Τρίτη 13 Μαΐου 2025

Απολλωνία - Mεταξύ Άρη και Δία, στην Ζώνη των Αστεροειδών

358 Απολλωνία (A893 EC). Είναι ένας μεγάλος αστεροειδής της Κύριας Ζώνης των αστεροειδών. Ανακαλύφθηκε από τον Auguste Charlois στις 8 Μαρτίου 1893 στη Νίκαια.

Βρίσκεται σε τροχιά μεταξύ Άρη και Δία, στο κύριο τμήμα της ζώνης των αστεροειδών. Το NASA JPL δεν έχει χαρακτηρίσει την Απολλωνία ως δυνητικά επικίνδυνη, επειδή η τροχιά της δεν την φέρνει κοντά στη Γη.

Η Απολλωνία περιφέρεται γύρω από τον ήλιο κάθε 1.780 ημέρες (4,87 χρόνια), πλησιάζοντας σε απόσταση 2,44 AU και φτάνοντας σε απόσταση 3,32 AU από τον ήλιο. Η Απολλωνία έχει διάμετρο περίπου 90,1 χιλιόμετρα, γεγονός που την καθιστά μεγαλύτερη από το 99% των αστεροειδών, συγκρίσιμη σε μέγεθος με την πολιτεία Ντέλαγουερ των ΗΠΑ.

Έχει παρατηρηθεί η περιστροφή της Απολλωνίας. Ολοκληρώνει μια περιστροφή γύρω από τον άξονά της κάθε 50,60 ώρες.

Ο φασματικός τύπος της Απολλωνίας None ( Tholen ) / Ch ( SMASSII ) υποδηλώνει ότι είναι πιθανό να περιέχει νερό, σίδηρο, νικέλιο, κοβάλτιο, άζωτο και αμμωνία.

Η τροχιά της Απολλωνίας απέχει 1,45 AU από την τροχιά της Γης στο πλησιέστερο σημείο της. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια εξαιρετικά μεγάλη απόσταση μεταξύ αυτού του αστεροειδούς και της Γης ανά πάσα στιγμή.

Οι τροχιακές προσομοιώσεις που πραγματοποιούνται από το CNEOS της NASA JPL δεν δείχνουν καμία κοντινή προσέγγιση στη Γη.

Η τροχιά της Απολλωνίας καθορίζεται από παρατηρήσεις που χρονολογούνται από τις 10 Μαρτίου 1893. Η τελευταία επίσημη παρατήρηση έγινε στις 4 Ιουλίου 2023. Το Κέντρο Μικρών Πλανητών της IAU καταγράφει 4.637 παρατηρήσεις που χρησιμοποιήθηκαν για τον προσδιορισμό της τροχιάς της. 

Δείτε την προσομοίωση τροχιάς

Παρόμοια Αντικείμενα:

Αυτά τα αντικείμενα έχουν τροχιές που μοιράζονται παρόμοια χαρακτηριστικά με την τροχιά της Απολλωνίας: 33 Πολύμνια (A854 UB) ,  47 Αγλαΐα (A857 RA) , 158 Κορώνη (A876 AA) , 1 Δήμητρα (A801 AA)

https://www.spacereference.org/asteroid/358-apollonia-a893-ec

--------------------------------

Η ΖΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΑ - Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΑ - ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΩΣ - ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ;

ΤΑ ΦΩΤΕΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΟΞΥΝΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ

1 σχόλιο:

Σείριος είπε...

Η ΖΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΩΝ

Από τους 25 μεγάλους αστεροειδείς οι 23 έχουν Ελληνικά ονόματα, Θεών, θεοτήτων και Μουσών: Δήμητρα, Παλλάς, Ήρα, Εστία, Αστραία, Ήβη, Ίρις, Φλώρα, Μήτις, Υγεία, Παρθενόπη, Ηγερία, Ειρήνη, Ευνομία, Ψυχή, Θέτις, Μελπομένη, Τύχη, Καλλιόπη, Θάλεια, Θέμις, Φώκαια, Απολλωνία.

Υπάρχουν και οι Τρωικοί αστεροειδείς που έχουν και οι 15 ονόματα ηρώων του τρωικού πολέμου: Αχιλλέας, Έκτωρ, Νέστωρ, Αγαμέμνων, Οδυσσεύς, Αίας, Διομήδης, Αντίλοχος, Μενέλαος, Τελαμών, Πάτροκλος, Πρίαμος, Αινείας, Αγχίσης, Τρωίλος.

Η ζώνη των Αστεροειδών βρίσκεται μεταξύ του Άρη και του Δία. Μια ζώνη που προήλθε από τον κατακερματισμό του πλανήτη «Φαέθωνα» (ή “Μαλντέκ”), τα ερείπια του οποίου αποτελούν την Ζώνη των Αστεροειδών.

Τα στοιχεία που μας έδωσε η επιστήμη δείχνουν τεχνητό τρόπο καταστροφής.
Η όλη εικόνα δίνει την αίσθηση ότι θρυμματίσθηκε από θερμοπυρηνική έκρηξη επιφανείας, ακολούθησε αλυσωτή αντίδραση εκρήξεων και άλλων πηγών θερμοπυρηνικών δυνάμεων, κατόπιν ακολούθησε η έκρηξη των ωκεανών και όλος ο πλανήτης αφανίστηκε.

Το γεγονός αυτό συνδυάζεται με τη Θεογονία του Ησιόδου και την Τιτανομαχία....

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου