Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

ΣΤΙΣ ΠΕΔΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΑΝΘΟΥΝ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΑΠΑΡΟΥΝΕΣ! Ο ΘΡΥΛΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΧΥΘΗΚΕ!

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ!
Στο Κιλκίς έγινε η φονικότερη μάχη του Ελληνικού Στρατού τον 20ο αιώνα.  Η Μάχη του Κιλκίς – Λαχανά στις 19- 21 Ιουνίου 1913.
Περίπου 9000 Έλληνες στρατιώτες νεκροί.  Περίπου 7000 Βούλγαροι στρατιώτες νεκροί.  Περίπου 6000 Βούλγαροι στρατιώτες αιχμάλωτοι.  Υπολογίστε πόσοι σκοτώθηκαν. 16.000 νεκροί συνολικά, δια 3 ημέρες δια 12 ώρες πόλεμου την ημέρα = 450 νεκροί την ώρα! 
Συγγνώμη, γείτονες της χώρας βορείως της Βόρειας Μακεδονίας. Εσείς τότε δεν υπήρχατε – ή μάλλον υπήρχατε, αλλά οι παππούδες σας πολεμούσαν στο πλευρό των Βουλγάρων.
Νίκησε λοιπόν ο Ελληνικός Στρατός! 
Το Κιλκίς είναι βορειότερα από τη Φλώρινα, απλά κάπως πιο ανατολικά.  Λίγο πιο βόρεια από το Κιλκίς, αλλά στον οριζόντιο άξονα που περνάει από τη Φλώρινα, είναι το Μοναστήρι.  Το Μοναστήρι βρίσκεται στο ίδιο ύψος (ή ίσως και ελάχιστα πιο νότια), από τη λίμνη Δοϊράνη, που είναι το φυσικό σύνορο του νομού Κιλκίς με την γείτονα χώρα.  Η Αχρίδα λίγο πιο δυτικά από το Μοναστήρι. Πολύ κοντά του. 
Κάπου εκεί, τελειώνει και η Μακεδονία προς βορρά. Δεν έχει άλλο. Ποτέ δεν είχε.  
Η πόλη των Σκοπίων είναι τόσο πιο βόρεια από το Μοναστήρι όσο πιο βόρεια είναι η Θεσσαλονίκη από τη Λάρισα. Μάλιστα, μέχρι το 1913 ήταν η πρωτεύουσα του βιλαετίου του Κοσσυφοπεδίου!
Σιγά σιγά έτσι όπως το πάνε οι γείτονες βορείως της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά και οι εν Ελλάδι ανιστόρητοι, θα βγάλουν Μακεδονία και τη Ρουμανία.
Στις πεδιάδες του Κιλκίς ανθούν κατακόκκινες παπαρούνες! 
Ο θρύλος λέει ότι συμβολίζουν το αίμα που χύθηκε. 
Το ίδιο λουλούδι βγαίνει και στα πεδία μεγάλων μαχών του πρώτου παγκοσμίου πολέμου. Κάθε Νοέμβριο στο Ηνωμένο Βασίλειο γιορτάζουν τη λήξη του πολέμου φορώντας μία παπαρούνα στο πέτο. 
Στείλτε παρακαλώ 151 παπαρούνες στη Βουλή.  Να θυμίσουν ή να διδάξουν στους εκπροσώπους μας τι συνέβη εκεί. 
Κατάγομαι από το Κιλκίς, της βορείου Μακεδονίας.  Δεν υπογράφω. Ούτε οι 9000 νεκροί υπογράφουν. 
Υπογράψτε μόνοι σας και όνειρα γλυκά.

Ανδρέας Σταλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου