Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2024

Αρχαίες Γνώσεις Ναυσιπλοΐας βάσει των Ορφικών-Αργοναυτικών κ. α. Κειμένων - Σταύρος Παπαμαρινόπουλος

"Η ομηρική λέξη Μύθος υποδηλώνει την αγόρευση τη συμβουλή τη συνομιλία το λογικό επιχείρημα και άλλα. Ο Μύθος δεν συνιστά ψεύδος.

Πολλές φορές άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με τα ομηρικά κείμενα ή και με τά πλατωνικά κείμενα, παρεμβαίνουν στην παρουσίαση των απόψεών τους και σφάλλουν οικτρά.

Η εργασία αυτή αφιερώνεται στη μνήμη του μουσικού Βαγγέλη Παπαθανασίου. Η μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου ακούγεται και τώρα εκεί που είναι το διαστημόπλοιο Τζούνο [1] και κάνει περιφορές περί τον Δία. Έφυγε το 2008 και από τη γη έφτασε εκεί και κάθε μία ώρα ακούγεται η μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου στο ακουστικό φάσμα με την λέξη Ζεύς σε μουσικούς τόνους σύμφωνα με τον πίνακα του Αλυπίου [2] αλλά εκτός, ακούγεται στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα".

Σταύρος Παπαμαρινόπουλος

Καθηγητής Γεωφυσικής Πανεπιστημίου Πατρών, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Ε.Μ.Α.Ε.Μ.

Η ομιλία έλαβε χώρα στις 29 Νοεμβρίου 2024 στην Εταιρεία Φίλων του Λαού.

Παρακολουθήστε την ομιλία στο Τηλεοπτικό Διαδικτυακό Κανάλι Φρυκτωρίες

1. To διαστημόπλοιο Τζούνο  μεταφέρει επίσης τις φιγούρες του Διός και της Ήρας. Η Ήρα κρατά έναν μεγεθυντικό φακό ως ένδειξη αναζήτησης της αλήθειας και ο Ζεύς κρατά τον κεραυνό, το γνωστό του σύμβολο.

2. Ο Αλέξανδρος ο Αλύπιος ήταν Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος και μουσικός. Διέσωσε τη μουσική γραφή των Αρχαίων Ελλήνων. Έγραψε εισαγωγή της μουσικής, η οποία περιέχει τα σημεία των φθόγγων που χρησιμοποιούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες. el.wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου