Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΝΑΟΙ ΚΑΙ ΘΝΗΤΟΙ…»

Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα άρθρο με τον τίτλο: «Ο αρχαίος ναός του «Αγνώστου Θεού» στην Αθήνα που βρέθηκαν οι προφητείες για τον Ιησού Χριστό». Το άρθρο αυτό δίνει τροφή για συζήτηση σε αρκετά σημεία…
Μπορείτε πολύ εύκολα να το βρείτε βάζοντας στην αναζήτηση μια από τις δυο χρωματισμένες με κόκκινο φράσεις. Ή μέρος των φράσεων αν είναι πολύ μεγάλες για την αναζήτηση.
Δεν θα πάρω θέση. Θα κάνω μόνο μια ερώτηση και μία επισήμανση:  Γνωρίζουμε ότι υπήρχε στην Αρχαία Αθήνα βωμός στον άγνωστο θεό, αλλά όχι για τον λόγο που έχει επικρατήσει. Αναλυτικά η αλήθεια ΕΔΩ.
Αλλά ότι υπήρχε στον άγνωστο θεό και ΝΑΟΣ, ομολογώ πρώτη φορά το ακούω.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Παρακαλώ ας πει κάποιος που γνωρίζει, σε ποιό σημείο της Αθήνας ήταν αυτός ο ναός;
Μέσα στο άρθρο αυτό με τον παραπάνω τίτλο, υπάρχει η φράση: «κάποιος σοφός ονόματι Απόλλων, από τον Θεό παρακινούμενος όπως πιστεύω, έκτισε τον ναό στην Αθήνα, αφού έγραψε εις αυτόν τον βωμό, Αγνώστω Θεώ».
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Πρέπει να ξέρετε (και αυτός είναι ο λόγος που κάθομαι και γράφω αυτό το κείμενο) ότι στην αρχαιότητα, ΗΤΑΝ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΘΝΗΤΟΙ, ΟΝΟΜΑΤΑ ΘΕΩΝ. Όχι μόνο θεών αλλά ούτε ημιθέων ούτε καν μυθικών ηρώων. Ξέρετε  κανέναν Αχιλλέα του αρχαίου κόσμου εκτός από τον Αχιλλέα της Τροίας; Κάποιον Οδυσσέα μήπως της κλασικής εποχής; Ο πρώτος καταγεγραμμένος Οδυσσέας στην ιστορία είναι ο Οδυσσέας Ανδρούτσος μετά τον Οδυσσέα της Ιθάκης. Αυτό το ξέρατε;
ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, ΔΕΝ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ π.χ. Ζήνων, Διόδωρος, Απολλώνιος, Αθήναιος Ηράκλειτος, Ποσειδώνιος κλπ.

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΝΗΤΟΣ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΥΒΡΗ ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ.
Έτερον ουδέν

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά θέλουν να μας πείσουν ότι ο θεός Απόλλων έκτισε ο ίδιος ναός γιά τον άγνωστο θεό. Ο γιός του Δία αγνοούσε κατ΄αυτούς ποιοί είναι οι θεοί και για κακό και για καλό για να τα έχει καλά με όλους έκτισε αυτόν τον ναό; Τόσον σίγουροι είναι για την ορθότητα της θρησκείας τους που θέλουν σώνει και καλά να την έχει προειπεί και προβλέψει η αρχαια θρησκεία. Αυτή η τάση δείχνει ότι η βάση των βάσεων είναι η αρχαία θρησκεία και το ξέρουν καλά. Ας παραμυθιάζουν εφόσον τους αρέσει.
Α.

Υ.Γ. Αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι κανενός θεού το όνομα δεν το δίνουμε σε κοινούς ανθρώπους τότε ο Χριστός δεν ήταν και πολύ θεός αφού οι Χρίστοι είναι εκατομύρια ανά το παγκόσμιο.

Σείριος είπε...

Δεν θέλησα να επεκταθώ περισσότερο. Αρχικά όταν διάβασα αυτό το άρθρο είπα να αδιαφορήσω, αλλά πως…;
Λέει κι άλλα κουφά, όπως «ο Ερμής είπε…» μας παρουσιάζουν θνητούς με ονόματα θεών αλλά για τον Ερμή δεν διευκρινίζει αν είναι θεός ή θνητός.
Έτσι προτίμησα να γράψω αυτό το λακωνικό κείμενο, διότι αν και την ιστορία πάντα την γράφουν οι νικητές, πάντα κάτι ξεφεύγει και έτσι η αλήθεια βρίσκει τελικά τον δρόμο της.

Υ.Γ. Παλαιότερα δημοσίευσα μια ανάρτηση με τίτλο ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ ΑΠ’ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ!

http://enneaetifotos.blogspot.gr/2012/05/blog-post_31.html

όπου ο Αισχύλος λένε κάνει μια εντυπωσιακή προφητεία για τον Ιησού Χριστό, μέσα από τα λόγια του Προμηθέα, και στην συγκεκριμένη ανάρτηση, και αυτός ο ισχυρισμός καταρρίπτεται πανεύκολα.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ χρήσιμες αναρτήσεις και οι δύο και ενημερωτικές.
Ευχαριστώ
Α.
Σε αρκετά βιβλία ψυχολογίας και φιλοσοφίας βρίσκουμε στο πρόλογο φράσεις του τύπου "Ολες οι θρησκείες πηγάζουν από την μία και μοναδική την αρχαία" και " πάνω στην Γή αυτή περπάτησαν και έζησαν κάποτε οι αρχαίοι θεοί" Κανένας δεν τους περίμενε αυτούς που δεν ανακαλύψαν τίποτα στην ουσία απλώς πήραν το καλό και σοφό και το κολλήσαν πάνω στο κακό και ιδού τα αποτελέσματα.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου