Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στο Ιερό της Ελευσίνας όταν τρία άτομα επιτέθηκαν σε ομάδα Ελλήνων Εθνικών.
Οι υπεύθυνοι του αναγνωρισμένου Πολιτιστικού Συλλόγου «Γλαυκώπις», που πραγματοποιούν συχνά εξορμήσεις και τελετές σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, έκαναν λόγο για φραστική και σωματική επίθεση. Κατήγγειλαν ότι οι άγνωστοι τρομοκράτησαν τους παρευρισκόμενους, βιαιοπράγησαν εναντίον τους και βανδάλισαν τον βωμό που είχαν στήσει.
Όπως υποστήριξαν, οι τρεις άγνωστοι τους προπηλάκισαν, λέγοντάς τους: «Εδώ είναι χριστιανική χώρα. Μαζεύτε τα γιατί θα σας τα σπάσουμε».
Η ανακοίνωση του Συλλόγου: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΓΛΑΥΚΩΠΙΣ» 30-12-2018
Στις 29-12-2018, ημέρα Σάββατο και ώρα 02:00 μ.μ βρεθήκαμε ως σύλλογος στην Ελευσίνα.
Αμέσως μετά την τέλεση της εορτής των Αλώων πλησίον του ιερού της Δήμητρος στην Ελευσίνα, δεχθήκαμε φραστική και σωματική επίθεση από τρία άτομα, τα οποία, φωνάζοντας «Εδώ είναι χριστιανική χώρα!», «Μαζεύτε τα, γιατί θα σας τα σπάσουμε!» και «Δεν ανήκετε στην Ελλάδα!», προέβησαν σε τρομοκράτηση των μελών, προπηλακισμούς, βιαιοπραγία και βανδαλισμό του βωμού και των αγγείων.
Παρά την παρέμβαση και της αρχαιοφύλακος του χώρου, δεν κατέστη δυνατόν να συγκρατηθούν οι επιτιθέμενοι, καθώς ήταν εξ αρχής αποφασισμένοι να καταστρέψουν.
Ως σύλλογος “Γλαυκώπις¨, με άδεια από την Πολιτεία, τόσο για την λειτουργία του, όσο και για μέρος της τελετής εντός του Ιερού, δηλώνουμε ότι:
1ον) Η επίθεσις έγινε απρόκλητα τελείως και αναίτια,
2ον) Ήταν επίθεσις κατά της θρησκευτικής Ελευθερίας,
3ον) Ήταν βίαιη λόγω και έργω.
4ον) Υπήρξε αυτοσυγκράτησις από την πλευρά των ανδρών θρησκευτών για να αποφευχθούν τα χειρότερα αλλά οι δράστες δεν σεβάστηκαν ούτε τις γυναίκες ούτε τα παιδιά.
5ον) Έχει ρατσιστικό χαρακτήρα.
6ον) Είναι ανάγκη να καταδικαστεί η επίθεσις αυτή από όλους και κυρίως από την Ιερά Σύνοδο, τον οικείο Μητροπολίτη και τις τοπικές αρχές – Δήμο κλπ.
Για την ισχυρή αυτήν δόση χριστιανικής μισαλλοδοξίας δεν γνωρίζουμε εάν ευθύνεται κάποιος πέραν των τριών αυτών ατόμων. Έχουμε προβεί σε μηνύσεις κατ’ αγνώστων επί του παρόντος, διαθέτουμε όμως φωτογραφικό υλικό με τα πρόσωπα των δραστών, το οποίο επισυνάπτουμε. Διεξάγονται ήδη έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία, ωστόσο απευθύνουμε έκκληση να δημοσιεύσετε το γεγονός, ώστε να επικοινωνήσει όποιος γνωρίζει την ταυτότητα των δραστών.
Με εκτίμηση, το Δ. Σ.
Θεοδοσία Λυκούδη
Ουρανία Σοφλάκη
Δημήτριος Περδικάκης» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου