Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΗ

Οι Αρχαίοι Έλληνες δεν ήταν δωδεκαθειστές, αλλά πολυθεϊστές! Δεν είχαν δόγμα ούτε ιερό βιβλίο… Ήταν πνευματικά ελεύθεροι.
Ο όρος δωδεκάθεο είναι όρος πολύ φρέσκος. 
Το τι είναι οι Ολύμπιοι Θεοί, εξαρτάται από τις γνώσεις και την νόηση του καθενός χωρίς κανείς να αγγίζει την πραγματικότητα… Κανείς δεν μπορεί να δώσει την σωστή απάντηση… Όποιος επιθυμεί έχει το δικαίωμα να πει ότι απλά δεν υπήρξαν ποτέ, γιατί έτσι του αρέσει… Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει και δίκιο… Πρέπει να γνωρίζουμε όμως άπαντες πως ότι περιγράφει και το ισχύον δόγμα, δεν αποδεικνύεται από την Επιστήμη της Ιστορίας…
Τελευταία αναπαράγεται ότι οι σοφοί Αρχαίοι Έλληνες ήταν μονοθεϊστές! Και πως στα Ιερά Μυστήρια λατρευόταν ο ένας θεός… Δεν θα εξετάσω για ποιον λόγο λέγονται αυτά. Το τι γινόταν μέσα στα Ιερά Μυστήρια δεν μπορεί κανείς να το γνωρίζει..
Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι ερχόταν σε επαφή με τον υπερβατικό χώρο και τις θεϊκές οντότητες, άλλαζε η ζωή τους και ο χαρακτήρας τους προς το καλύτερο και λόγω της επαφής τους με τον υπερβατικό χώρο έπαυαν να φοβούνται τον θάνατο και οι γνώσεις που αποκτούσαν ήταν για το κοινό καλό. Μέχρι εδώ. Έτερον ουδέν.
Η Ελληνική κοσμοθέαση ήταν και είναι πολυθεϊστική. Είτε αυτό αρέσει είτε όχι και δεν πρόκειται να την αλλάξουμε εμείς βεβηλώνοντας την,  ώστε να μην φαινόμαστε σαν μαύρα πρόβατα δίπλα στην κρατούσα σημερινή αντίληψη.
Δεν είμαστε (ούτε μαύρα ούτε άσπρα) πρόβατα… δεν ανήκουμε σε ποίμνιο, είμαστε ελεύθεροι!
Αυτό που εντελώς λανθασμένα αποκαλούμε θεό, είναι Άπειρο όπως μας λέει ο Αναξίμανδρος και δεν είναι δυνατόν να χωρέσει και να κατανοηθεί ούτε να περιγραφεί από την ανθρώπινη νόηση που έχει περιορισμένες δυνατότητες. «Αποκλείεται ως πρώτη αρχή των όντων πάσα γνωστή ουσία, διότι εφ όσον θα ήταν γνωστή, αυτομάτως παύει να είναι άπειρος»
Αυτή η φράση του Αναξιμάνδρου τα λέει όλα και μπορεί να δώσει τέλος στις φλυαρίες. Ξαναδιαβάστε την.
Πως λοιπόν αφού δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το Άπειρο, γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι είναι ένας ή 2, ή 10, ή 100… … ότι και να πούμε θα είναι κατώτερο από το μεγαλείο του Απείρου... ούτε αλλάζει την καθημερινότητα μας… 
Από το τι θέλουμε να είναι και το τι πιστεύουμε ότι είναι, μέχρι το τι είναι, υπάρχει μια απόσταση που αδυνατεί να καλύψει ο ανθρώπινος νους, που πρέπει πρώτα να γνωρίσει τον εαυτό του και μετά ας ασχοληθεί με τα υπερβατικά και τους αριθμούς ή τον αριθμό των θεών… 
Στην κλίμακα των οντοτήτων ο άνθρωπος των τριών διαστάσεων που καυχιέται από άγνοια και αλαζονεία ότι είναι η κορωνίδα της δημιουργίας, βρίσκεται στο τελευταίο σκαλί (των τριών διαστάσεων).
Τις οντότητες που βρίσκονται πιο πάνω από αυτόν και σε διαφορετικές διαστάσεις ο άνθρωπος ούτε μπορεί να τις αντιληφτεί ούτε και να κατανοήσει τις γνώσεις τους.
Επίσης οι κατώτερες υπερβατικές οντότητες δεν έχουν πρόσβαση στην γνώση των ανωτέρων.
Και έχουμε και τον άνθρωπο που επιμένει ότι ξέρει τι είναι θεός και αν είναι ένας ή όχι…
Ο καθένας λοιπόν είναι ελεύθερος να ταυτίζεται με τα πιστεύω του και τις πεποιθήσεις του. Έτσι και η Ελληνική Κοσμοθέαση ήταν είναι και θα είναι πολυθεϊστική και έχει τόσους θεούς, όσους θέλει. Σείριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου