Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΨΥΧΙΚΗ ΦΟΡΤΙΣΗ

Ο άνθρωπος σήμερα ζει στην εποχή του άκρατου υλισμού και υποβάθμισης του πνεύματος. Θεοποίησε το σώμα του, έκανε αντικείμενο λατρείας την εμφάνιση του και άφησε απροστάτευτη την ψυχή του. Έτσι είναι μόνιμα βαριεστημένος, κουρασμένος και απογοητευμένος.
Για να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση, πρέπει να προωθήσουμε τις πνευματικές αναζητήσεις και να περιορίσουμε την υλιστική ασυδοσία της εποχής μας, για να διατηρήσουμε τη νεανικότητα της ψυχής και τη φρεσκάδα του πνεύματος μέχρι τα γεράματα. Πρέπει να αντισταθούμε στον φαύλο κύκλο της παγκοσμιοποίησης, της καταναλωτικής κοινωνίας και του αδηφάγου κατεστημένου, που προσπαθεί να μετατρέψει τις ανθρώπινες ψυχές σε στάνη απογοητευμένων και κουρασμένων προβάτων. Πρέπει να γίνουμε ενσυνείδητες πνευματικές οντότητες για να αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές καταστάσεις, όπως τον θυμό, την οργή, τη λύπη, τη στεναχώρια, τη ζήλια και προ παντός το άγχος για την απόκτηση χρήματος. Το εξουσιαστικό κατεστημένο υποθάλπει αυτές τις αρνητικές καταστάσεις ώστε να αφανίζονται όλα τα αποθέματα θετικής ενέργειας του ανθρώπινου οργανισμού και να δημιουργούνται προ­βλήματα υγείας, ώστε να μην μπορούν να σκεφτούν και να αντιδράσουν.
Το περιβάλλον στο οποίο ζει ο σύγχρονος άνθρωπος είναι μολυσμένο από βιολογικούς και χημικούς ρύπους. Όμως η χειρότερη μορφή ρύπανσης την οποία αποσιωπούν όλοι είναι η ψυχολογική, η πνευματική και η συναισθηματική, που οφείλονται στις αρνητικές ενέργειες και στις αρνητικές σκέψεις που εκπέμπουν οι προβληματικοί και μονίμως ευερέθιστοι άνθρωποι. Η ψυχολογική μόλυνση που προκαλούν στο περιβάλλον που κινούνται και εργάζονται, είναι συνήθως νευρική έκρηξη, ψυχολογική κατάπτωση και καταπίεση, κόπωση και απογοήτευση.
Οι εξουσιαστές φρόντισαν και μετέτρεψαν τις κοινωνίες σε αγέλες, θρησκευτικές, κομματικές, ποδοσφαιρικές, αγέλες κοινωνικών οργανώσεων, των αναρχικών, των ναρκομανών και πολλές άλλες. Οι αγέλες χάνουν την κρίση και τη λογική τους, ομαδοποιούνται και κατευθύνονται πιο εύκολα από ότι ένας άνθρωπος μόνος του.
Τα μονότονα σπίτια, οι ψηλές και άκομψες οικοδομές, η έλλειψη πρασίνου, η κατακόρυφη συγκατοίκηση, οι ασφαλτόδρομοι, η συμπεριφορά των ανθρώπων, η πειθαρχία σε λάθος πρότυπα που μας ενοχλούν, τα μποτιλιαρίσματα των αυτοκινήτων, οι ουρές των λεωφορείων και των τραπεζών, δημιουργούν ανία, μονοτονία, εκνευρισμό και σχεδόν απέχθεια για τον τρόπο με τον οποίο ζούμε. Αδυνατούμε να ανανεωθούμε, να συγκεντρωθούμε πνευματικά από την καθημερινή φθορά και παθαίνουμε ψυχολογικό μαρασμό, που είναι χειρότερος από τον θάνατο. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η αύξηση των ψυχολογικών παθήσεων.
Σαν αντιστάθμισμα των αρνητικών καταστάσεων προβάλλει ο έλεγχος της οργής, του θυμού, και όλων των συναισθημάτων, μια προσπάθεια που είναι πολύ κουραστική. Πρέπει να εναρμονιστούμε με το περιβάλλον μας και να βοηθήσουμε, όχι μόνο τον εαυτό μας, αλλά και τους άλλους με ενημέρωση.
Δεν αρκεί ένας άνθρωπος να είναι ισορροπημένος και να έχει γνωρίσει τον εαυτό του· πρέπει και να πασχίζει να βελτιώσει το περιβάλλον στο οποίο ζει και κινείται, για να μπορέσει να παραμείνει ισορροπημένος.
Οι διαπιστώσεις της καθημερινότητας βοηθούν να κάνουμε τη ζωή μας καλλίτερη. Καθένας μόνος του μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του και μπορεί να το πετύχει.
Κανένας δεν μπορεί να βοηθήσει τον άλλον, εκτός από το να τον ενημερώσει.
Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να συμβιώσουν με τους άλλους, αποκόβονται και γίνονται περιθωριακοί· αυτοί έχουν το πρόβλημα και όχι οι άλλοι. Αυτά που ανέφερα τα θεωρώ απαραίτητα για την ψυχική ηρεμία και γαλήνη του ανθρώπου, προκειμένου να επιτύχουμε αυτό που επιζητούμε.
----------------------
«Μην νομίζετε ότι οι πολλοί έχουν δίκιο επειδή είναι πολλοί. Όταν διαφωνείτε με κάποιον δεν χρειάζεται να τον πείσετε επιμένοντας στις απόψεις σας. Με τη βία δεν μαθαίνει κανένας. Αφήστε τους ήσυχους και συνεχίστε την προσπάθεια της πνευματικής αναζήτησης. Ακολουθείστε τον δρόμο που ανοίγεται μπροστά σας και ας είστε μόνοι σας· συνεχίστε να περπατάτε· κάπου θα σας βγάλει· αυτό το κάπου οι άλλοι δεν το γνωρίζουν. Όταν φθάσετε στο τέρμα, θα είστε όμοιοι με αστέρια που λάμπουν πιο πολύ από τον ήλιο, για τις ουράνιες οντότητες που θα σας βλέπουν και οι οποίες θα σας βοηθήσουν να βαδίσετε στον δρόμο που διαλέξατε. Μπορείτε να αποφύγετε την πνευματική φθορά αν το θελήσετε. Μπορείτε να γίνετε «μαχητές του φωτός» για την υπεράσπιση του πλανήτη σας από τις επιθέσεις των αποστατών. Η ενημέρωση των ανθρώπων πρέπει ν' αρχίσει από αυτούς που συμφωνούν μαζί σας. Πρέπει να βοηθήσετε τους Ελλάνιους να σπάσουν τα δεσμά που τους έχει φορέσει το σύστημα, η θρησκεία και όλοι οι μη Ελλάνιοι, που κυβερνούν την Ελλάνια πατρίδα.»
 Γεράσιμος Καλογεράκης - Η Υπέρτατη Μύηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου