Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ EXOYN ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ;;;

Gangkhar Puensum: Το Ιερό Βουνό που ΔΕΝ Αφήνει Κανέναν να το Ανέβει!

Το Gangkhar Puensum, το ψηλότερο βουνό του Μπουτάν και μάλιστα, το υψηλότερο απάτητο βουνό στον κόσμο. Λέγεται ότι έχει υψόμετρο 7570 μέτρα, αλλά και αυτό δεν είναι σίγουρο γιατί, άλλοτε κονταίνει και άλλοτε ψηλώνει… Βρίσκεται στα σύνορα  μεταξύ Μπουτάν και Θιβέτ.

Τέσσερις αποστολές προσπάθησαν ανεπιτυχώς να φτάσουν στην κορυφή του. Από το 2004, η πρόσβασή του είναι ερμητικά κλειδωμένη από τις κυβερνήσεις του Μπουτάν, της Κίνας και του Θιβέτ. Γενικότερα απαγορεύεται κάθε είδους αναρριχητική δραστηριότητα.

Το βουνό είναι ένα αίνιγμα. Οι χωρικοί λένε ότι υπάρχει ζωή στο εσωτερικό του και δεν είναι ανθρώπινη. Το βουνό, σύμφωνα με τους χωρικούς κρύβει μια εξωγήινη βάση. Μιλούν για γρήγορους ιπτάμενους δίσκους, αδιαφανείς και ασημί που εισέρχονται και φεύγουν από το βουνό. Επίσης, λένε ότι πολλές νύχτες βλέπουν τον ουρανό να φωτίζεται με κοκκινωπά και χρυσά χρώματα. Αρκετοί θιβετιανοί μοναχοί υποστηρίζουν ότι η εξωγήινη δραστηριότητα στον τόπο τους έχει τεκμηριωθεί ήδη από το 1998.

Στην τοπική διάλεκτο, Γανγκάρ Πουενσούμ σημαίνει «Η Λευκή κορυφή των Τριών Πνευματικών Αδελφών» αλλά οι ντόπιοι λένε ότι είναι περισσότερες από τρεις οι πνευματικές οντότητες και ότι δεν είναι από αυτόν τον πλανήτη. Πολλοί λένε ότι είναι αυτές που εμποδίζουν την αναρρίχηση στο ιερό βουνό σε όποιον προσπαθεί. Αυτές δημιουργούν τις συνθήκες που δυσκολεύουν τους αναρριχητικές και τους φέρνουν σε σημείο να εγκαταλείψουν κάθε προσπάθεια. Θέλουν το ιερό βουνό τους να μείνει απάτητο και παρθένο.

Ακόμα και το ίδιο το βουνό λένε ότι είναι ζωντανό και ότι αναπνέει. Το υψόμετρο του μετρήθηκε για πρώτη φορά το 1992, αλλά κάθε φορά εμφανίζονται χάρτες με διαφορετικές μετρήσεις, άλλοτε πιο ψηλό, άλλοτε πιο κοντό. Καθώς εμφανίζεται με διαφορετικά υψόμετρα, επίσημα λέγεται ότι αυτό οφείλεται σε ανεπαρκείς χαρτογραφήσεις, αλλά οι ντόπιοι λένε ότι ο βουνό ανασαίνει. Βέβαια, δεν είναι και λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι μέσα στο βουνό υπάρχουν εξωγήινοι.

Σπύρος Μακρής

Απόσπασμα. Ολόκληρο το άρθρο: https://www.diadrastika.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου