Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Μάτριξ!

Η ζωή δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε. Το να γεννηθείς στις μέρες μας δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το να γεννιόσουν 5.000 χρόνια πριν.
Τότε, γεννιόσουν, σε ξέπλεναν σε κάποιο ποτάμι, και μεγάλωνες μαθαίνοντας πώς να εργάζεσαι και να κυνηγάς. Τώρα, όταν γεννιόμαστε, μας δίνεται ένας αριθμός κοινωνικής ασφάλισης, ένα πιστοποιητικό γέννησης, μας γαλουχούν με μία στοιβάδα έτοιμων ιδεών, που ξεκινούν από ένα έτοιμο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, και φυσικά επέρχεται η πλύση του εγκεφάλου μας πάντα σύμφωνα με τις κοινωνικές προσδοκίες των συνθηκών της εποχής.
Το «Matrix» είναι ένας συνδυασμός φιλοσοφιών, ιδεών, ιδρυματικών θεσμών, κοινωνικών δομών, και διατάξεων που έχουν αυτοσκοπό να ρίξουν τη στάχτη στα μάτια μας, που μας εμποδίζει να δούμε τη ζωή όπως είναι στην πραγματικότητα. 
Μερικοί άνθρωποι νομίζουν ότι έτσι είναι τα πράγματα και πως η μορφή της ζωής τους είναι φυσιολογική.
Αν θέλουμε πραγματικά να ζήσουμε ελεύθεροι, πρέπει πρώτα να αναγνωρίσουμε τα πράγματα που μας εμποδίζουν να το κάνουμε αυτό. Εδώ είναι μια λίστα με τις μεγαλύτερες αυταπάτες που κρατούν την ανθρωπότητα υπόδουλη στο Μάτριξ.
  • Η αυταπάτη της επιλογής και της ελευθερίας
  • Το πολιτικό σύστημα
  • Το εκπαιδευτικό σύστημα
  • Το κυνήγι της ευτυχίας
  • Ιδεολογία, θρησκεία και πολιτισμός
Το ανθρώπινο ον είναι δεμένο με κομματικό-θρησκευτικά δεσμά και σε ηθικοπλαστικούς εκβιασμούς.
Σήμερα έχουμε υποτίθεται εξελιχτεί σαν ανώτερα όντα και αντί να είμαστε ελεύθερα πνεύματα, είμαστε εγκλωβισμένοι σε δυνάμεις που μας αποπροσανατολίζουν από το αληθινό μέλλον μας, που είναι η ολοκλήρωση της αποστολής να ανακαλύψουμε την προέλευση μας και τον σκοπό της ύπαρξη μας μέσα στο σύμπαν!
Αναλυτικά ολόκληρο το άρθρο στο: https://www.mymind.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου