Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΥΠΑΡΧΩ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ

Το ένστικτο τού σκλάβου και τής αγέλης αποτελεί αδιαμφισβήτητη ιδιότητα τής πλειονότητας των σημερινών ανθρώπων, η εκδήλωση τής οποίας συνίσταται, στο ότι αυτό το είδος ανθρώπων αντί να ενεργούν σύμφωνα με το λογισμό τους, ακολουθούν τυφλά το παράδειγμα των άλλων, δηλαδή την αγέλη.
Ο άνθρωπος θα έπρεπε πραγματικά να κατέχει μεταξύ όλων των άλλων μορφών ζωής, που υπάρχουν πάνω στη Γη, την υπέρτατη θέση, την θέση τού διευθυντή-ρυθμιστή τής δικής του ζωής, αλλά και της ζωής των άλλων όντων επαγρυπνώντας για την ισορροπία και την ορθότητά τους. Αν και κατά το απώτερο παρελθόν, αυτό φαίνεται, ότι συνέβαινε ως κάποιο σημείο ανάμεσα σε κάποιες ομάδες μυημένων στη γνώση αυτή, που έζησαν σε διάφορα σημεία τού πλανήτη, στην εποχή μας, αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει. 
Η σημερινή ανθρωπότητα ακολουθεί ένα είδος προβατοποίησης.
Στο βίντεο: Το Πείραμα Συμμόρφωσης. Στο πείραμα ζητούνταν από μία ομάδα να πάρει μέρος σε ένα δήθεν "οπτικό τεστ".
Στην πραγματικότητα, όλοι οι συμμετέχοντες πλην ενός ήταν συνεργάτες του ερευνητή, και το αντικείμενο της μελέτης ήταν το πως αυτός ο ένας θα αντιδρούσε στην συμπεριφορά των "συννενοημένων" συμμετεχόντων.
Όλοι μας έχουμε ένα σοφό άνθρωπο μέσα μας, όμως, ο σοφός αυτός κοιμάται. Πρέπει κάποια στιγμή να ξυπνήσει.
http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=2846

ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΟΥ ΚΟΠΑΔΙΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΟ… ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ!

2 σχόλια:

Σείριος είπε...

Ο άνθρωπος δεν ενσαρκώθηκε σε αυτόν τον πλανήτη για να ζήσει ως δούλος και ποίμνιο…

Unknown είπε...

Νομίζω οτι το συγκεκριμένο πείραμα έχει αποδεικνύει την τάση του ανθρώπου να είναι κοινωνικά αποδεκτός, αποφεύγοντας τις πιθανότητες σύγκρουσης με την ομάδα της οποίας αποτελεί μέρος, παρά την μετάλλαξη του σε ένα άβουλο ον. Επιπλέον θα ήταν σημαντικό να εξεταζόταν και τα ιδιαίτερα χαρακτξριστικά των ανθρώπων που πήραν μέρος στο πείραμα, καθώς ανέκαθεν υπήρχαν άνθρωποι με διάθεση να εναντιωθούν σε οποιονδήποτε υποστηρίζοντας αυτό που πιστεύουν.
Γενικά νομίζω οτι οι άνθρωποι που ενσαρκώνονται στον πλανήτη τούτο το έχουν επιλέξει, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Τους αγαπάμε όλους ακόμα κι αν νομίζουμε οτι είναι πρόβατα έτοιμα για σφαγή.
Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου