Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΤΑ ΥΒΡΙΔΙΑ ΔΕΝ ΓΕΝΝΟΥΝ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ...

«Ούτε ίπποι ούτε όνοι, ούτε όνισσες ούτε φοράδες. Είμαστε μούλοι. Δηλαδή μουλάρια. Και τα μουλάρια δε γεννούν». Δημήτρης Λιαντίνης από το βιβλίο «Γκέμμα», κεφάλαιο «Ο Ελληνοέλληνας»
Οι επόμενες γενιές, δεν θα μπορούν να αναγνωρίσουν λέξεις της γλώσσας τους, που δανείστηκαν άλλες γλώσσες και δυστυχώς θα είναι εξευτελιστικό, να μην ξέρουν και το πως γράφεται η ίδια τους η πατρίδα.
ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΜΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ. 
Η απομάκρυνση από την ετυμολογία των λέξεων, δεν θα οδηγήσει μόνο στη στρέβλωση της γλώσσας μας αλλά και στη μείωση της γλωσσοπλαστικής μας ικανότητας.
Όσοι επιμένουν να γράφουν με αυτό το ΥΒΡΙΔΙΟ, τα «γρικλις»,
ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΤΙΝΙΚΟ. 

Η δικαιολογία μερικών, ότι οι λατινικοί χαρακτήρες προέρχονται από το Κυμαικό Αλφάβητο, άρα Ελληνικά (που έτσι είναι), αυτό δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να βιάζει και να κατακρεουργεί το δώρο των Θεών μας, την Ελληνίδα ΓλώσσαΟι Κυμαίοι που είχαν αυτούς τους χαρακτήρες και τους μετέφαιραν στην Δύση, δεν έγραφαν γκρίκλιςΠως αντέχετε να επιτρέπετε στον εαυτό σας να διαβάζει και να γράφει «ime entaksi». Δυστυχώς δεν είσαι καθόλου εντάξει!!! 
Τα γκρικλις λένε, σε απαλλάσσουν από τα ορθογραφικά λάθη (!!!). Πως γίνετε αυτό, όταν από μόνο του όλο αυτό είναι ένα λάθος…
Ας πάψουμε επιτέλους να βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας… Έχω ξαναπεί ότι η σημερινή θλιβερή κατάσταση που ζούμε σε όλους τους τομείς, είναι το αποτέλεσμα της αιτίας, που δεν είναι άλλη από την πνευματική μας παρακμή!!!
Σείριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου