Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΤΑ ΑΣΕΒΗ ΚΑΣΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΥΣΕΒΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Ο Απόλλων τού Λεωχάρη,
δεξιά με χέρια
και ηθικά βελτιωμένος
με τη σεμνότητα
τού φύλλου συκής
Στα υπόγεια τού βρετανικού μουσείου και όχι μόνο, υπάρχουν αρκετά κασόνια γεμάτα με γεννητικά μόρια αγαλμάτων, τα οποία έκοβαν πριν τα εκθέσουν δημόσια, αν φυσικά δεν τους είχαν προφθάσει οι ευνούχοι τού Γιεχωβά. Τώρα, γιατί τα φύλαξαν είναι ένα από τα μυστήρια, που επέβαλαν και τον ακρωτηριασμό. 
Πολλοί λένε πολλά και διάφορα, σχετικά με τα συναισθήματα των ειδικών, που ασχολούνταν με τα αγάλματα, όταν έβλεπαν τα μάλλον ενοχλητικά τμήματα των αρχαιοτήτων και έκαναν σχετικές συγκρίσεις συνειδητά ή ασυνείδητα, αλλά το πιθανότερο είναι, ότι με την επικρατούσα νοοτροπία τής ηθικής και των αξιών, οι κυρίες τής αριστοκρατίας τής εποχής, παρ΄ότι γνώριζαν καλά τα λάχανα και τα κουνουπίδια, σκανδαλίζονταν.
Ας μην ξεχνάμε, ότι αυτά συνέβαιναν στη βικτωριανή εποχή τής αυτοκρατορίας τής ληστείας, όταν τα ηθικά διδάγματα και αξίες της, επέβαλαν την ποινή τού απαγχονισμού για 167 αδικήματα (όχι δεν είναι λάθος, εκατόν εξήντα επτά) και αυτά εν ονόματι τού θεόπνευστου νόμου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το βρίσκω παραπάνω και από υποκριτικό αν σκεφτεί κανείς ότι την εποχή αυτή της ....σεμνότητας και του πουριτανισμού έκανε θραύση η παιδοφιλία και πολλές φτωχές οικογένειες πωλούσαν κυριολεκτικά τα παιδιά τους. Στα δε καταγώγια βρίσκαμε πολύ εύκολα κοριτσάκια νεαρής ηλικίας. Δεν παύουν να μάς εκπλήττουν οι τόσον ...ηθικοί Ευρωπαίοι. Μετά τολμούν και μιλούν για τους αρχαίους μας προγόνους!!!
A.

Ανώνυμος είπε...

Να εισαι επιφυλακτικος με το

http://www.freeinquiry.gr/

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου