Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Θα παραμείνουμε για πάντα τα Όμορφα παιδιά Σου, ώ Αρχαία Ψυχή !

Η "Μονοθεϊστική" Εποχή των ανεξελέγκτων δογμάτων, του συμπαγούς σκοταδιού, των "κυρίαρχων" ιδεών και των αυτοκλήτων κοινωνικών και πολιτιστικών αυθεντιών, έχει ήδη προ πολλού τελειώσει. Ο καταγέλαστος τεχνοβαρβαρισμός των συγχρόνων κοινωνιών αποτελεί την τελευταία του αιμόπτυση, γαρνιρισμένη από τοξικά δηλητήρια, παραλογισμό, κοινωνικό και πολιτικό φασισμό, αμορφωσιά και προκατάληψη, κρίση αξιών, μίσος, μοναξιά εκφυλιστικές θανατηφόρες αρρώστειες, μισαλλοδοξία, πλατειά οικονομική και οικολογική κατάρρευση και πλήρη θάνατο κάθε πολιτιστικής ιδεολογίας και κάθε θρησκευτικού δόγματος.
Όχι. Μάλλον μάταια θ' αναζητήσεις, ίσως, αγαπητέ αναγνώστη κάποια...κρυμμένη κοσμοϊστορική επιδίωξη πίσω από την έκδοση του παρόντος εντύπου. Δεν έχουμε μέσα στο μυαλό μας την παραμικρή αυταπάτη, και πέρα από αυτό δεν επιθυμούμε καν, να παίξουμε κι εμείς τον χιλιογελοιοποιημένο εκείνο ρολίσκο του διαφωτιστού, του μύστου ή του σωτήρος.
Όσοι προσπαθούν απεγνωσμένα να ενοικιάσουν σωσίβιο, μπορούν να το κάνουν πολύ εύκολα απευθυνόμενοι στον παπά της γειτονιάς τους, στον New Age γκουρού της πόλεώς τους ή στον περισσότερα υποσχόμενο πολιτευτή της εκλογικής τους περιφερείας. Όλοι τους, προσφέρονται εν αφθονία..
Τι διάβολο λοιπόν θέλουμε με αυτό το περιοδικό εμείς οι περίεργοι; Εφ' όσον έχουν προ πολλού αποδοθεί "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι" και εφ' όσον ο καθένας έχει επιλέξει ήδη το μονοπάτι που ακολουθεί, όντας απόλυτα υπεύθυνος μάλιστα για την επιλογή του αυτή.
Θέλουμε απλώς να επισημάνουμε, ότι τουλάχιστον εμείς, δεν έχουμε την παραμικρή πρόθεση να επιστρέψουμε στο μέλλον από τύχη και μόνο, σε "Εκείνο που προϋπήρχε και θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά".
Να επισημάνουμε, ότι εκείνο που πρόκειται να έλθει μετά από το τελειωτικό σάρωμα -είτε μέσα από την αυτοκαταστροφή, είτε μέσα από το πέρασμα σε Άλλες Συνειδήσεις- του "μονοθεϊστικού" τεχνοβαρβαρικού κονιορτού, θα είναι κάτι πολύ πολύ γνώριμο και οικείο μας.
Ότι ο φασιστικός πολιτιστικός οδοστρωτήρας των δύο τελευταίων σκοτεινών χιλιετηρίδων, δεν κατώρθωσε τελικώς τίποτα περισσότερο από το ν' αποδειχθεί κι αυτός - όπως όλοι οι υπόλοιποι φασισμοί, τους οποίους είχε την ατυχία να γνωρίσει ο πλανήτης- ολοκληρωτικά ανίκανος να κάνει πράξη την μεγαλύτερή του φαντασίωση: να εξαφανίσει από την Μνήμη τού Αύριο, κάθε ίχνος κι απομεινάρι των Ετεροδοξιών που ετόλμησαν να του αντιπαρατεθούν.
Ναι, έχουμε εμπρός μας να μας περιμένει μία Νέα Εποχή. Ωστόσο θα αποφύγουμε συνειδητά να χρησιμοποιήσουμε τον κακοποιημένο "διεθνή" όρο New Age. Όρο που ηθελημένα ή όχι, έχει προ πολλού καταντήσει να σημαίνει τίποτα περισσότερο από χονδρεμπορική πώληση- είτε για οικονομικά κέρδη, είτε για ικανοποίηση αρχηγίστικων και καταξιωτικών συνδρόμων αυτοκλήτων γκουρού- ενός αντιφατικού αχταρμά από εσωτερίστικες δοξασίες, δίχως καμμία συνοχή μεταξύ τους, μέσα στις, σε αποσύνθεση μεν, αλλά συγκριτικά ακόμα, πλούσιες "Δυτικές" κοινωνίες.
Βλέπουμε μία κάποια ελπίδα κι ένα κάποιο φως, μέσα στον κοινωνικό και πολιτιστικό χώρο, που στις ημέρες μας αυτοχαρακτηρίζεται "παγανιστικός",
ωστόσο αρνούμεθα να αποδεχθούμε μία τέτοια ονομασία καθώς η λέξη είναι ουσιαστικά υβριστική και ελάχιστη συγγένεια έχει, με τις ιδέες και τα πιστεύω μας.
Ο όρος pagani εχρησιμοποιήθη από τους εκχριστιανισμένους Ρωμαίους για να περιγράψει τους αγράμματους "εθνικούς" αγρότες, που προσκολλημένοι, από σεβασμό και μόνο, στα πάτρια και στις παραδόσεις τους αμύνθηκαν μέχρι τέλους, ενατίον των μαυροφορεμένων ένοπλων "προσηλυτιστών" των απαρχών του χριστιανοκρατούμενου Μεσαίωνος.
Εμείς, αναγνωρίζουμε την οφθαλμοφανέστατη πολιτιστική ανωτερότητα του Αρχαίου Κόσμου, ή των μέχρι πρότινος παγανιστών "ιθαγενών λαών" -Ινδιάνων, Αυστραλών κ.λ.π.- που απεδείχθη ότι ελάχιστα γνωρίζουν την λέξη Μισαλλοδοξία και αναγνωρίζουμε επιπλέον την επίσης οφθαλμοφανέστατη πολιτιστική ανωτερότητα του Αρχαιοελληνικού Κόσμου μέσα σε όλους αυτούς τους εξοντωμένους πολιτισμούς.

Μήπως άραγε είμαστε ειδωλολάτρες;
Όχι βέβαια... ούτε και οι Αρχαίοι Έλληνες ήσαν..!
Τα περί ειδωλοπροσκυνήσεως ψέμματα, αποτελούν ένα από τα πιο γνήσια υποπροϊόντα παραχαράξεως της ιστορικής αλήθειας από τους μεταχριστιανικούς απατεώνες που έδρασαν ασύστολα για αιώνες, κάτω από τις ιδιότητες του παπά, του καλογέρου, του "διανοουμένου" και του "ιστορικού".
Οι Έλληνες απετέλεσαν τον μοναδικό λαό ο οποίος επέρασε επάνω από αυτόν τον πλανήτη και είχε την Φιλο-Σοφία και την Μυθοπλάστρα Ποίηση, στην θέση της θρησκείας που ως λέξη δεν την είχε χρησιμοποιήσει ποτέ. Το πιο βασικό μήνυμα που το αρχαιοελληνικό Πάνθεο, μία σειρά από φωτισμένες επικλήσεις προς τις απειράριθμες πλευρές του Ενιαίου Θείου, εχάρισε στην ανθρωπότητα, είναι το εφικτό της Θεώσεως της Ανθρωπίνης Φύσεως, ως γνήσιο και ομοούσιο κομμάτι της μεγάλης και μοναδικής Θεάς, της Φύσεως του Σύμπαντος, που μέσα του αιώνια ζούμε. Της -ακόμα ανεξερεύνητης - Ανθρώπινης Φύσεως, που τόσο απροκάλυπτα μισούν όλες οι παραλλαγές των απειράριθμων και ποικιλώνυμων διάκων του Ιεχωβά. Της θεογενούς Ανθρώπινης Φύσεως που τόσο μανιασμένα αυτοί επολέμησαν, πολεμούν και θα συνεχίσουν να πολεμούν.
Λέγοντας τα παραπάνω και τυγχάνοντας παράλληλα Έλληνες, ίσως κάποιοι σπεύσουν απερίσκεπτα να μας κατηγορήσουν για... Εθνικισμό.
Ωστόσο ο τελευταίος αποτελεί μία από τις πιο αηδιαστικές πολιτιστικές και κοινωνικές διαστροφές στην ιστορία της Ανθρωπότητος, παρέα με τον Ρατσισμό και την Εξουσιολατρία και αποδεδειγμένως δεν είναι κάτι που μας αφορά. Αναπαράγονται και αντλούν ζωή από ιστορικές απάτες, ιδεολογήματα και υπεραυθαίρετες αφαιρέσεις. Είναι τα εργαλεία των παραχαρακτών της αλήθειας και των απατεώνων.
Εμείς μιλάμε μόνο για την Αρχαία Ψυχή. Για το πολιτιστικό μήνυμα που επέρασε στην δική μας ανθρωπότητα, από πάρα πολύ προγενέστερους πολιτισμούς και ευαγγελίζετο τον Πνευματικό κι Ανίκητο Ήλιο, το καθάριο Απολλώνιο Φώς που δεν γνωρίζει θλιβερούς δυϊσμούς και "επιστημονικές" επεξηγήσεις.
Για το πολιτιστικό μήνυμα που έρχεται να διακηρύξει απερίφραστα, την Θεϊκή καταγωγή και εκτοπισμένη φύση του Ανθρώπου, αυτού του συναρπαστικού κι αντιφατικού, όπως και αυτή η ίδια η Φύση άλλωστε, Θεού με αμνησία.
Για τις μεγάλες Συμπαντικές Αλήθειες, που τόσο πολύ είχε προσεγγίσει η διαπεραστική σκέψη των Ελλήνων προσωκρατικών. Για εκείνα που εδίδαξε ο μεγάλος Ακραγαντίνος Φιλόσοφος και Κοσμικός Μάγος Εμπεδοκλής, για εκείνα που εκπροσωπούσαν κάποια "μυθικά" πρόσωπα -όπως θέλουν σήμερα να μας λένε αυτοί που κατευθύνουν τα μυαλά μας- ωσάν τον ένθεο Υπερβόρειο Άβαρη, τον πεφωτισμένο Ορφέα, τον αντιεξουσιαστή Προμηθέα και τον Μύστη-Μαχητή Ηρακλή. Όποιος κατάλαβε τι εννούμε, κατάλαβε.
Δεν έχουμε από την πλευρά μας τίποτα περισσότερο να δώσουμε, γιατί "Τίποτα Δεν Πουλάμε".
Δεν έχουμε ωραία λόγια-κομπολόγια για να γαργαλήσουμε αποτελεσματικά τις φοβίες τού μαζικού ατόμου και για να του υποσχεθούμε "σωτηρίες" επίγειες, επουράνιες, εσωτερικές και δεν συμμαζεύεται. Η Αρχαία Ψυχή είναι εδώ, όπως άλλωστε πάντοτε ήταν, κι απομένει στον καθένα μας προσωπικά ν' ανοίξει τα μάτια και να την αντικρύσει, ν' ανοίξει τα φράγματά του και να ενωθεί μαζί της.
Ένας απλός διαλογισμός σ' έναν οποιονδήποτε χώρο που φιλοξενεί αρχαίους ναούς, μπορεί να το αποδείξει καλύτερα από εκατομμύρια συντεταγμένες λέξεις κι εκατομμύρια σελίδες τυπωμένου χαρτιού.Είναι τα γκρεμισμένα από χέρια βαρβάρων, μάρμαρα, η αιώνια κατοικία της και ο παντοτινός Ναός της.
Είναι όλες οι κορυφές των ελληνικών βουνών, που για πολλές χιλιάδες χρόνια εφιλοξενούσαν τους Ιερούς βωμούς των Ελλήνων, είναι τα δεκάδες Σπήλαια -Ιερά Άντρα, είναι τα δεκάδες ιερά ρυάκια που αυλακώνουν την επιφάνεια της ανθρωπογεννήτρας Μάνας Γης. Αιώνιοι Ναοί που κανείς αλλόθρησκος βλάκας δεν θα μπορέσει ποτέ του να βεβηλώσει. Διότι καμμία δύναμη δεν μπορεί να τα βάλει, χωρίς να συντριβεί παραδειγματικά, με την Απέραντη και Απαραβίαστη Φύση, με τους απαράβατους Συμπαντικούς Νόμους, κοντολογίς με κείνο που "οι άλλοι" ονομάζουν Μόνο Θεό, και δυστυχώς μέσα στην δεισιδαιμονία και την στενοκεφαλιά τους, μπορούν να τον αντιληφθούν μόνο με την μορφή του γνωστού δύστροπου και δικτατορικού Υπερήλικος, του εβραιοφτιαγμένου Ουρανού.
Θα παραμείνουμε για πάντα τα Όμορφα παιδιά Σου, ώ Αρχαία Ψυχή !
Στο εδώ και το Τώρα και τους Αιώνες που έρχονται...
Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Διιπετές, τεύχος 1, Φθινόπωρο του «1991»
http://clubs.pathfinder.gr/ethnikoi/366122

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρχειοθήκη ιστολογίου