Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΠΑΣΑΜΕ Τ’ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΩΝ, ΔΙΟΛΟΥ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΑΝ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΟΙ ΘΕΟΙ. Ω ΓΗ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΣΕΝΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΑΚΟΜΗ.

Ιωνικόν
Γιατί τα σπάσαμε τ’ αγάλματά των,
γιατί τους διώξαμεν απ’ τους ναούς των,
διόλου δεν πέθαναν γι’ αυτό οι θεοί.
Ω γη της Ιωνίας, σένα αγαπούν ακόμη,
σένα η ψυχές των ενθυμούνται ακόμη.
Σαν ξημερώνει επάνω σου πρωί αυγουστιάτικο
την ατμοσφαίρα σου περνά σφρίγος απ’ την ζωή των·
και κάποτ’ αιθερία εφηβική μορφή,
αόριστη, με διάβα γρήγορο,
επάνω από τους λόφους σου περνά. 

Οπτικοακουστική Δημιουργία:
http://www.youtube.com/user/AlexandrosKanenas

9 σχόλια:

Εύη είπε...

Το video είναι συνταρακτικά θλιβερό!Η διάδωση της αλήθειας είναι επιτακτική,αλύγιστη μόνο έτσι θα ξυπνήσουν οι μνήμες,μόνο έτσι θα μιλήσει το αίμα του Προμηθέα που κυλάει στις φλέβες των Ελλήνων κι αυτό δεν μπορεί να σιωπήσει άλλο!!Είθε!!

Ανώνυμος είπε...

Ντρεπομαι μα τι να κανω, με βαπτισαν μωρο ακομα, και χωρις παιδεια βαπτισα τα παιδια μου , και αυτα με τη σειρα τους θα κανουν τα ιδια. Κενα κουφαρια περιφερονται χωρις ψυχη,δεν μπορουν να ξεχωρισουν το σωστο απο το λαθος,το φως απο το σκοταδι.

Καλλιστώ είπε...

Mη ντρέπεσαι,μας ''βγάλανε'' την πίστη δια της βίας!Ποτέ δεν είναι αργά για την επιστροφή στις ρίζες μας.Να ξέρεις ότι η ώρα των Ελλήνων έφτασε...εδώ στο blog του Σείριου θα μάθεις πολλά,πολλές αλήθειες!!

megistias o akarnan είπε...

Μπορούν οι μωροί να γκρεμίζουν τα περικαλλή τεχνουργήματα, πώς μπορούν όμως να σβήσουν την συμπαντική αρμονία, η οποία είναι αιώνια; Μπορούν οι βέβηλοι και ανόσιοι να βεβηλώνουν τα ιερά, πως μπορούν όμως να ανατρέψουν την θεία αλήθεια; Μπορούν οι σκοταδιστές να ρυπαρολογούν επί του πνεύματος των Μεγάλων μας Φιλοσόφων, πώς μπορούν όμως να απαξιώσουν την μητέρα των επιστημών Φιλοσοφία; Μπορούν οι ανόητοι να ακρωτηριάζουν τους ανδριάντες και τα αγάλματα, πώς όμως μπορούν να ακρωτηριάσουν το Απολλώνιον Κάλλος; Όλες οι Συμπαντικές Αξίες και Ιδέες σε τούτη εδώ την γή βλάστησαν και σ’ αυτήν την γή θα ξανανθίσουν, εις πείσμα των φαιοχιτώνων και των σκοταδιστών. Μάταιον το μένος και το φαρμακερό τους πείσμα….

Ανώνυμος είπε...

Tο βίντεο είναι συγκλονιστικό.
Ολα αυτά προκαλούν αγανάκτηση και αποστροφή αλλά το χειρότερο κατ΄εμένα είναι 2 000 χρόνια μετά να ....ευλογά ο πάτερ την ολυμπιακή φλόγα από πού ως πού;
Α.

Asterion είπε...

Καταπληκτική σύνθεση! Είναι να απορεί κανείς πως γίνεται και υπάρχουν έστω όσοι υπάρχουν που αισθάνονται χωρίς να τους φοβίζει ΕΛΛΗΝΕΣ. Τόση δίωξη , τόσος προπηλακισμός (λέγεται ότι 18.000.000 εξοντώθηκαν στην Σκυθόπολη μόνον)). Και αλλού πόσοι. Κόντεψε να εξαληφθεί το γένος μας. Εμείς ... όσοι δηλαδή τους χειροκροτούμε σε οποιαδήποτε μορφή
Αστερίων

Σείριος είπε...

Οι σφαγές που έλαβαν χώρα στην Σκυθόπολη, διήρκεσαν σχεδόν για μια εικοσαετία. Ο αριθμός των θυμάτων είναι ανυπολόγιστος…

http://enneaetifotos.blogspot.gr/2012/11/blog-post_12.html

Ανώνυμος είπε...

Δακρυζω απο λυπη και απο μισος

Ανώνυμος είπε...

Θλιβερα αλλα και γνωστα τα αναφερομενα στο βιντεο,τουλαχιστον σε οσους εχουν λιγο ψαξει για την αληθεια.Αναρωτιεμαι ωστοσο πως μπορει να γινει αφυπνιση της Ελληνικης συνειδησης,οταν το Υπουργειο που ειναι υπευθυνο για την μορφωση των παιδιων μας φερει ως συμπληρωμα του τιτλου του,αυτο το"..και Θρησκευματων";και οταν αυτοι οι μισελληνες ιεραρχες,Βασιλειος ο μεγας,Ιωαννης ο Χρυσοστομος και Γρηγοριος ο Θεολογος ειναι οι"ανωθεν προστατες" των γραμματων στα -Ελληνικα κατα τα αλλα-σχολεια μας..

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου