Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΝΟΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ

Η έννοια του Θεού Δημιουργού του Σύμπαντος, των άλλων θεοτήτων και υπερβατικών οντοτήτων σε μορφολογικό και βιολογικό συσχετισμό με τους ανθρώπους της Γαίας με κατανοητές έννοιες.

[[Για τον δημιουργό του Σύμπαντος είναι αδιανόητος κάποιος μορφολογικός ή βιολογικός συσχετισμός με τον άνθρωπο. Δεν υπάρχουν έννοιες κατανοητές από την ανθρώπινη νοημοσύνη. Είναι η μόνη οντότητα των αχανών συμπάντων που πρέπει να ονομάζεται από τα γήινα φυτά «Θεός», όπως εσείς εννοείτε την έννοια του Θεού. Περιλαμβάνει τα πάντα όσα υπάρχουν, ορατά και αόρατα, γνωστά ή άγνωστα στον άνθρωπο. Η μορφή και η νοημοσύνη του είναι ακατανόητη από τον ανθρώπινο νου και δεν μπορεί να συσχετιστεί ή να ταυτιστεί με ΚΑΜΙΑ εικονική μορφή, όπως αυτές που δίνουν οι ανθρώπινες θρησκείες στον Θεό, δημιουργό του σύμπαντος.

Ο ανθρωπομορφισμός του Θεού καθιερώθηκε από τα ιερατεία των θρησκειών για να ελέγχουν τους οπαδούς τους. Οι άνθρωποι, μόνο με τη σκέψη και τη φαντασία τους, μπορούν να προσεγγίσουν τον Θεό- Δημιουργό του σύμπαντος. Είναι οντότητα για την οποία κανένας δε γνωρίζει τίποτε και ούτε ασχολείται με τις ανθρώπιινες υποθέσεις, καλές ή κακές.

Κάθε ψυχή, κάθε άνθρωπος, κάθε λουλούδι, κάθε ήχος, κάθε ορατό ον που κινείται και κάθε αόρατο που δεν αντιλαμβάνονται οι ανθρώπινες αισθήσεις και αγνοούν την ύπαρξή του, είναι μία από τις άπειρες εικόνες και εκδηλώσεις του Θεού Δημιουργού, από τον οποίον εκπηγάζουν τα πάντα.

Αντανακλάται, αναπαράγεται, πολλαπλασιάζεται αναλύεται, συντίθεται και παραμένει αναλλοίωτος, συνιστά την τέλεια εικόνα της δημιουργίας, χωρίς να διαταράσσεται η Αρχική Μονάδα.

Δεν υπάρχουν έννοιες που θα μπορούσαν να αποδώσουν το νόημα της Συμπαντικής Νοημοσύνης, ούτε λέξεις στο λεξιλόγιό σας, για να περιγραφεί, ούτε μπορείτε να κατανοήσετε το αυτογέννητο, το αθάνατο, το αιώνιο, το χωρίς αρχή και τέλος άπειρο, καθώς και πολλές άλλε ς παρόμοιες έννοιες.

Τα ανθρώπινα κύτταρα συγκροτούν το σώμα και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτού και αν αυτά αποσπαστούν από το σώμα, πεθαίνουν. Έτσι και οι ανθρώπινες ψυχές, οι οποίες αποτελούν ακτίνες της Παγκόσμιας Ψυχής, αν αποσπαστούν από αυτήν θα πεθάνουν, γιατί είναι άρρηκτα συνδεμένες με αυτή.

Όσα κύτταρα δημιουργούν πρόβλημα στον ανθρώπινο οργανισμό οι άνθρωποι τα θεραπεύουν ή τα απομακρύνουν από το σώμα με επεμβάσεις. Όμοια όταν οι άνθρωποι ως κύτταρα του συμπαντικού οργανισμού προκαλούν δυσαρμονίες, επηρεάζουν ολόκληρη τη δημιουργία και οι συμπαντικοί νόμοι όταν διασαλεύονται προκαλούν παγκόσμιες καταστροφές και αφανισμούς.

Στο σύμπαν υπάρχει, με δική σας ορολογία, ο αιθέρας, η παγκόσμια συνειδητότητα, η στρεπτική ενέργεια, τα αστρικά πεδία και ένας αμέτρητος αριθμός ενεργειακών δονήσεων και διαστάσεων οι οποίες το κατακλύζουν ολόκληρο, διαπερνούν όλες της οντότητες και είναι γενεσιουργές ουσίες τις οποίες υποψιαζόσαστε αλλά δεν τις γνωρίζετε.

Πηγή: Γεράσιμος Καλογεράκης, “ΑΙΘΕΡΑΣ”, σελ. 167 – 169, εκδ. Δίον, Α’ έκδοση, 2021, Θεσσαλονίκη.

--------------------

Και έρχονται δύο Αρχαίοι Έλληνες, να μας πουν λακωνικά, το απόσταγμα της φιλοσοφίας τους, μην αφήνοντας περιθώρια για οτιδήποτε άλλο...

«Αποκλείεται ως πρώτη αρχή των όντων πάσα γνωστή ουσία, διότι εφ όσον θα ήταν γνωστή, αυτομάτως παύει να είναι Άπειρος», μας λέει ο ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ. 

«Το μακάριο και άφθαρτο Ον (ο θεός) ούτε το ίδιο γνωρίζει ενοχλήσεις ούτε σε άλλους προξενεί ενοχλήσεις. Ώστε δεν επηρεάζεται ούτε από θυμούς ούτε από ευχαριστίες. Διότι όλα αυτά είναι γνωρίσματα ενός αδύναμου όντος» (ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ)

Επειδή, όπως μας λέει ο Χίλων, ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

https://enneaetifotos.blogspot.com/

1 σχόλιο:

Σείριος είπε...

Το Άπειρο κατά τον Αναξίμανδρο, το οποίο είναι ποιοτικώς ακαθόριστο και ποσοτικώς απεριόριστο είναι αδύνατον να κατανοηθεί από την ανθρώπινη νοημοσύνη και τις ανθρώπινες αισθήσεις, οι οποίες έχουν περιορισμένες δυνατότητες με αρχή και τέλος. 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου