Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Καταγράφεται η ψυχική Ενέργεια;

Μιλάμε για ψυχική ενέργεια, συλλογική ψυχή και εθνική σκεπτομορφή, σαν να ήταν μετρήσιμα φυσικά μεγέθη. Πώς μπορούμε να είμαστε τόσο σίγουροι ότι αυτά υπάρχουν;
Κι όμως, το βράδυ της Κυριακής της 4ης Ιουλίου, λίγο πριν ο Άγγελος Χαριστέας βάλει το γκολ που ανέδειξε την ελληνική ομάδα κορυφαία στην Ευρώπη, κάποια συσκευή που κατέγραψε την ψυχική ενέργεια στην Ελλάδα -ναι, την ψυχική ενέργεια- σημείωσε έξαρση δεδομένων!
Όλα αυτά συνέβησαν στα πλαίσια ενός πρωτοποριακού προγράμματος του πανεπιστημίου του Princeton, μέσω του οποίου καταγράφονται για χρόνια οι διακυμάνσεις της ψυχικής ενέργειας, σε 60 διαφορετικά σημεία απ’ όλο τον κόσμο. Τα αποτελέσματα του προγράμματος είναι, όπως θα δούμε, άκρως εντυπωσιακά, αφού αποδεικνύεται ότι υπήρξε έντονη ψυχική δραστηριότητα πριν από σημαντικά γεγονότα.

Μέχρι σήμερα όσοι τολμούσαν να μιλήσουν για τη «δύναμη της σκέψης» και την «ενεργεία της ψυχής», αντιμετώπιζαν το χλευασμό της επιστημονικής κοινότητας ή κατατάσσονταν στο χώρο των οπαδών της μεταφυσικής.
Τώρα, που οι 60 ανιχνευτές του Princeton καταγράφουν σ’ όλο τον κόσμο, κάθε λεπτό, και μελετούν της διακυμάνσεις της ανθρώπινης ψυχικής ενέργειας, κάθε επιστημονικό θέσφατο ανατρέπεται.
Η «μυστική» γνώση της Ανθρωπότητας που αφορά στη συλλογική σκέψη και στο πώς αυτή επηρεάζει τα φυσικά φαινόμενα και δρα πάνω σε αυτά, χάνεται εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πριν. Η ψυχική αυτή δράση εκδηλώνεται είτε με τρόπο αποδομητικό (χαοτικό) πάνω σε ένα σύστημα -όπως, για παράδειγμα, με πρόκληση ακραίων καιρικών φαινομένων- είτε με τρόπο που μειώνει την εντροπία (αταξία) ενός συστήματος, όπως στις περιπτώσεις ενεργειακής θεραπείας.
Αυτή ακριβώς τη συλλογική αλληλεπίδραση που φαίνεται να έχουν τα μέρη της φύσης μεταξύ τους, το επιστημονικό κατεστημένο φρόντισε με επιμέλεια να αποκρύψει.
Την ίδια αντιμετώπιση είχε και οτιδήποτε σχετιζόταν με τον Αιθέρα και τον μορφογενετικό του χαρακτήρα.
Είναι σίγουρο πλέον ότι η επιστημονική κοινότητα δεν μπορεί να κρατάει για πολύ ακόμα κρυμμένη την αληθινή φυσική γνώση. Γι’ αυτό και προετοιμάζει το έδαφος των μεγάλων επερχόμενων αλλαγών με προσεκτικά και καλά μελετημένα βήματα. Έτσι, στο Πανεπιστήμιο του Princeton -τον «μέγα ναό» της σύγχρονης επιστήμης- έχουν από χρόνια δρομολογηθεί πολλά και σημαντικά προγράμματα πιστοποίησης της επίδρασης του ανθρώπινου ψυχισμού.
Από τον εκδότη του Hellenic Nexus, Στάμο Στίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου