στην αμέσως επόμενη λέει ότι οι φοίνικες, διαμένοντες εδώ, άλλαξαν όχι μόνο τη μορφή των γραμμάτων τους υιοθετώντας τα ιωνικά γράμματα, αλλά και τη φωνή τους, δηλαδή τη γλώσσα τους!
Αλλού, επίσης, ο Κάδμος, ο Έλληνας πρίγκιπας από την Ελληνική Φοινίκη, παρουσιάζεται βάρβαρος, ενώ αλλού η Ελληνική του καταγωγή θεωρείται δεδομένη.

Ο Πλούταρχος έχει γράψει ένα βιβλίο που λέγεται "Περί της Ηροδότου κακοηθείας", όπου μέμφεται ακριβώς τον Ηρόδοτο για το γεγονός ότι αποδίδει εσφαλμένα πολλά σπουδαία κατορθώματα των Ελλήνων σε βαρβάρους, ενώ εκείνα που δεν μπορεί να τα αποδώσει σε βρβάρους πολλές φορές τα υποβαθμίζει ή τα συγκρίνει με άλλα, δήθεν σπουδαιότερα, των βαρβάρων. Επομένως, ακόμη και στην αρχαιότητα, υπάρχουν κάποιοι που αμφισβητούν τα γραφόμενα υπό του Ηροδότου.

Ο Πλούταρχος στο «περί της Ηροδότου κακοηθείας» αναφέρεται σε σύγγραμμα του Αριστοφάνους του Βοιωτού, ο οποίος είχε γράψει πως ο Ηρόδοτος, στην τυχοδιωκτική του πορεία, έφθασε κάποτε στας Θήβας και ζήτησε μισθό από τους Θηβαίους, αλλά οι Θηβαίοι τον περιφρόνησαν και δεν του έδωσαν μάλιστα τον εμπόδισαν να συναναστραφεί με τους νέους των Θηβών, γεγονός που αποτελούσε μεγάλη προσβολή.
Από αυτό το επεισόδιο και από άλλες παρόμοιες αναφορές, οδηγούμεθα στο συμπέρασμα που δεν πρέπει να απέχει από την πραγματικότητα ότι, ο Ηρόδοτος ο Αλικαρνασσεύς, αφού προσπάθησε να εργασθεί και σε άλλες πόλεις όπως στις Θήβες, κατέληξε στην Αθήνα, ανέπτυξε στενή φιλία με τον Περικλή ο οποίος, σαν έξυπνος πολιτικός γνώριζε καλά την προώθηση και την διάδοση των πληροφοριών. Φρόντισε λοιπόν να του δώσουν οι Αθηναίοι αρκετό χρυσό και έτσι ο Ηρόδοτος, έγραψε πολύ ευνοϊκά για αυτούς.

Οι Θηβαίοι τον υποψιάστηκαν σαν επιπόλαιο, λαοπλάνο και επικίνδυνο και τον απέλασαν. ΑΝ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ, ΠΙΘΑΝΩΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΑΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου