Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ

Οι ευαίσθητοι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν την υποκρισία και δεν τους αρέσουν τα ψέματα. Έχουν ισχυρή διαίσθηση και μεγάλη ικανότητα να αντιλαμβάνονται την ψυχική κατάσταση του άλλου.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σε θέση να καταλαβαίνουν μηνύματα που συνήθως δε γίνονται αντιληπτά από άλλους και μπορούν ακόμη να διακρίνουν εάν ένα άτομο λέει ψέμα ή όχι.

Από την άποψη της ψυχολογίας, οι ευαίσθητοι άνθρωποι είναι προικισμένοι με ένα είδος συναισθηματικής νοημοσύνης. Όσοι έχουν ενσυναίσθηση είναι άτομα πιο εσωστρεφή και συναισθηματικά και επηρεάζονται πολύ από την ενέργεια των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω τους. Η έννοια της ενσυναίσθησης περιγράφει ουσιαστικά, σύμφωνα με τη σύγχρονη νευροψυχολογία, την αινιγματική ικανότητά μας να μοιραζόμαστε από κοινού και να βιώνουμε σε πρώτο πρόσωπο τα συναισθήματα ενός τρίτου προσώπου.

Ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ευαίσθητοι άνθρωποι είναι συχνά ευάλωτοι στην παρουσία άλλων και αισθάνονται άβολα δίπλα σε ένα ψεύτικο και υποκριτικό πρόσωπο, φτάνοντας πολλές φορές σε σημείο να βιώνουν άγχος, ζάλη και πονοκεφάλους.

Ποιες είναι οι συνήθεις εκείνων που έχουν ενσυναίθηση:

Δεν τους αρέσουν οι ταινίες τρόμου
Δεν τους αρέσει το πλήθος
Μερικοί αναπτύσσουν πανικό
Αγαπούν τα ζώα και τα παιδιά

Οι ευαίσθητοι άνθρωποι προσπαθούν να βοηθήσουν τους άλλους, αλλά δεν είναι ευάλωτοι όπως θα νομίζουν κάποιοι, καθώς καταφέρνουν να ελέγχουν τα συναισθήματά τους. Μπορούν να αισθανθούν όταν ένα άτομο έχει κακές προθέσεις, αλλά δεν επηρεάζονται συναισθηματικά.

https://jenny.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου