Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

O ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Ο Έφηβος των Αντικυθήρων
ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΜΥΗΣΗΣ
Ο άνθρωπος είναι το ευγενέστερο και το πιο βάρβαρο πλάσµα της δημιουργίας, θνητό και αθάνατο, εξελισσόμενο προς τη θεία κατεύθυνση ή αφανιζόµενο στον βούρκο του υλισµού. Δεν είναι τυχαίο δημιούργημα των τυφλών φυσικών δυνάμεων. Είναι ένα πολυσύνθετο θεϊκό δημιούργημα, που ζει αιώνια µε τις συνεχείς ενσαρκώσεις του.
Όλες οι ενέργειες του ανθρώπου είναι δεµένες μεταξύ τους και συσχετίζονται µε προγενέστερα αίτια, που οφείλονται στις διαδοχικές ενσαρκώσεις του.
Ο εγκέφαλος παράγει τρία είδη ενεργειών: τις σκέψεις, που είναι νοητική ενέργεια, τις επιθυμίες, που είναι αστρική ενέργεια και τις πράξεις, που είναι υλική ενέργεια.
Όλες οι λειτουργίες στο σώµα ρυθμίζονται από τον εγκέφαλο που είναι και το πιο άγνωστο τµήµα του ανθρωπίνου σώµατος σε ότι αφορά τον τρόπο λειτουργίας του. Ο εγκέφαλος ενεργοποιείται από τον νου µε ακτίνες νιονικής ενέργειας, οι οποίες δονούν τα κύτταρα των εγκεφαλικών νευρώνων και αυτά ερμηνεύουν τις πληροφορίες που παίρνουν. Αµέσως προκαλούνται κυτταρικές δονήσεις που αποστέλλονται υπό μορφή ακτινοβολιών σε όλα τα σηµεία του σώµατος και τα οποία παράγουν µε τη σειρά τους προκαθορισμένα αποτελέσµατα δονήσεων και ενέργειας.
Οι δονήσεις αυτές ονοµάζονται νοητική ενέργεια, που εκδηλώνεται µε ισχύ και ένταση, ανάλογη των γνώσεων και της ευφυΐας του ατόµου και διαφοροποιείται από την κατάσταση της υγείας του εγκεφάλου. Όλα τα κύτταρα του ανθρώπινου σώµατος ευρίσκονται σε συνεχή δόνηση και παράγουν διάφορες µορφές ενέργειας, οι οποίες µετατρέπονται σε πληροφορίες από τα διάφορα κέντρα του εγκεφάλου.
Οι επιθυµίες του ανθρώπου είναι υλικές, ψυχικές και πνευµατικές και ονοµάζονται αστρική ενέργεια, επειδή δηµιουργούνται από το αστρικό σώµα του ανθρώπου. Ό,τι αγαθό επιθυµεί περισσότερο ο άνθρωπος, αν το ζητήσει µε πίστη, η φύση του το προσφέρει πάντα στον κατάλληλο χρόνο. Η ιεράρχηση των επιθυµιών είναι αυτό που κάνει τον άνθρωπο να ξεχωρίζει από τα ζώα.
Όλες οι πράξεις του ανθρώπου είναι αποτέλεσµα της υλικής ενέργειας και των πληροφοριών που συλλέγει και αξιολογεί ο εγκέφαλος µε τις αισθήσεις του και ενεργεί ανάλογα.
Πολλοί άνθρωποι απορούν γιατί δεν µπορούµε να θυµηθούµε προηγούµενες ενσαρκώσεις µας. Αν θυµόµασταν προηγούµενες ενσαρκώσεις πιθανότατα δεν θα είµασταν ποτέ ευτυχισµένοι. Το ότι δεν θυµόµαστε τίποτε, πρέπει να το θεωρήσουµε θεϊκή παροχή προς τον άνθρωπο. Αλλά ούτε τις εµπειρίες του πρώτου έτους τις ζωής µας θυµόµαστε. Σηµαίνει πως δεν υπάρχουν;
Ο κοινός άνθρωπος είναι αδύνατο να θυµηθεί προηγούµενες ζωές του. Αυτό όµως ήταν κάτι που µπορούσε να κάνει ο Μύστης της Αρχαιότητας. Η άρρητη γνώση δίνει την ικανότητα στον εγκέφαλο να συλλαµβάνει τις ακτίνες που συνδέουν το φυσικό ανθρώπινο σώµα µε τον αιώνιο υπερβατικό εαυτό του, που τον ακολουθεί. [Διόραση, Διακοή, Διαίσθηση, μεταβίβαση ή υποκλοπή σκέψεων]. Όταν ο εγκέφαλος εξασκηθεί και φθάσει στην ανώτερη βαθµίδα κατανόησης του κόσµου, τότε µπορεί να πάρει επαφή µε το παρελθόν του και να θυµηθεί τις ενσαρκώσεις του, γιατί έχει ενσαρκωθεί χιλιάδες φορές.
Γεράσιµος Καλογεράκης - Η Υπέρτατη Μύηση, σελ.57 - 58 & 65 - 66, εκδόσεις Δίον

1 σχόλιο:

αγγελος είπε...

μακάρι να υπήρχε και σήμερα ενας ¨οδηγός¨που θα μπορουσε τουλάχιστον να σου δείξει τα βάσικα για αυτόν που θέλει να μάθει περισσότερα απο αυτα που οι αισθήσεις του συλλαμβάνουν...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου